0 All Booked All Booked All Booked 711 Skupina za ohranjanje prakse čuječnosti https://www.cujecnost.org/dogodek/odprta-skupina/?event_date=2018-08-26&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2018-08-26

Skupina za ohranjanje prakse čuječnosti


  • info@cujecnost.org E-naslov
  • 031 725 031 Telefon
Prijava 2018-08-26 19:00 2018-08-26 21:00 Europe/Ljubljana Skupina za ohranjanje prakse čuječnosti

Srečanja skupine Skupina za ohranjanje prakse čuječnosti je odprte narave. Namenjena je vsem, ki prakso čuječnosti že poznajo in izvajajo. Poteka vsako drugo in četrto nedeljo v mesecu od 18h do 20h na Cankarjevi 9 v Ljubljani. Udeležba je brezplačna oziroma s prostovoljnim prispevkom. Zaželena je predhodna prijava na info@cujecnost.org. Potek skupine Vsako 2. nedeljo v mesecu skupina poteka brez pogovora. Čas, ki ga posvetimo meditaciji, je razdeljen na: 30′ sedenje (vodeno) / 10′ hoja / 30′ sedenje / 10′ hoja / 30′ sedenje. Vsako 4. nedeljo v mesecu je sestavni del srečanje tudi pogovor, potek pa je sledeč: 15′ uvodni krog (predstavitev udeležencev) / 20′ sedenje (vodeno) / 10′ hoja / 40′ sedenje / 30′ zaključni krog (refleksija izkušnje). Na voljo bodo stoli in nekaj blazin za sedenje, lahko pa prinesete svojo. Refleksija izkušnje v skupini Skupina je priložnost za osebnostni razvoj še posebej takrat, ko ostajamo odprti do enkratnosti lastnega doživljanja in pozorno prisluhnemo zgodbam drugih. S sodelovanjem v skupinskem pogovoru se zavežemo k osnovnim načelom: Načelo zaupnosti: o izkušnji bom po vrnitvi domov govoril na način, da ne bo mogoče razbrati identitete ostalih udeležencev; vsi pogovori so zaupni in ostanejo med udeleženci skupine. Načelo prijavljanja motenj: če me dogajanje v skupini obremeni in mi otežuje sodelovanje, bom o tem spregovoril; s tem skrbim zase in tudi drugim dajem priložnost, da me spoznajo ter se ustrezno odzovejo. Načelo intimnosti: ko se vključim v pogovor, ostajam čim bližje lastnim izkušnjam in doživljanju, brez da bi posploševal; izogibam se dajanju nasvetov, vrednotenju in izmenjavi mnenj (debatiranju). Načelo aktivnosti: iščem načine in priložnosti, da bi se izrazil pred skupino, vendar upoštevam svoje meje, ko začutim, da o nečem ne želim govoriti. Načelo aktivnega poslušanja: vsem v skupini dajem priložnost, da spregovorijo, in sem pri tem empatičen in pozoren poslušalec; ne govorim hkrati in ne prekinjam govora drugih.

Cankarjeva 9, Ljubljana info@cujecnost.org
Skupina za ohranjanje prakse

Srečanja skupine

Skupina za ohranjanje prakse čuječnosti je odprte narave. Namenjena je vsem, ki prakso čuječnosti že poznajo in izvajajo. Poteka vsako drugo in četrto nedeljo v mesecu od 18h do 20h na Cankarjevi 9 v Ljubljani. Udeležba je brezplačna oziroma s prostovoljnim prispevkom. Zaželena je predhodna prijava na info@cujecnost.org.

Potek skupine

Vsako 2. nedeljo v mesecu skupina poteka brez pogovora. Čas, ki ga posvetimo meditaciji, je razdeljen na: 30′ sedenje (vodeno) / 10′ hoja / 30′ sedenje / 10′ hoja / 30′ sedenje.

Vsako 4. nedeljo v mesecu je sestavni del srečanje tudi pogovor, potek pa je sledeč: 15′ uvodni krog (predstavitev udeležencev) / 20′ sedenje (vodeno) / 10′ hoja / 40′ sedenje / 30′ zaključni krog (refleksija izkušnje).

Na voljo bodo stoli in nekaj blazin za sedenje, lahko pa prinesete svojo.

Refleksija izkušnje v skupini

Skupina je priložnost za osebnostni razvoj še posebej takrat, ko ostajamo odprti do enkratnosti lastnega doživljanja in pozorno prisluhnemo zgodbam drugih. S sodelovanjem v skupinskem pogovoru se zavežemo k osnovnim načelom:

  • Načelo zaupnosti: o izkušnji bom po vrnitvi domov govoril na način, da ne bo mogoče razbrati identitete ostalih udeležencev; vsi pogovori so zaupni in ostanejo med udeleženci skupine.

  • Načelo prijavljanja motenj: če me dogajanje v skupini obremeni in mi otežuje sodelovanje, bom o tem spregovoril; s tem skrbim zase in tudi drugim dajem priložnost, da me spoznajo ter se ustrezno odzovejo.

  • Načelo intimnosti: ko se vključim v pogovor, ostajam čim bližje lastnim izkušnjam in doživljanju, brez da bi posploševal; izogibam se dajanju nasvetov, vrednotenju in izmenjavi mnenj (debatiranju).

  • Načelo aktivnosti: iščem načine in priložnosti, da bi se izrazil pred skupino, vendar upoštevam svoje meje, ko začutim, da o nečem ne želim govoriti.

  • Načelo aktivnega poslušanja: vsem v skupini dajem priložnost, da spregovorijo, in sem pri tem empatičen in pozoren poslušalec; ne govorim hkrati in ne prekinjam govora drugih.