0 All Booked All Booked All Booked 26179 Čas za čuječnost | Vodena meditacija https://www.cujecnost.org/dogodek/cas-za-cujecnost-vodena-meditacija/?event_date=2023-09-24&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-09-24

Čas za čuječnost | Vodena meditacija

24. 09. 2023 Od 20:30 do 22:15
  • Zoom Lokacija:
  • Ponedeljek, 30. 10. 2023 Termin:
  • 19:30 - 20:15 Trajanje:
  • Brezplačno Cena:
Prijava 2023-09-24 20:30 2023-09-24 22:15 Europe/Ljubljana Čas za čuječnost | Vodena meditacija Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Vabilo

Z mesečnimi srečanji želimo biti v podporo vsem, ki si želite za nekaj trenutkov odmakniti od vsakodnevnih obveznosti in skrbi. Pridružite se nam in si naklonite darilo stika s seboj. Vsak mesec se bomo skupaj osredotočali na posebno temo. Na ta način bomo razvijali notranjo moč in vzpostavili notranje ravnovesje.

Komu je srečanje namenjeno

Vodene meditacije so namenjene vsem, ki si želite zmanjšati stres in vzpostaviti mir v svojem življenju. Vabljeni vsi, ki se želite spoznati s čuječnostjo in tudi vsi, ki čuječnost že poznate in prakticirate. 

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja.

Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti.

Več o čuječnosti >

Brezplačne vodene vaje čuječnosti >

Termin meditacije

Srečanja potekajo preko aplikacije Zoom, in sicer vsak zadnji teden v mesecu. Naslednja meditacija bo v ponedeljek, 30. oktobra 2023 od 19:30 do približno 20:15.

Dodatne informacije

Srečanja lahko spremljate na mobilnem telefonu ali na računalniku. Z meditacijami bomo pričenjali točno. Zaradi lažjega dela se srečanju po 19:35 žal ne bo več možno pridružiti.

Zadnjih 10 minut bomo odprli prostor za deljenje izkušenj med vajo, s katerim želimo ustvariti občutek povezanosti in medosebnega stika. Udeleženci bodo seveda sodelovali v okviru svojih želja.

Cena in prijava

Udeležba na meditacijah je brezplačna, po želji in zmožnostih lahko prispevate donacijo ali del dohodnine v naš dobrodelni Sklad za psihosocialno podporo, s katerim omogočamo programe psihosocialne podpore kar najširši populaciji.

>> Oddaj zahtevo za namenitev dela dohodnine (samo nekaj klikov stran)

Prijave so obvezne. Svojo udeležbo lahko sporočite preko prijavnega obrazca.

Dobrodošli!

Voditelj meditacije


Sebastian Krawczyk