0 All Booked All Booked All Booked 24820 Odmik za prakso čuječnosti v tišini https://www.cujecnost.org/dogodek/odmik-za-prakso-cujecnosti-v-tisini/?event_date=2021-12-17&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2021-12-17

Odmik za prakso čuječnosti v tišini


  • 3 dni Trajanje:
  • 17. 12. 2021 Začetek:
  • 19. 12. 2021 Konec:
  • 85 € - 95 € Cena:
Prijava 2021-12-17 17:30 2021-12-17 15:00 Europe/Ljubljana Odmik za prakso čuječnosti v tišini

Termin in lokacija Odmik bo potekal od petka, 17. 12. do nedelje, 19. 12. 2021 v Domu duhovnosti Nazaret (Frančiškanski samostan Nazarje) na naslovu Samostanska pot 50, 3331 Nazarje. Prihod bo v petek ob 17:30, odhod v nedeljo ob 15. uri. Za koga je odmik primeren? Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij. Preberite več o odmikih > Dodatne informacije Prehrana bo vegetarijanska, zanjo bo poskrbel ponudnik prenočišča. Namenščeni bomo v 1-posteljnih in 2-posteljnih sobah. Udeleženci naj s seboj prinesejo posteljnino (spodnja rjuha, prevleka za odejo in blazino) ali spalno vrečo. Tekom dneva bo na voljo individualni razbremenilni pogovor z enim od vodij odmika. V skladu z aktualnimi omejitvami o nastanitvah, je ob prihodu na lokacijo potrebno predložiti eno od spodnjih dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT: Pogoj prebolelosti – z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od šestih mesecev, ali – s potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev. Pogoj cepljenosti Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju. Pravila, kdaj se oseba šteje za cepljeno, so različna od vrste cepiva. Na tej povezavi lahko najdete informacije o tem, kdaj ste na podlagi veljavnih odlokov, ki predpisujejo pogoj PCT, šteti za cepljeno osebo. Pogoj testiranja Pogoj PCT izpolnjujete tudi, če ste opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil vaš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat HAG testa ne sme biti starejši od 48 ur, negativen rezultat PCR testa pa ne sme biti starejši od 72 ur. Kotizacija Cena zajema vse stroške prehrane in bivanja. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje. Več informacij o tem, kako se včlaniti v Društvo, najdete na tej povezavi. Končni rok za prijavo je petek, 10. december 2021. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred dogodkom. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali na številki 069 955 754.

Dom duhovnosti Nazaret info@cujecnost.org

Vsa prosta mesta so zapolnjena. Sprejemamo prijave na čakalno listo.

Čas, ko se umaknemo od kompleksnosti in nujnih opravkov vsakodnevnega življenja, nam omogoča, da resnično prisluhnemo svojemu telesu, srcu in umu. V tihem okolju in čuječni družbi lažje ostajamo prisotni s svojim doživljanjem, kot se odvija iz trenutka v trenutek. Pozornost se izostri, telo se umiri in um zbistri. S tem ustvarimo pogoje za jasno opazovanje in razumevanje svojega doživljanja. Ker ni aktivnosti, s katerimi bi se lahko skrili pred sabo, obstaja velika verjetnost, da se bomo po odmiku poznali bolje, kot pred njim.

Opis

Odmik v tišini je namenjen poglabljanju prakse čuječnosti in je primeren za vse, ki prakso že poznajo in izvajajo. Odmik bomo začeli z uvodnim krogom in končali s podeljevanjem izkušnje v zaključnem krogu. Program bo potekal po vnaprej pripravljenem urniku, brez vodenih meditacij in v polni tišini.

Od udeležencev se pričakuje, da upoštevajo pravila vedenja, ki med drugim vključujejo negovanje tišine celotni čas trajanja odmika. 

Odmik bo organiziran in voden prostovoljno.

Termin in lokacija

Odmik bo potekal od petka, 17. 12. do nedelje, 19. 12. 2021 v Domu duhovnosti Nazaret (Frančiškanski samostan Nazarje) na naslovu Samostanska pot 50, 3331 Nazarje.

Prihod bo v petek ob 17:30, odhod v nedeljo ob 15. uri.

Za koga je odmik primeren?

Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij.

Preberite več o odmikih >

Dodatne informacije

Prehrana bo vegetarijanska, zanjo bo poskrbel ponudnik prenočišča. Namenščeni bomo v 1-posteljnih in 2-posteljnih sobah. Udeleženci naj s seboj prinesejo posteljnino (spodnja rjuha, prevleka za odejo in blazino) ali spalno vrečo.

Tekom dneva bo na voljo individualni razbremenilni pogovor z enim od vodij odmika.

V skladu z aktualnimi omejitvami o nastanitvah, je ob prihodu na lokacijo potrebno predložiti eno od spodnjih dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT:

  • Pogoj prebolelosti

– z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od šestih mesecev, ali
– s potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

  • Pogoj cepljenosti

Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju. Pravila, kdaj se oseba šteje za cepljeno, so različna od vrste cepiva. Na tej povezavi lahko najdete informacije o tem, kdaj ste na podlagi veljavnih odlokov, ki predpisujejo pogoj PCT, šteti za cepljeno osebo.

  • Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujete tudi, če ste opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil vaš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat HAG testa ne sme biti starejši od 48 ur, negativen rezultat PCR testa pa ne sme biti starejši od 72 ur.

Kotizacija

VrstaZnesekOpis
Cena za nečlane95 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena osebam, ki niso člani Društva za razvijanje čuječnosti. Več o članstvu lahko preberete tukaj.

Cena za člane85 €

Cena pokriva stroške organizacije in izvedbe prostovoljno organiziranega odmika in je namenjena članom Društva za razvijanje čuječnosti.

Cena zajema vse stroške prehrane in bivanja. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje.

Več informacij o tem, kako se včlaniti v Društvo, najdete na tej povezavi.

Končni rok za prijavo je petek, 10. december 2021. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred dogodkom. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali na številki 069 955 754.