univ. dipl. psihologinja, mag. znanosti, specializantka integrativne psihoterapije, učiteljica čuječnosti v izobraževanju

Že v zgodnjih najstniških letih sem posegala po psihološki literaturi in spoznavala načine, kako bolje razumeti sebe, druge in svet. Takrat sem se tudi prvič za krajši čas srečala z meditacijo.

Dodiplomski študij psihologije in podiplomski študij sociologije vsakdanjega življenja sta mi ponudila priložnost, da se z raziskovanjem človekove duševnosti ukvarjam tudi poklicno. Več kot desetletje sem bila zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, v zadnjih letih na področju promocije duševnega zdravja. Trenutno delam v lastni psihoterapevtski in svetovalni praksi v Kranju, sem vodja Inštituta tukaj in zdaj, poleg tega pa se udejstvujem tudi kot izvajalka delavnic in tečajev čuječnosti, kot višja predavateljica na Fakulteti za zdravstvo Angelce Boškin in svetovalka v spletni svetovalnici za mlade starše Ljubeča mama. Na vseh področjih svojega delovanja vključujem tudi čuječnost, saj velja za enega izmed najbolj obetavnih načinov ohranjanja in izboljševanja duševnega zdravja.

Osebno sem se s čuječnostjo pobližje spoznala pred leti, v obdobju intenzivnega življenjskega dogajanja. Čuječnost je našla mene in jaz sem našla njo. Z ohranjanjem redne prakse postaja način mojega življenja in bivanja.

Izkušnje na področju čuječnosti:

  • Opravljen spletni tečaj MBSR (Palouse, 2014)
  • Opravljen Uvodni tečaj čuječnosti (Društvo za razvijanje čuječnosti, 2016)
  • Opravljen 8-tedenski nadaljevalni tečaj Čuječnost v psihoterapiji (SFU, 2016)
  • Opravljen 6-tedenski tečaj Mindful Educator Essentials (Mindful Schools, ZDA, 2016)
  • Opravljen intenzivni 7-dnevni napredni trening za učitelje čuječnosti – 1. stopnja (Inštitut IPSA v sodelovanju z Eluned Gold, Univerza v Bangorju, 2016)
  • Med leti 2016–2017: strokovno vodenje projekta Čuječnost v šolah
  • Izvedba predavanja na 3-dnevni mednarodni konferenci MINDfulness 2016 v Ljubljani
  • 3-dnevni temeljni seminar Mindfulness Based Compassionate Living (2017, izvajalec dr. Erik van den Brink)
  • Od leta 2015 dalje – izvedba številnih delavnic in predavanj na temo čuječnosti, objava strokovnih in poljudnih prispevkov s področja čuječnosti, vodenje tečajev čuječnosti.