0 All Booked All Booked All Booked 3829 Novoletni odmik https://www.cujecnost.org/dogodek/novoletni-odmik-december-2018/?event_date=2018-12-30&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2018-12-30

Novoletni odmik


  • 85 (70) € Cena:
  • 30. 12. 2018 ob 17:30 Začetek:
  • 1. 1. 2019 ob 15:00 Konec:
Prijava 2018-12-30 17:30 2018-12-30 15:00 Europe/Ljubljana Novoletni odmik

Za koga je primeren? Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij. Če se na odmik odpravljate prvič, preverite pri organizatorjih, ali je udeležba primerna. Preberite več o odmikih > Dodatne informacije Prehrana: veganska z možnostjo dodajanja mlečnih izdelkov. Spanje v osem- ali desetposteljnih sobah. Udeleženci naj s seboj prinesejo posteljnino (spodnja rjuha, prevleka za blazino in “kovter”) ali spalno vrečo. Udeležencem priporočamo, da s seboj prinesejo čepke za ušesa in debelejše nogavice za meditativno hojo. Kotizacija Cena odmika je 85 € za nečlane in 70 € za člane Društva za razvijanje čuječnosti. Zajema stroške hrane in prenočišča. Podatke in navodila za plačilo kotizacije boste prejeli po prijavi. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje. V primeru odpovedi po 20. decembru 2018 kotizacije ne vračamo. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali 031 725 031. Rok za prijavo je 30. december 2018.

Javorniški Rovt 25, Jesenice info@cujecnost.org

Novoletni odmik ponuja priložnost, da prehod iz starega v novo leto preživimo drugače. Namesto bučnega rajanja bomo negovali preprosto prisotnost in ljubečo naklonjenost. Umik od kompleksnosti in nujnih opravkov vsakodnevnega življenja nam bo omogočil, da resnično prisluhnemo svojemu telesu, srcu in umu. V tihem okolju in čuječni družbi lažje ostajamo prisotni s svojim doživljanjem, kot se odvija iz trenutka v trenutek. Pozornost se izostri, telo se umiri in um zbistri. S tem ustvarimo pogoje za jasno opazovanje in razumevanje svojega doživljanja. Ker ni aktivnosti, s katerimi bi se lahko skrili pred sabo, obstaja velika verjetnost, da se bomo po odmiku poznali bolje, kot pred njim.

Program

Odmik je namenjen poglabljanju prakse čuječnosti za vse, ki jo že poznajo in izvajajo. Če se na odmik odpravljate prvič, preverite pri organizatorjih, ali je udeležba primerna. Odmik bomo začeli z uvodnim krogom in končali s podeljevanjem izkušnje v zaključnem krogu. Program bo potekal po vnaprej pripravljenem urniku, brez vodenih meditacij in v polni tišini. Na novoletni večer bo urnik nekoliko prilagojen, podobnosti o tem bomo objavili v kratkem.

Udeleženci bodo sledili pravilom vedenja, ki med drugim vključujejo negovanje tišine celotni čas trajanja odmika. Število mest je omejeno na 25 oseb. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Odmik bo prostovoljno vodil Žan Rojc (predstavitev).

Lokacija in termin

Odmik bo potekal v domu Trilobit na naslovu Javorniški Rovt 25, Jesenice od 30. decembra 2018 (nedelja) do 1. januarja 2019 (torek). Prihod v nedeljo ob 17:30, odhod v torek ob 15:00.

Za koga je primeren?

Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij. Če se na odmik odpravljate prvič, preverite pri organizatorjih, ali je udeležba primerna.

Preberite več o odmikih >

Dodatne informacije

Prehrana: veganska z možnostjo dodajanja mlečnih izdelkov.
Spanje v osem- ali desetposteljnih sobah. Udeleženci naj s seboj prinesejo posteljnino (spodnja rjuha, prevleka za blazino in “kovter”) ali spalno vrečo. Udeležencem priporočamo, da s seboj prinesejo čepke za ušesa in debelejše nogavice za meditativno hojo.

Kotizacija

Cena odmika je 85 € za nečlane in 70 € za člane Društva za razvijanje čuječnosti. Zajema stroške hrane in prenočišča. Podatke in navodila za plačilo kotizacije boste prejeli po prijavi.

V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje. V primeru odpovedi po 20. decembru 2018 kotizacije ne vračamo.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali 031 725 031.

Rok za prijavo je 30. december 2018.