0 All Booked All Booked All Booked 26992 Izmenjave: Praksa pristnega odnosa https://www.cujecnost.org/dogodek/izmenjave/?event_date=2023-11-09&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-11-09

Izmenjave: Praksa pristnega odnosa

09. 11. 2023 Od 17:30 do 20:00
 • Aplikacija Zoom Lokacija:
 • Petki ob 16:30 Termini:
 • 10. 11. 2023 Začetek:
 • 15. 12. 2023 Zaključek:
 • 200 € / 230 € Kotizacija:
Prijava 2023-11-09 17:30 2023-11-09 20:00 Europe/Ljubljana Izmenjave: Praksa pristnega odnosa Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Izmenjave: praksa pristnega in utelešenega povezovanja z drugimi

Ste kdaj pomislili na to, da bi svoje čuječe zavedanje vključili v pogovor z drugimi? Prav temu je namenjena praksa Izmenjav, katere namen je krepitev udeleženčeve odprtosti in radovednosti do opazovanja sedanjega trenutka v odnosu z drugim. Z usmerjeno pozornostjo in dinamično relacijsko izkušnjo želi spodbuditi udeleženca k odkrivanju avtentičnega izražanja ter pristnega povezovanja.

Na ta način lahko Izmenjave razumemo kot obliko relacijske meditacije, ki nudi orodja za gojenje zdravih odnosov na vseh družbenih področjih. Praksa je učinkovita in uporabna tako za posameznike kot za odnos, pa naj bo to partnerski, prijateljski, družinski ali poslovni.

Praksa Izmenjav lahko prinese večje zaupanje v svoje doživljanje ter občutke živosti in svobode, saj se udeleženec velikokrat počuti resnično videnega in slišanega. Jedro prakse poudarja pomembnost sprejemanja tistega, »kar je«, ter prinaša podporo pri odkrivanju in sprejemanju sebe takšnega, »kot sem«, tudi s tistimi deli, ki jih pred drugimi radi skrivamo.

Osredotoča se predvsem na učenje veščin pristnega odnosa ter uporabi teh veščin v vsakdanjem življenju. Da pa bi zagotovili čim večjo integracijo omenjenih veščin, so delavnice pripravljene predvsem izkustveno s poudarkom na igrivosti.

Vabljeni!

Komu je program namenjen?

Zaželeno je, da posameznik pozna tehnike čuječnosti, vsekakor pa to ni predpogoj za udeležbo na programu. Pred začetkom delavnice se z udeležencem opravi kratek uvodni individualni pogovor, s katerim se preveri vaša pričakovanja, se vas bolje spozna ter oceni ali je program dejansko primeren za vas.

Program je namenjen vsem, ki bi si želeli izuriti v jasnem in sočutnem izražanju sebe v odnosu do sodelavcev, nadrejenih, poslovnih ter romantičnih partnerjev in prijateljev, kot tudi za vse druge, ki bi si pri svojem delu in v življenju želeli kvalitetnejših medčloveških sodelovanj.

Opis programa

Program je sestavljen iz sklopa šestih online petkovih delavnic med 10. 11. 2023 in 15. 12. 2023.

Delavnice vsak teden potekajo v enakem osnovnem formatu. Vse se začnejo z vodeno meditacijo, ki udeležence spodbudi k vzpostavitvi stika s sedanjim trenutkom tako v njihovem notranjem kot zunanjem zaznavanju.

Nato sledi izkustveni krog, v katerem vsak udeleženec deli tisto, česar se v sedanjem trenutku najbolj zaveda – fizično, čustveno, senzorično in energetsko. Ta praksa razvija udeleženčevo zmožnost izražanja lastnega doživljanja na oseben in pregleden način ter sledenja različnim elementom, ki sestavljajo njegovo doživljanje v danem trenutku.

Naslednji del tečaja je namenjen raziskovanju določene teme kot sestavnega dela prakse Izmenjav, pri čemer izvajalka programa predstavi temo in nato skupino pripravi na vaje, ki jih izkusijo v paru ali skupini.

Temu bo sledila tudi praksa, imenovana Kroženje, pri kateri skupina svojo pozornost usmeri na tistega udeleženca, ki jo ima željo in pogum sprejeti. Udeleženec lahko tako poskusi novo pridobljena orodja prakse Izmenjav, sama izkušnja pa nemalokrat deluje transformativno. Namreč s kolektivno osredotočenostjo skupine na posameznika lahko pride do večjega zavedanja lastnih vzorcev, prepovedi sodb in predpostavk, ki so bili prej v senci nezavednega. Ko pa ti vzorci postanejo bolj zavedni, se jih lahko začnemo osvobajati. Na ta način se skozi prasko Izmenjav lahko osvojijo nove veščine za spletanje resničnih in zdravih odnosov.

Za konec pa bo prostor namenjen tudi pristnim Izmenjavam in zaključnemu krogu, v katerem bo vsak udeleženec povedal, kaj je od te delavnice dobil in kako namerava to uporabiti v svojem vsakdanjem življenju.

Aktivnost udeleženca

Na programu je pomembno nameniti čas in energijo tako delu prakse v vsakdanjem življenju kot redni prisotnosti na petkovih srečanjih.

Skozi 6-tedenski program bomo udeležencem omogočili ter jih spodbudili k vaji prakse Izmenjav z uporabo novo pridobljenih veščin. Temu bo namenjeno povabilo k medsebojnem sodelovanju ter povezovanju preko vnaprej znanega rednega razporeda skupine v pare.

Tečaj bo izkustveno in teoretično zajemal naslednje teme:

 • Prepoznavanje lastnih načinov vedenja in prisotnosti v odnosu.
 • Prepoznavanje svojih predstav, prepričanj, projekcij o drugih.
 • Spoznavanje vzorcev, ki preprečujejo ali nas ovirajo pri tem, da bi bili naši odnosi kvalitetnejši.
 • Pridobitev učinkovitih orodij za odpravljanje napetosti v konfliktih in uporabo konfliktov kot sredstva za globljo povezanost, razumevanje in empatijo.
 • Vzpostavljanje ponovne povezave z otroško radovednostjo.
 • Večanje zavedanja sebe v odnosu oziroma tistega kar je v danem trenutku resnično.
 • Spodbujanje avtentičnosti in prepoznavanje lastnih omejitev pri temu – s katerimi notranjimi stanji težje zdržimo/ si ne dovolimo začutiti in izraziti v polnosti.
 • Sprejemanje sebe, drugih in življenja takega kot je, z jasnejšim izražanjem in prepoznavanjem svojih potreb, želja in osebnih meja.
 • Odkrivanje kvalitet pristne povezanosti, ranljivosti in slišanosti.
 • Vaje prisotnosti, globljega zavedanja, ostajanja v kontaktu z vsem kar je.

Termini

Srečanja bodo potekala preko aplikacije Zoom ob petkih od 16:30 do 19:00 in sicer: 10.11., 17.11., 24.11., 1.12., 8.12. in 15.12.2023.

Cenik in prijava

VrstaZnesek
Cena za člane Društva za razvijanje čuječnosti200 €
Cena za nečlane230 €

Več informacij o tem, kako se včlaniti v Društvo, najdete na tej povezavi.

Cena vključuje 6 srečanj po 2 uri in 30 minut oziroma 15 skupih ur.

V skupini bo med 10 in 20 udeležencev. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali datum prijave.

Končni rok za prijavo je petek, 27. oktober 2023. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi iz naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Izvajalka programa


Taja Džambasović
Taja Džambasović