0 All Booked All Booked All Booked 26851 Nadaljevalni program čuječnosti https://www.cujecnost.org/dogodek/nadaljevalni-program-online/?event_date=2024-04-04&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-04-04

Nadaljevalni program čuječnosti

04. 04. 2024 Od 20:00 do 22:30
 • Aplikacija Zoom Lokacija:
 • Četrtki ob 18:00 Termini:
 • 4. 4. 2024 Začetek:
 • 30. 5. 2024 Zaključek:
 • 180 € / 260 € / 310 € Kotizacija:
Prijava 2024-04-04 20:00 2024-04-04 22:30 Europe/Ljubljana Nadaljevalni program čuječnosti Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Vabilo

Redno izvajanje prakse čuječnosti nam lahko predstavlja izziv tudi po že vzpostavljeni praksi (npr. po udeležbi na uvodnem programu). Hitro se lahko zgodi, da začnemo zaradi vseh vsakodnevnih aktivnosti ter preobremenjenosti prakso čuječnosti dojemati kot še eno obveznost ter si težko vzamemo čas za prakticiranje. Zgodi se lahko, da je čuječnost ločena od ritma našega vsakdanjega življenja.

Nadaljevalni program čuječnosti nam lahko prinese ponovno vzpostavitev rutine, predvsem pa inspiracijo, kako na bolj poglobljen način vzpostavimo povezanost s seboj preko čuječnosti. Poleg tega program prinaša nove vsebine, podporo skupine ter morda tudi svežo motivacijo za nadaljnje ohranjanje čuječne prisotnosti.

Komu je program namenjen?

Program je primeren za vse, ki že poznate in izvajate prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen ali drugi budistični pristopi).

Opis programa

Nadaljevalni tečaj obsega 8 srečanj po 2 uri in 30 minut ter eno šesturno srečanje v soboto, ki je posvečeno razvijanju ter poglabljanju formalne prakse čuječnosti skozi vodene meditacije in meditacije v tišini. V času med srečanji udeleženci samostojno raziskujejo določene vidike izkušnje, vezane na vsebino programa. Program skupno obsega 26 ur skupinskega dela.

Udeleženci po zaključku programa prejmejo potrdilo o udeležbi. Za pridobitev potrdila je obvezna vsaj 80% prisotnost na programu.

Več o nadaljevalnih programih >>

Aktivnost udeleženca

Na nadaljevalnem programu je pomembno nameniti čas in energijo tako individualnemu delu prakse kot redni prisotnosti na četrtkovih srečanjih. Tako kot pri uvodnem programu čuječnosti je tudi pri nadaljevalnem potrebno poudariti pomen izvajanja vaj na dnevni ravni.

Na srečanjih skupine bomo naslavljali vsebine vezane na formalno in neformalno prakso čuječnosti. Voditelja bosta podajala teoretične vsebine za namen poglabljanja prakse čuječnosti ter namenjala veliko prostora deljenju izkušenj, postavljanju vprašanj in pogovorom, ki bodo udeležencem pomagale ponotranjiti večplastnost čuječnosti. Tekom nadaljevalnega programa bodo imeli udeleženci več svobode znotraj individualnega raziskovanja ter poglabljanja prakse, kar pomeni, da nekatere vaje, ki jih bodo udeleženci izvajali med posameznimi srečanji, ne bodo vnaprej določene, ampak jih bodo lahko udeleženci izbrali sami iz že vnaprej določenega nabora. Pri tem bo pomembno, da sledijo doktrini čuječnosti. Če menite, da boste v času trajanja programa težko redno izvajali vaje, priporočamo, da izberete kasnejši termin, ko bo to za vas mogoče.

Tečaj bo izkustveno in teoretično zajemal naslednje teme:

 • izzivi pri ohranjanju prakse čuječnosti;
 • razvijanje čuječega odnosa do težavnih čustev in delo z odpori;
 • povezovanje s telesom kot primer temelja prakse čuječnosti;
 • razvijanje sočutja do sebe, ljubeče naklonjenosti in skupne človečnosti;
 • poglabljanje čuječega zavedanja misli;
 • raziskovanje vloge dihanja znotraj prakse čuječnosti.

Soočanje s težavami

Naša srečanja in domače naloge vas lahko naučijo, kako biti bolj polno prisotni in se bolje zavedati vsakega posameznega trenutka življenja. Dobra novica je, da to naredi življenje bolj zanimivo, jasno in izpolnjujoče.

Po drugi strani pa pomeni soočanje s sedanjostjo tudi prisotnost ter stik s svojim doživljanjem, kadar je to neprijetno in težko sprejemljivo. Praksa čuječnosti lahko v nas prebudi tudi različne speče spomine, čustva in občutke, ki so doživljajsko neprijetni. V takšnem primeru lahko vadbo prekinemo in se posvetujemo z izvajalcem ali pa nadaljujemo z opazovanjem dogajanja v nas. Pomembno je, da o tem spregovorimo in poiščemo način, ki bo uravnotežen in konstruktiven.

Skozi program boste raziskovali in preizkušali, kako se lahko na nežen način soočamo s težavami in težkimi trenutki. Že spoznanje, da so le te prisotne, je učinkovit način za zmanjševanje stresa in nezadovoljstva. Podpora bo prisotna s strani izvajalcev in članov skupine.

Lokacija in termini

Srečanja bodo potekala preko aplikacije Zoom  ob četrtkih od 18:00 do 20:30, in sicer:

4.4.Izzivi ohranjanja prakse čuječnosti
11.4.Soočanje s težavnimi občutki
18.4.Srečanje s sočutjem
25.4.Sistem ogroženosti in sočutje
9.5.Delo z mislimi
16.5.Povezovanje s telesom
23.5.Čuječa komunikacija
30.5.Evalvacija tečaja in zaključevanje

Poldnevno srečanje bo v soboto, 11. maja 2024 od 9. do 15. ure, prav tako preko aplikacije Zoom.

Cena in prijava

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

VrstaZnesekOpis
Standardna cena310 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena260 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni in administrativni stroški.

Subvencionirana cena180 €

Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prilagodljivo višino kotizacije omogoča Sklad za psihosocialno podporo. Pogoj za udeležbo po subvencionirani ceni je vsaj 80-odstotna prisotnost na programu. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Cena vključuje 8 srečanj po 2 uri in 30 minut, 6-urno sobotno srečanje, posvečeno meditiranju, in posnetke vodenih vaj.

Končni rok za prijavo in plačilo kotizacije je četrtek, 28. marec 2024. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Izvajalca programa


Anja Sagadin


Sebastian Krawczyk