0 All Booked All Booked All Booked 3829 Novoletni odmik https://www.cujecnost.org/dogodek/novoletni-odmik-december-2019/?event_date=2019-12-30&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2019-12-30

Novoletni odmik


 • 85 (70) € Cena:
 • 30. 12. 2019 ob 17:30 Začetek:
 • 1. 1. 2020 ob 15:00 Konec:
Prijava 2019-12-30 17:30 2019-12-30 18:00 Europe/Ljubljana Novoletni odmik

Za koga je primeren? Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij. Če se na odmik odpravljate prvič, preverite pri organizatorjih, ali je udeležba primerna. Preberite več o odmikih > Pravila vedenja in napotki V celotnem času trajanja odmika spoštujemo tišino (ne-govorjenje) od prvega dne ob 20:30 do zadnjega dne ob 12:00. V meditacijski prostor prihajamo točno, najbolje nekaj minut pred začetkom sklopa meditacij (glej urnik). Prostor za meditacijo zapuščamo in vanj vstopamo le v času meditativne hoje in med odmori. Zapiramo vrata. Negujemo tišino, tako da v prostoru za meditacijo in spalnicah previdno ravnamo s predmeti, šumečimi odejami in oblekami. Poskrbimo zase in si vzamemo odmor, če ga potrebujemo, ne glede na strukturo urnika. V primeru osebne stiske ali druge potrebe po pomoči poiščemo pogovor pri organizatorjih odmika. V času meditacij ne uporabljamo kopalnice in ne hodimo po hiši. Če si vzamete dodaten odmor, vzdržujte popolno tišino v hiši. V meditacijski prostor ne vnašamo kozarcev z vodo, dovoljeni so zgolj bidoni ali steklenice z zamaškom. Prosimo za diskretnost glede nošenja parfumov in drugih vonjav. Dodatne informacije Prehrana vključuje 3 obroke (zajtrke, kosila in večerje), za katere bo skrbel ponudnik prenočišča. Ta bo veganska, dodatno bo na voljo mleko, sir in jogurti. Med odmori bosta na voljo sadje in čaj. Ob zajtrkih in po kosilu bo na voljo kava. Spanje je v osem- ali desetposteljnih sobah. Razporeditev ni predvidena vnaprej, razporedili se bomo ob prihodu. Kopalnice in WC-ji so skupni. Udeleženci naj s seboj prinesejo posteljnino (spodnja rjuha, prevleka za blazino in “kovter”) ali spalno vrečo. Udeležencem priporočamo, da s seboj prinesejo ročno uro, čepke za ušesa in debelejše nogavice za meditativno hojo. Kotizacija Cena odmika je 85 € za nečlane in 70 € za člane Društva za razvijanje čuječnosti. Več informacij o tem, kako postati član društva, najdete na tej povezavi. Cena zajema stroške hrane in prenočišča. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje. Končni rok za prijavo je petek, 20. december 2019. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali 031 725 031.

Javorniški Rovt 25, Jesenice info@cujecnost.org

Novoletni odmik ponuja priložnost, da prehod iz starega v novo leto preživimo drugače. Namesto bučnega rajanja bomo negovali preprosto prisotnost in ljubečo naklonjenost. Umik od kompleksnosti in nujnih opravkov vsakodnevnega življenja nam bo omogočil, da resnično prisluhnemo svojemu telesu, srcu in umu. V tihem okolju in čuječni družbi lažje ostajamo prisotni s svojim doživljanjem, kot se odvija iz trenutka v trenutek. Pozornost se izostri, telo se umiri in um zbistri. S tem ustvarimo pogoje za jasno opazovanje in razumevanje svojega doživljanja. Ker ni aktivnosti, s katerimi bi se lahko skrili pred sabo, obstaja velika verjetnost, da se bomo po odmiku poznali bolje, kot pred njim.

Program

Odmik je namenjen poglabljanju prakse čuječnosti za vse, ki jo že poznajo in izvajajo. Če se na odmik odpravljate prvič, preverite pri organizatorjih, ali je udeležba primerna. Odmik bomo začeli z uvodnim krogom in končali s podeljevanjem izkušnje v zaključnem krogu. Program bo potekal po vnaprej pripravljenem urniku, brez vodenih meditacij in v polni tišini. Na novoletni večer bo urnik nekoliko prilagojen, podobnosti o tem bomo objavili v kratkem.

Udeleženci bodo sledili pravilom vedenja, ki med drugim vključujejo negovanje tišine celotni čas trajanja odmika. Število mest je omejeno na 25 oseb. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Odmik bo prostovoljno vodil Žan Rojc (predstavitev).

Lokacija in termin

Odmik bo potekal v domu Trilobit na naslovu Javorniški Rovt 25, Jesenice od 30. decembra 2019 (ponedeljek) do 1. januarja 2020 (sreda). Prihod v nedeljo ob 17:30, odhod v torek ob 15:00.

Za koga je primeren?

Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij. Če se na odmik odpravljate prvič, preverite pri organizatorjih, ali je udeležba primerna.

Preberite več o odmikih >

Pravila vedenja in napotki

 • V celotnem času trajanja odmika spoštujemo tišino (ne-govorjenje) od prvega dne ob 20:30 do zadnjega dne ob 12:00.
 • V meditacijski prostor prihajamo točno, najbolje nekaj minut pred začetkom sklopa meditacij (glej urnik).
 • Prostor za meditacijo zapuščamo in vanj vstopamo le v času meditativne hoje in med odmori. Zapiramo vrata.
 • Negujemo tišino, tako da v prostoru za meditacijo in spalnicah previdno ravnamo s predmeti, šumečimi odejami in oblekami.
 • Poskrbimo zase in si vzamemo odmor, če ga potrebujemo, ne glede na strukturo urnika.
 • V primeru osebne stiske ali druge potrebe po pomoči poiščemo pogovor pri organizatorjih odmika.
 • V času meditacij ne uporabljamo kopalnice in ne hodimo po hiši. Če si vzamete dodaten odmor, vzdržujte popolno tišino v hiši.
 • V meditacijski prostor ne vnašamo kozarcev z vodo, dovoljeni so zgolj bidoni ali steklenice z zamaškom.
 • Prosimo za diskretnost glede nošenja parfumov in drugih vonjav.

Dodatne informacije

Prehrana vključuje 3 obroke (zajtrke, kosila in večerje), za katere bo skrbel ponudnik prenočišča. Ta bo veganska, dodatno bo na voljo mleko, sir in jogurti. Med odmori bosta na voljo sadje in čaj. Ob zajtrkih in po kosilu bo na voljo kava.

Spanje je v osem- ali desetposteljnih sobah. Razporeditev ni predvidena vnaprej, razporedili se bomo ob prihodu. Kopalnice in WC-ji so skupni. Udeleženci naj s seboj prinesejo posteljnino (spodnja rjuha, prevleka za blazino in “kovter”) ali spalno vrečo. Udeležencem priporočamo, da s seboj prinesejo ročno uro, čepke za ušesa in debelejše nogavice za meditativno hojo.

Kotizacija

Cena odmika je 85 € za nečlane in 70 € za člane Društva za razvijanje čuječnosti. Več informacij o tem, kako postati član društva, najdete na tej povezavi.

Cena zajema stroške hrane in prenočišča. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje.

Končni rok za prijavo je petek, 20. december 2019. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali 031 725 031.