direktor Centra za čuječnost (Centrum voor Mindfulness) v Amsterdamu na Nizozemskem
Predstavitev

Rob Brandsma je direktor Centra za čuječnost (Centrum voor Mindfulness) v Amsterdamu na Nizozemskem. Je vodja MBSR izobraževanja za učitelje čuječnosti ter učitelj sočutja do sebe znotraj MSC izobraževanja za učitelje čuječnosti. Njegov glavni interes je vpeljava čuječnosti in sočutja na številna področja vsakdanjega življenja, predvsem v zdravstvo. Sodeloval je pri razvoju številnih na čuječnosti temelječih ukrepov. Trenutno sodeluje v dharma izobraževanju za učitelje čuječnosti na Bodhi College-u v Veliki Britaniji.

Rob je avtor slavnih knjig o čuječnosti na Nizozemskem. Objavil je več del na temo pedagogike izobraževanja učiteljev čuječnosti, med drugim The Mindfulness Teaching Guide: Essential Skills and Competencies for Teaching Mindfulness-Based Interventions, izdano v ZDA.

Z navdušenjem sledi znanstvenim raziskavam na področju čuječnosti in kot učitelj in razvijalec skuša svoje delo temeljiti na najnovejših dognanjih s področja.

Glede svoje strasti do čuječnosti pravi: “Čuječnosti mi omogoča, da se bolje spopadam z izzivi in ovirami, ter da se pogosteje zavem, da je (skoraj) vedno najbolje biti v trenutku tukaj in zdaj. Moje življenje obogati z razumevanjem, zanimanjem in nežnostjo. Pravi dar je, da lahko prenesem to tudi v svoje delo.”

Rob je v preteklosti deloval kot nadzornik za preventivo pri zdravljenju zasvojenosti, kot direktor organizacije za zdravstveno preventivo in pa v svoji zasebni ordinaciji za duševno zdravje. Je šolan pedagog in izučen za kliničnega psihologa.