0 All Booked All Booked All Booked 27174 Odmik v polni tišini https://www.cujecnost.org/dogodek/odmik-v-polni-tisini-marec-2024/?event_date=2024-03-07&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-03-07

Odmik v polni tišini

07. 03. 2024 Od 18:30 do 16:00
  • Bresternica pri Mariboru Lokacija:
  • 3 dni Trajanje:
  • 8. 3. 2024 Začetek:
  • 10. 3. 2024 Zaključek:
  • 135 € / 150 € Kotizacija:
Prijava 2024-03-07 18:30 2024-03-07 16:00 Europe/Ljubljana Odmik v polni tišini

Termin in lokacija Odmik bo potekal od petka, 8. 3. do nedelje, 10. 3. 2023 v Bresternici pri Mariboru. Bivali bomo v Turistični kmetiji Žunko na naslovu Srednje 17, 2354 Bresternica. Prihod bo v petek ob 17:30, odhod v nedeljo ob 15. uri. Za koga je odmik primeren? Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij. Preberite več o odmikih > Dodatne informacije Prehrana bo vegetarijanska. Za kosilo bo poskrbel ponudnik prenočišča, zajtrke in večerje si bomo pripravili sami. Nameščeni bomo v večposteljnih sobah, kopalnice in WC-ji so skupni. Odmik bosta prostovoljno vodila Katarina Cerar Bajde, učiteljica čuječnosti in Matej Torkar, zakonsko družinski terapevt. Tekom dneva bo na voljo individualni razbremenilni pogovor z enim od vodij odmika. Kotizacija Cena zajema vse stroške prehrane in bivanja. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje. Več informacij o tem, kako se včlaniti v Društvo, najdete na tej povezavi. Končni rok za prijavo je petek, 1. marec 2024. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred dogodkom. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali na številki 069 955 754.

Bresternica pri Mariboru info@cujecnost.org

Vabilo

Čas, ko se umaknemo od kompleksnosti in nujnih opravkov vsakodnevnega življenja, nam omogoča, da resnično prisluhnemo svojemu telesu, srcu in umu. V tihem okolju in čuječni družbi lažje ostajamo prisotni s svojim doživljanjem, kot se odvija iz trenutka v trenutek. Pozornost se izostri, telo se umiri in um zbistri. S tem ustvarimo pogoje za jasno opazovanje in razumevanje svojega doživljanja. Ker ni aktivnosti, s katerimi bi se lahko skrili pred sabo, obstaja velika verjetnost, da se bomo po odmiku poznali bolje, kot pred njim.

Opis

Odmik v tišini je namenjen poglabljanju prakse čuječnosti in je primeren za vse, ki prakso že poznajo in izvajajo. Odmik bomo začeli z uvodnim krogom in končali s podeljevanjem izkušnje v zaključnem krogu. Program bo potekal po vnaprej pripravljenem urniku, brez vodenih meditacij in v polni tišini.

Od udeležencev se pričakuje, da upoštevajo pravila vedenja, ki med drugim vključujejo negovanje tišine celotni čas trajanja odmika. 

Odmik bo organiziran in voden prostovoljno.

Termin in lokacija

Odmik bo potekal od petka, 8. 3. do nedelje, 10. 3. 2023 v Bresternici pri Mariboru. Bivali bomo v Turistični kmetiji Žunko na naslovu Srednje 17, 2354 Bresternica.

Prihod bo v petek ob 17:30, odhod v nedeljo ob 15. uri.

Za koga je odmik primeren?

Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij.

Preberite več o odmikih >

Dodatne informacije

Prehrana bo vegetarijanska. Za kosilo bo poskrbel ponudnik prenočišča, zajtrke in večerje si bomo pripravili sami. Nameščeni bomo v večposteljnih sobah, kopalnice in WC-ji so skupni.

Odmik bosta prostovoljno vodila Katarina Cerar Bajde, učiteljica čuječnosti in Matej Torkar, zakonsko družinski terapevt. Tekom dneva bo na voljo individualni razbremenilni pogovor z enim od vodij odmika.

Kotizacija

VrstaZnesekOpis
Cena za nečlane150 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena osebam, ki niso člani Društva za razvijanje čuječnosti. Več o članstvu lahko preberete tukaj.

Cena za člane135 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena članom Društva za razvijanje čuječnosti.

Cena zajema vse stroške prehrane in bivanja. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje.

Več informacij o tem, kako se včlaniti v Društvo, najdete na tej povezavi.

Končni rok za prijavo je petek, 1. marec 2024. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred dogodkom. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali na številki 069 955 754.