0 All Booked All Booked All Booked 26795 ABC čuječnosti | Predstavitvena delavnica https://www.cujecnost.org/dogodek/delavnica-cujecnosti-novo-mesto-2/?event_date=2023-09-19&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-09-19

ABC čuječnosti | Predstavitvena delavnica

19. 09. 2023 Od 19:30 do 21:00
  • Novo mesto Lokacija:
  • Torek, 19. 9. 2023 Termin:
  • 17:30 - 19:00 Trajanje:
  • Brezplačno Cena:
Prijava 2023-09-19 19:30 2023-09-19 21:00 Europe/Ljubljana ABC čuječnosti | Predstavitvena delavnica Novo mesto info@cujecnost.org

Vabilo

Vas zanima, kako zmanjšati stres, izboljšati duševno zdravje, izostriti koncentracijo in povečati splošno blagostanje? Prijazno vabljeni na brezplačno predstavitveno delavnico, kjer boste spoznali temelje čuječnosti in izkusili nekaj osnovnih vaj. Po vajah bo čas za pogovor o izkušnji in prostor za vprašanja.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem, ki vas čuječnost zanima in se želite z njo spoznati. Dobrodošli tudi vsi, ki tematiko že poznate in bi želeli svoje znanje osvežiti ter dobiti nove ideje o praktični rabi čuječnosti v vsakodnevnem življenju.

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja.

Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti.

Več o čuječnosti

Termin in lokacija

Delavnica bo potekala v torek, 19. septembra 2023 od 17:30 do 19:00 v prostorih Razvojnega centra Novo mesto (na naslovu Podbreznik 15).

O izvajalki

Delavnico bo vodila Katarina Cerar Bajde, učiteljica čuječnosti.

Praksa čuječnosti… “je transformirala način moje interakcije z okoljem in predvsem same s sabo. Spremembe se v meni odvijajo na tako subtilen, pa vendar tako globok način, spremembe postajajo stvar naravnega razvoja, ne le grobe moči volje. … Biti prisotna, s prijazno, odprto pozornostjo. Z odprtostjo in nežnostjo tudi do tistih delov same sebe, ki mi niso všeč, za katere bi raje videla, da se nikoli ne pojavijo. In kadar se ti trenutki pojavijo, so trenutki velikih presenečenj, trenutki harmonije, notranje radosti in miru, kar se, brez da bi še karkoli naredila, pokaže navzven in vpliva na tok dogajanja. Le spomniti se je potrebno. In ravno zato redno »sedim«.”

Cena in prijava

Udeležba na delavnici je brezplačna, po želji in zmožnostih lahko prispevate donacijo v naš dobrodelni Sklad za psihosocialno podporo, s katerim omogočamo programe psihosocialne podpore kar najširši populaciji.  Doniraj 

Prijave so obvezne. Svojo udeležbo lahko sporočite preko prijavnega obrazca.

Uvodni program čuječnosti

Po delavnici se bo v Novem mestu pričel 8-tedenski program. Srečanja bodo potekala od 28. septembra do 23. novembra 2023, in sicer ob četrtkih od 17:30 do 20:00. >> Več o programu 

Dobrodošli!

Voditeljica delavnice


Katarina Cerar Bajde