0 All Booked All Booked All Booked 26716 Odmik v polni tišini https://www.cujecnost.org/dogodek/odmik-v-polni-tisini-avgust-2023/?event_date=2024-07-13&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-07-13

Odmik v polni tišini

13. 07. 2024 Od 19:30 do 17:00
  • Črni vrh nad Idrijo Lokacija:
  • 7 dni ali 3 dni Trajanje:
  • 11. 8. 2023 Začetek:
  • 17. 8. / 13. 8. 2023 Zaključek:
  • 120 € - 315 € Kotizacija:
Prijava 2024-07-13 19:30 2024-07-13 17:00 Europe/Ljubljana Odmik v polni tišini

Za koga je odmik primeren? Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij. Preberite več o odmikih > Termin in lokacija Prihod je v petek ob 17:30, odhod v nedeljo ob 15:00 oz. v četrtek ob 15:00. Naslov lokacije odmika je Kanji Dol 4, 5274 Črni vrh nad Idrijo. Dodatne informacije Prehrana bo vegetarijanska, zanjo bo poskrbel ponudnik prenočišča. Razvrščeni bomo v večposteljne sobe, kopalnice in WC-ji so skupni. Odmik bosta vodili Katarina Cerar Bajde in Jože Hren. Tekom dneva bo na voljo individualni razbremenilni pogovor z enim izmed voditeljev. Kotizacija 7 dni 3 dni  Cena zajema vse stroške prehrane in bivanja. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje. Več informacij o tem, kako se včlaniti v Društvo, najdete na tej povezavi. Končni rok za prijavo je petek, 4. avgust 2023. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 1. avgusta 2023. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali na telefonski številki 069 955 754.

Črni Vrh nad Idrijo info@cujecnost.org

Vabilo

Čas, ko se umaknemo od kompleksnosti in nujnih opravkov vsakodnevnega življenja, nam omogoča, da resnično prisluhnemo svojemu telesu, srcu in umu. V tihem okolju in čuječni družbi lažje ostajamo prisotni s svojim doživljanjem, kot se odvija iz trenutka v trenutek. Pozornost se izostri, telo se umiri in um zbistri. S tem ustvarimo pogoje za jasno opazovanje in razumevanje svojega doživljanja. Ker ni aktivnosti, s katerimi bi se lahko skrili pred sabo, obstaja velika verjetnost, da se bomo po odmiku poznali bolje, kot pred njim.

Opis

Odmik v tišini je namenjen poglabljanju prakse čuječnosti in je primeren za vse, ki prakso že poznajo in izvajajo. Odmik bomo začeli z uvodnim krogom in končali s podeljevanjem izkušnje v zaključnem krogu. Program bo potekal po vnaprej pripravljenem urniku, brez vodenih meditacij in v polni tišini (urnik za 7 dni lahko najdete tukaj; urnik za 3 dni lahko najdete tukaj).

Od udeležencev se pričakuje, da upoštevajo pravila vedenja, ki med drugim vključujejo negovanje tišine celotni čas trajanja odmika. Število mest je omejeno na 12 oseb. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali datum prijave.

Prijave za 3-dnevno bivanje bomo odprli zadnjih 10 dni pred odmikom (1. avgusta), če bodo še prosta mesta. Prednost bodo namreč imeli tisti udeleženci, ki se bodo odločili za daljši termin.

Odmik bo organiziran in voden prostovoljno.

Za koga je odmik primeren?

Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij.

Preberite več o odmikih >

Termin in lokacija

7 dnipetek, 11. avgust – četrtek, 17. avgust 2023
3 dnipetek, 11. avgust – nedelja, 13. avgust 2023

Prihod je v petek ob 17:30, odhod v nedeljo ob 15:00 oz. v četrtek ob 15:00. Naslov lokacije odmika je Kanji Dol 4, 5274 Črni vrh nad Idrijo.

Dodatne informacije

Prehrana bo vegetarijanska, zanjo bo poskrbel ponudnik prenočišča. Razvrščeni bomo v večposteljne sobe, kopalnice in WC-ji so skupni.

Odmik bosta vodili Katarina Cerar Bajde in Jože Hren. Tekom dneva bo na voljo individualni razbremenilni pogovor z enim izmed voditeljev.

Kotizacija

7 dni

Cena za nečlane

315 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena osebam, ki niso člani Društva za razvijanje čuječnosti. Več o članstvu lahko preberete tukaj.

Cena za člane

280 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena članom Društva za razvijanje čuječnosti.

3 dni 

Cena za nečlane

135 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena osebam, ki niso člani Društva za razvijanje čuječnosti. Več o članstvu lahko preberete tukaj.

Cena za člane

120 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena članom Društva za razvijanje čuječnosti.

Cena zajema vse stroške prehrane in bivanja. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje.

Več informacij o tem, kako se včlaniti v Društvo, najdete na tej povezavi.

Končni rok za prijavo je petek, 4. avgust 2023. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 1. avgusta 2023. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali na telefonski številki 069 955 754.