0 All Booked All Booked All Booked 24016 Odmik v polni tišini https://www.cujecnost.org/dogodek/odmik-v-polni-tisini-oktober-2023/?event_date=2023-10-26&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-10-26

Odmik v polni tišini

26. 10. 2023 Od 19:30 do 18:00
  • Pohorje Lokacija:
  • 3 dni Trajanje:
  • 27. 10. 2023 Začetek:
  • 29. 10. 2023 Konec:
  • 145 € / 160 € Cena:
Prijava 2023-10-26 19:30 2023-10-26 18:00 Europe/Ljubljana Odmik v polni tišini Pohorje info@cujecnost.org

Čas, ko se umaknemo od kompleksnosti in nujnih opravkov vsakodnevnega življenja, nam omogoča, da resnično prisluhnemo svojemu telesu, srcu in umu. V tihem okolju in čuječni družbi lažje ostajamo prisotni s svojim doživljanjem, kot se odvija iz trenutka v trenutek. Pozornost se izostri, telo se umiri in um zbistri. S tem ustvarimo pogoje za jasno opazovanje in razumevanje svojega doživljanja. Ker ni aktivnosti, s katerimi bi se lahko skrili pred sabo, obstaja velika verjetnost, da se bomo po odmiku poznali bolje, kot pred njim.

Odmik v tišini je namenjen poglabljanju prakse čuječnosti in je primeren za vse, ki prakso že poznajo in izvajajo. Odmik bomo začeli z uvodnim krogom in končali s podeljevanjem izkušnje v zaključnem krogu. Program bo potekal po vnaprej pripravljenem urniku, brez vodenih meditacij in v polni tišini.

Od udeležencev se pričakuje, da upoštevajo pravila vedenja, ki med drugim vključujejo negovanje tišine celotni čas trajanja odmika. Število mest je omejeno. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali datum prijave.

Odmik bo organiziran in voden prostovoljno.

Za koga je odmik primeren?

Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij.

Preberite več o odmikih >

Termin in lokacija

Odmik bo potekal od petka, 27. 10. do nedelje, 29. 10. 2023 v Mladinskem domu Smolnik na Pohorju  (Smolnik 38, 2342 Ruše). Prihod je v petek ob 17:30, odhod v nedeljo ob 15. uri.

Dodatne informacije

Prehrana bo vegetarijanska, zanjo bo poskrbel ponudnik prenočišča. Razvrščeni bomo v večposteljne sobe, kopalnice in WC-ji so skupni.

Odmik bosta vodila Eva Požar, učiteljica čuječnosti in Žan Rojc, učitelj čuječnosti v izobraževanju. Tekom dneva bo na voljo individualni razbremenilni pogovor z enim izmed voditeljev.

Kotizacija

VrstaZnesekOpis
Cena za nečlane160 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena osebam, ki niso člani Društva za razvijanje čuječnosti. Več o članstvu lahko preberete tukaj.

Cena za člane145 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena članom Društva za razvijanje čuječnosti.

Cena zajema vse stroške prehrane in bivanja. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje.

V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom odmika. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi  iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali na številki 069 955 754.