0 All Booked All Booked All Booked 24016 Odmik v polni tišini https://www.cujecnost.org/dogodek/odmik-v-polni-tisini-maj-2022/?event_date=2022-05-13&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2022-05-13

Odmik v polni tišini

13. 05. 2022 Od 19:30 do 17:00
  • Pohorje Lokacija:
  • 4 dni (3 nočitve) Trajanje:
  • 12. 5. 2022 Začetek:
  • 15. 5. 2022 Konec:
  • 130 € / 145 € Cena:
Prijava 2022-05-13 19:30 2022-05-13 17:00 Europe/Ljubljana Odmik v polni tišini

    Termin in lokacija Odmik bo potekal od četrtka, 12. 5. do nedelje, 15. 5. 2022 v Mladinskem domu Smolnik na Pohorju  (Smolnik 38, 2342 Ruše). Prihod je v četrtek ob 17:30, odhod v nedeljo ob 15. uri. Za koga je odmik primeren? Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij. Preberite več o odmikih > Dodatne informacije Prehrana bo vegetarijanska, zanjo bo poskrbel ponudnik prenočišča. Bivali bomo v lastnih sobah. Tekom dneva bo na voljo individualni razbremenilni pogovor z enim od vodij odmika. Odmik bosta vodila Žan Rojc in Matej Torkar. Kotizacija Cena zajema vse stroške prehrane in bivanja. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje. Več informacij o tem, kako se včlaniti v Društvo, najdete na tej povezavi. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom odmika. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi  iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali na številki 069 955 754.

Pohorje info@cujecnost.org

Čas, ko se umaknemo od kompleksnosti in nujnih opravkov vsakodnevnega življenja, nam omogoča, da resnično prisluhnemo svojemu telesu, srcu in umu. V tihem okolju in čuječni družbi lažje ostajamo prisotni s svojim doživljanjem, kot se odvija iz trenutka v trenutek. Pozornost se izostri, telo se umiri in um zbistri. S tem ustvarimo pogoje za jasno opazovanje in razumevanje svojega doživljanja. Ker ni aktivnosti, s katerimi bi se lahko skrili pred sabo, obstaja velika verjetnost, da se bomo po odmiku poznali bolje, kot pred njim.

Odmik v tišini je namenjen poglabljanju prakse čuječnosti in je primeren za vse, ki prakso že poznajo in izvajajo. Odmik bomo začeli z uvodnim krogom in končali s podeljevanjem izkušnje v zaključnem krogu. Program bo potekal po vnaprej pripravljenem urniku, brez vodenih meditacij in v polni tišini.

Od udeležencev se pričakuje, da upoštevajo pravila vedenja, ki med drugim vključujejo negovanje tišine celotni čas trajanja odmika. Število mest je omejeno na 15 oseb. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali datum prijave.

Odmik bo organiziran in voden prostovoljno.

 

 

Termin in lokacija

Odmik bo potekal od četrtka, 12. 5. do nedelje, 15. 5. 2022 v Mladinskem domu Smolnik na Pohorju  (Smolnik 38, 2342 Ruše). Prihod je v četrtek ob 17:30, odhod v nedeljo ob 15. uri.

Za koga je odmik primeren?

Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij.

Preberite več o odmikih >

Dodatne informacije

Prehrana bo vegetarijanska, zanjo bo poskrbel ponudnik prenočišča. Bivali bomo v lastnih sobah. Tekom dneva bo na voljo individualni razbremenilni pogovor z enim od vodij odmika.

Odmik bosta vodila Žan Rojc in Matej Torkar.

Kotizacija

VrstaZnesekOpis
Cena za nečlane145 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena osebam, ki niso člani Društva za razvijanje čuječnosti. Več o članstvu lahko preberete tukaj.

Cena za člane130 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena članom Društva za razvijanje čuječnosti.

Cena zajema vse stroške prehrane in bivanja. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje.

Več informacij o tem, kako se včlaniti v Društvo, najdete na tej povezavi.

V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom odmika. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi  iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali na številki 069 955 754.