0 All Booked All Booked All Booked 26179 Čas za čuječnost: Vodena meditacija https://www.cujecnost.org/dogodek/cas-za-cujecnost-marec/?event_date=2023-03-29&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-03-29

Čas za čuječnost: Vodena meditacija

29. 03. 2023 Od 21:30 do 22:15
  • Zoom Lokacija:
  • Zadnja sreda v mesecu Termini:
  • 29. 3. 2023 Naslednja meditacija:
  • 19:30 - 20:15 Trajanje:
  • Brezplačno Cena:
Prijava 2023-03-29 21:30 2023-03-29 22:15 Europe/Ljubljana Čas za čuječnost: Vodena meditacija Zoom info@cujecnost.org

Vabilo

Z mesečnimi srečanji želimo biti v podporo vsem, ki si želite za nekaj trenutkov odmakniti od vsakodnevnih obveznosti in skrbi. Vsak mesec bo imela vodena meditacija posebno temo, na katero se bo nanašala.

Prijazno vabljeni, da si naklonite darilo stika s seboj in se nam pridružite.

Komu je srečanje namenjeno

Vodene meditacije so namenjene vsem, ki si želite spoznati s čuječnostjo, kot tudi vsem, ki čuječnost že poznate in prakticirate.

Termin

Vodene meditacije potekajo preko aplikacije Zoom, in sicer vsako zadnjo sredo v mesecu. Naslednja meditacija bo potekala v sredo, 29. marca 2023 od 19:30 do približno 20:15. Naslov meditacije je ‘Raziskovanje dobrega’ in je priredba meditacije E. van den Brinka. Meditacija spodbuja raziskovanje pozitivnih občutkov na različnih področjih našega doživljanja. Lahko jo izvajamo sede ali leže.

Dodatne informacije

Meditacije lahko spremljate na mobilnem telefonu ali na računalniku. Potrebovali boste miren prostor, stol za sedenje oz. podlogo za ležanje, morda tudi kakšno blazino, odejo ali karkoli drugega, da vam bo udobno.

Z meditacijami bomo pričenjali točno. Zaradi lažjega dela se srečanju po 19:35 žal več ne bo možno pridružiti.

Zadnjih 10 minut bomo odprli prostor za deljenje izkušenj med vajo, s katerim želimo ustvariti občutek povezanosti in medosebnega stika. Udeleženci bodo seveda sodelovali v okviru svojih želja.

Cena in prijava

Udeležba na meditacijah je brezplačna, po svojih željah in zmožnostih lahko darujete prostovoljni prispevek v Sklad za psihosocialno podporo, s katerim omogočamo programe psihosocialne podpore osebam z nižjim dohodkom. 

Prijave so obvezne. Svojo udeležbo lahko sporočite preko prijavnega obrazca.

O voditelju

Izvajalec meditacije je Sebastian Krawczyk, učitelj čuječnosti v izobraževanju:

“Spoznavanje sebe, drugih in sveta je nekaj, kar mi od nekdaj vzbuja radovednost in daje energijo. Praksa čuječnosti mi je ponudila instrument, kako se tega lotevam na sistematičen in obenem kreativen način. Čuječnost prinaša perspektivo, ki po eni strani omogoča holistični pogled, po drugi osvobaja od zablod magičnega razmišljanja. Skozi prakso sem dobil preprost uvid, da to, kar je tukaj in zdaj, je to, kar potrebuje največ pozornosti. Najbolje je, da se usmerim v ustvarjanje odnosa s tem, kar me obdaja in kar je v meni, z zavedanjem, da sem dovolj.”

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja.

Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti.

Več o čuječnosti >

Razpored meditacij

DatumTemaIzvajalec/-ka
22. februarBiti z mislimi

Anja Sagadin, učiteljica čuječnosti v izobraževanju

29. marecRaziskovanje dobrega

Sebastian Krawczyk, učitelj čuječnosti v izobraževanju

27. april (izjemoma četrtek)Prostor zavedanja

Anja Ćorić, učiteljica čuječnosti v izobraževanju

31. majČuječno gibanje

Katarina Cerar Bajde, učiteljica čuječnosti v izobraževanju

28. junijPregled telesa s hvaležnostjo

Ivona Ljubičič, učiteljica čuječnosti v izobraževanju

Voditelj meditacije


Sebastian Krawczyk