0 All Booked All Booked All Booked 25614 Predstavitvena delavnica čuječnosti | Anja Sagadin https://www.cujecnost.org/dogodek/delavnica-cujecnosti-kamnik/?event_date=2022-09-15&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2022-09-15

Predstavitvena delavnica čuječnosti | Anja Sagadin

15. 09. 2022 Od 20:00 do 21:30
  • Kamnik Lokacija:
  • Četrtek, 15. 9. 2022 Termin:
  • 18:00 - 19:30 Trajanje:
  • Prostovoljni prispevki Cena:
Prijava 2022-09-15 20:00 2022-09-15 21:30 Europe/Ljubljana Predstavitvena delavnica čuječnosti | Anja Sagadin Kamnik info@cujecnost.org

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja.

Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti.

Več o čuječnosti

Komu je namenjena delavnica?

Delavnica je namenjena vsem, ki vas čuječnost zanima in se želite z njo spoznati. Na delavnici boste spoznali nekaj ključnih teoretičnih izhodišč o čuječnosti ter načine, kako praksa čuječnosti pomaga pri soočanju z (vsakodnevnim) stresom. Udeleženci delavnice boste spoznali tudi eno ali dve kratki vaji čuječnosti, po praktični vaji pa bo tudi čas, namenjen pogovoru o doživljanju med vajo.

Termin in lokacija

Delavnica bo potekala v četrtek, 15. septembra 2022 od 18:00 do 19:30 v prostorih Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik (Ljubljanska cesta 1, 1241 Kamnik).

O izvajalki

Izvajalka delavnice je Anja Sagadin, učiteljica čuječnosti v izobraževanju:

V mojem srcu ima čuječnost posebno mesto. Ko sem se vpisala na Uvodni tečaj čuječnosti, sem prepoznala misli, ki so govorile, da meditiranje ni zame. Ko sedaj pogledam nazaj, sem presenečena, kako se lahko stvari spremenijo. Čuječnost je postala del mene in me na nek način spremenila. Zavedam se, da pot čuječnosti ni lahka, velikokrat se lahko zgodi, da se soočimo z globokimi ranami in neprijetnimi občutki. Uči pa nas, kako se lahko s slednjim lažje soočimo, to prenesemo ter marsikaj tudi predelamo. Po drugi strani lahko osredotočanje na sedanji trenutek velikokrat prinese občutek svobode, otroške radovednosti ter veselja. Svojo osebno izkušnjo ter strokovno znanje si v prihodnosti želim deliti z vami, tako prek nudenja psihoterapevtskih storitev kot vodenja tečajev čuječnosti.

Cena in prijava

Udeležba na delavnici je brezplačna, po svojih zmožnostih lahko darujete prostovoljne prispevke.

Prijave so obvezne. Svojo udeležbo lahko sporočite preko prijavnega obrazca.

Vabljeni!

Izvajalka delavnice


Anja Sagadin