0 All Booked All Booked All Booked 22252 Četrtkova odprta skupina https://www.cujecnost.org/dogodek/odprta-skupina-cetrtek/?event_date=2020-02-13&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2020-02-13

Četrtkova odprta skupina


  • 9:00 Začetek:
  • 10:30 Konec:
  • Prostovoljni prispevki Cena:
Register 2020-02-13 09:00 2020-02-13 10:30 Europe/Ljubljana Četrtkova odprta skupina

Srečanja skupine Skupina za prakso čuječnosti je odprte narave. Obiskovanje odprte skupine nam omogoča, da se motiviramo pri redni praksi in meditiramo ne glede na trenutno počutje. Na skupini je dobrodošel vsak, ki že ima vzpostavljeno prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) ter želi soustvarjati okolje, ki podpira razvijanje čuječega zavedanja. Skupine so odprte tako za člane kot nečlane Društva za razvijanje čuječnosti. Vodijo jih prostovoljci, udeležba je brezplačna, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki v višini med 2 in 5 €, s katerimi krijemo stroške najema prostora. Če se želite pridružiti srečanju, vas prosimo, da svojo prijavo sporočite na info@cujecnost.org. Če bi bili radi obveščeni o prihodnjih srečanjih, se lahko prijavite na e-listo na tej povezavi. Potek srečanja Osrednji del srečanja sestavlja sklop vaj v obliki sedeče meditacije in meditativne hoje. Potek srečanja je sledeč: 20′ (sede) / 10′ (hoja) / 20′ (sede) / 10′ (hoja) / 20′ (sede). Skupina poteka brez pogovora. Pravila za udeležence Na srečanje prispemo 5-10 min pred začetkom. Začenjali bomo točno. Med prihajanjem in odhajanjem se na hodniku ne pogovarjamo, da ne bi motili pogovorov v drugih sobah. Vse postorimo, kolikor najbolje lahko, v tišini. Blazine so na voljo za uporabo – vsak si lahko z njimi pripravi svoje mesto za meditacijo. S seboj lahko prinesemo svojo blazino ali drug pripomoček za sedenje. V prostor ne vnašamo kozarcev z vodo, dovoljeni so zgolj bidoni z zamaškom. Prostor med srečanjem zapustimo le v nujnih primerih in to storimo med meditativno hojo. Uporabo stranišča priporočamo pred začetkom skupine. V času sedeče meditacije lahko tudi ležimo, se naslonimo na steno ali sedimo na stolu. Ob koncu očistimo in stresemo podloge ter pospravimo blazine.

Cankarjeva cesta 9, Ljubljana info@cujecnost.org

Srečanja skupine

Skupina za prakso čuječnosti je odprte narave. Obiskovanje odprte skupine nam omogoča, da se motiviramo pri redni praksi in meditiramo ne glede na trenutno počutje. Na skupini je dobrodošel vsak, ki že ima vzpostavljeno prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) ter želi soustvarjati okolje, ki podpira razvijanje čuječega zavedanja.

Skupine so odprte tako za člane kot nečlane Društva za razvijanje čuječnosti. Vodijo jih prostovoljci, udeležba je brezplačna, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki v višini med 2 in 5 €, s katerimi krijemo stroške najema prostora.

Če se želite pridružiti srečanju, vas prosimo, da svojo prijavo sporočite na info@cujecnost.org. Če bi bili radi obveščeni o prihodnjih srečanjih, se lahko prijavite na e-listo na tej povezavi.

Potek srečanja

Osrednji del srečanja sestavlja sklop vaj v obliki sedeče meditacije in meditativne hoje. Potek srečanja je sledeč: 20′ (sede) / 10′ (hoja) / 20′ (sede) / 10′ (hoja) / 20′ (sede).

Skupina poteka brez pogovora.

Pravila za udeležence

  • Na srečanje prispemo 5-10 min pred začetkom. Začenjali bomo točno.
  • Med prihajanjem in odhajanjem se na hodniku ne pogovarjamo, da ne bi motili pogovorov v drugih sobah. Vse postorimo, kolikor najbolje lahko, v tišini.
  • Blazine so na voljo za uporabo – vsak si lahko z njimi pripravi svoje mesto za meditacijo. S seboj lahko prinesemo svojo blazino ali drug pripomoček za sedenje.
  • V prostor ne vnašamo kozarcev z vodo, dovoljeni so zgolj bidoni z zamaškom.
  • Prostor med srečanjem zapustimo le v nujnih primerih in to storimo med meditativno hojo. Uporabo stranišča priporočamo pred začetkom skupine.
  • V času sedeče meditacije lahko tudi ležimo, se naslonimo na steno ali sedimo na stolu.
  • Ob koncu očistimo in stresemo podloge ter pospravimo blazine.