0 All Booked All Booked All Booked 26179 Čas za čuječnost | Vodena meditacija https://www.cujecnost.org/dogodek/cas-za-cujecnost-vodena-meditacija/?event_date=2024-04-23&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-04-23

Čas za čuječnost | Vodena meditacija

23. 04. 2024 Od 21:30 do 22:00
  • Facebook Live Lokacija:
  • Sreda, 24. 4. 2024 Termin:
  • 19:30 - 20:00 Trajanje:
  • Brezplačno Cena:
2024-04-23 21:30 2024-04-23 22:00 Europe/Ljubljana Čas za čuječnost | Vodena meditacija Facebook Live info@cujecnost.org

Vabilo

Z mesečnimi srečanji želimo biti v podporo vsem, ki si želite za nekaj trenutkov odmakniti od vsakodnevnih obveznosti in skrbi. Pridružite se nam in si naklonite darilo stika s seboj. Vsak mesec se bomo skupaj osredotočali na posebno temo. Na ta način bomo razvijali notranjo moč in vzpostavili notranje ravnovesje.

Vabljeni!

Komu je srečanje namenjeno

Vodene meditacije so namenjene vsem, ki si želite zmanjšati stres in vzpostaviti mir v svojem življenju. Vabljeni vsi, ki se želite spoznati s čuječnostjo in tudi vsi, ki čuječnost že poznate in prakticirate. 

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja.

Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti.

Več o čuječnosti >

Brezplačne vodene vaje čuječnosti >

Zakaj meditiramo redno? >

Termin in opis

Srečanja potekajo preko platforme Facebook Live, in sicer vsak zadnji teden v mesecu. Naslednja meditacija bo v sredo, 24. aprila 2024 od 19:30 do približno 20:00. Naslov tokratne meditacije je ‘Premor (ang. Taking a pause)’. Srečanje bo vodila Katarina Cerar Bajde, učiteljica čuječnosti. Meditacijo izvajamo sede, leže ali stoje – izberite način, ki vam bo pomagal, da ostanete budni in prisotni.

Cena in prijava

Udeležba na meditacijah je brezplačna, po želji in zmožnostih lahko prispevate donacijo ali del dohodnine v naš dobrodelni Sklad za psihosocialno podporo, s katerim omogočamo programe psihosocialne podpore kar najširši populaciji.

>> Oddaj zahtevo za namenitev dela dohodnine (samo nekaj klikov stran)

Prijave niso potrebne. Če želite, da vam nekaj dni pred meditacijo pošljemo e-sporočilo, se lahko vpišete v obrazec.

Razpored meditacij

Termin Voditelj/icaNaslov
Februar Sreda, 28.2.2024 Anja Ćorić, učiteljica čuječnostiMeditacija telesa in diha
Marec Četrtek, 28.3.2024 Breda Smej, učiteljica čuječnostiPrizemljitev
April Sreda, 24.4.2024 Katarina Cerar Bajde, učiteljica čuječnostiPremor
Maj Sreda, 29.5.2024 Anja Sagadin, učiteljica čuječnosti v izobraževanjuVaren kraj
Junij Sreda, 26.6.2024 Sebastian Krawczyk, učitelj čuječnosti v izobraževanjuPovezovanje s tem, kar je v redu

Voditeljica meditacije


Katarina Cerar Bajde