0 All Booked All Booked All Booked 26845 Čuječnost na delovnem mestu | Predstavitvena delavnica – dopoldanska https://www.cujecnost.org/dogodek/cujecnost-na-delovnem-mestu-predstavitvena-delavnica-dopoldanska/?event_date=2023-10-17&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-10-17

Čuječnost na delovnem mestu | Predstavitvena delavnica – dopoldanska

17. 10. 2023 Od 11:00 do 12:30
  • Aplikacija Zoom Lokacija:
  • Sreda, 18. 10. 2023 Termin:
  • 9:00 - 10:30 Trajanje:
  • Brezplačno Cena:
Prijava 2023-10-17 11:00 2023-10-17 12:30 Europe/Ljubljana Čuječnost na delovnem mestu | Predstavitvena delavnica – dopoldanska Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Vabilo

Vabljeni na predstavitveno delavnico Čuječnost na delovnem mestu, kjer boste spoznali temelje čuječnosti in izkusili nekaj osnovnih vaj s poudarkom uporabe na delovnem mestu. Po vajah bo čas namenjen pogovoru o izkušnji in prostor za vprašanja.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem, ki vas čuječnost zanima in se želite z njo spoznati. Vabljeni, če se na delovnem mestu soočate s stresnimi situacijami in pritiski ali če opažate, da svoje delo nosite domov in o njem premlevate. Prav tako vabljeni vsi, ki na delovnem mestu doživljate tesnobo ali stiske zaradi težavnih odnosov, preobremenjenosti ali se srečujete s kronično utrujenostjo oziroma izgorelostjo.  

Dobrodošli tudi, če tematiko že poznate in bi želeli svoje znanje osvežiti ter dobiti nove ideje o praktični rabi čuječnosti v delovnem okolju.

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja.

Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti (Gotink in sod., 2015; Khoury in sod., 2015; Hempel in sod., 2014).

Več o čuječnosti >

Zakaj čuječnost na delovnem mestu?

Čuječnost je dobro raziskano in učinkovito orodje za zmanjševanje stresa, tesnobe in depresije ter spodbujanje skrbi zase, dobrega počutja in osebnostnega razvoja. Na delovno mesto prinaša številne koristi tako za zaposlene kot za podjetje. Prinaša manj odsotnosti z dela, večjo pozornost in učinkovitost, boljše psiho-fizično počutje zaposlenih in bolj kakovostne odnose tako znotraj podjetja kot pri sodelovanju s strankami. Pomaga nam pri soočanju s stresnimi situacijami na delovnem mestu ter nas uči, kako čas preživeti bolj prisotni in z več zavedanja glede tega kako delamo. Poseben poudarek je na strategijah spoprijemanja s stresom, usmerjanju pozornosti, zavestnih izbirah, usklajevanju delovnega in zasebnega življenja ter na čuječi komunikaciji.

Opis

Delavnica je interaktivne narave, zato je za sodelovanje pomembno, da kamere in mikrofoni ne bodo ugasnjeni. Udeleženci bodo seveda sodelovali v okviru svojih želja – ne bo potrebno deliti osebnih vsebin, a je za dober stik pomembno, da se lahko vidimo in slišimo. V primeru, da vam to ne odgovarja, vas prijazno vabimo na brezplačne vodene meditacije preko spleta, ki potekajo vsak zadnji teden v mesecu.

Termin in lokacija

Delavnica bo potekala v sredo, 18. oktobra 2023 od 9:00 do 10:30 preko aplikacije Zoom.

Cena in prijava

Udeležba na delavnici je brezplačna. Po želji in zmožnostih lahko donirate v naš dobrodelni Sklad za psihosocialno podporo,  s katerim omogočamo programe psihosocialne podpore kar najširši populaciji. Doniraj >

Prijave zbiramo na tej povezavi.

Program Čuječnost na delovnem mestu

Po delavnici se bo pričel 6-tedenski program Čuječnost na delovnem mestu v dopoldanskem terminu. Srečanja bodo potekala od 8. novembra do 13. decembra 2023, in sicer ob sredah od 9:00 do 10:30 preko spleta (aplikacija Zoom). Več o programu >

Izvajalki delavnice


Anja Ćorić


Breda Smej