0 All Booked All Booked All Booked 27317 Opolnomočenje, užitek, spolnost | Cikel treh delavnic za ženske https://www.cujecnost.org/dogodek/opolnomocenje-uzitek-spolnost/?event_date=2024-05-16&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-05-16

Opolnomočenje, užitek, spolnost | Cikel treh delavnic za ženske

16. 05. 2024 Od 20:00 do 22:30
 • Ljubljana Lokacija:
 • Četrtki ob 18:00 Termini:
 • 16. 5. 2024 1. delavnica:
 • 30. 5. 2024 2. delavnica:
 • 6. 6. 2024 3. delavnica:
 • 60 € / 85 € / 110 € Kotizacija:
Prijava 2024-05-16 20:00 2024-05-16 22:30 Europe/Ljubljana Opolnomočenje, užitek, spolnost | Cikel treh delavnic za ženske Ljubljana info@cujecnost.org

Nagovor izvajalke

Vabim vas na sklop treh delavnic, kjer se bomo preko vaj čuječnosti, vizualizacije in deljenja izkušenj posvečale temam opolnomočenja, užitka in spolnosti: “Kako se lahko počutim varno, prisotno in opolnomočeno v svojem telesu? Kaj užitek pomeni zame (ne le v spolnosti, ampak tudi širše v življenju) in na kakšne načine se lahko moje telo odpre zanj? Kaj je spolnost zame in kako lahko v njej uživam – sama in z drugo osebo?”.

Osebe, s katerimi delam (in sem delala), so vedno znova presenečene nad ozko perspektivo, kaj teme opolnomočenja, užitka, sploh pa spolnosti pomenijo. Veliko idej, definicij in prepričanj avtomatično, velikokrat tudi nezavedno, poberemo iz družbenih norm, ki so vse prej kot tisto, kar potrebujemo. Ko se je svet razumevanja in izkušenj na teh področjih začel odpirati in širiti zame, sem lahko globoko zadihala in si dovolila raziskovati neskončne možnosti, ki so mi dostopne že samo zato, ker imam telo in sem živa.

Čuječnost je že več kot 10 let del mojega življenja. Pred 9 leti sem ob študiju psihoterapije začela izvajati tečaje čuječnosti, pred 4 leti pa sem se podala na pot raziskovanja užitka in spolnosti. Po 3 letih izobraževanja sem pridobila certifikat »Sex, Love and Relationship Coach«, kjer danes združujem znanja in izkušnje vseh treh področij. Želim si podpreti druge, da bi lahko odkrili še skrite potenciale opolnomočenja, užitkov in spolnosti, ki so nam na voljo, a niti ne vemo, da obstajajo.

Komu so delavnice namenjene?

Cikel delavnic je namenjen ženskam, ki si želijo:

 • počutiti se bolj opolnomočeno in varno v svojem telesu in v življenju;
 • raziskovati, kaj užitek pomeni in kako ga je lahko veliko več v življenju;
 • se odpirati za potenciale v spolnosti, ki so del našega telesa in naše biti;
 • varnega prostora za pogovor o dvomih, občutkih sramu in krivde, povezanih s spolnostjo, užitkom in/ali opolnomočenjem ter si želijo več samozavesti in svobode;
 • več stika s svojim telesom, več sprejemanja in negovanja.

Veliko žensk je obremenjenih s prepričanjem, da je z njimi nekaj narobe zaradi pomanjkanja želje po spolnosti, manj užitka v sami spolnosti, kot bi si želele zaradi bolečin ali drugih neželenih izkušenj. Pa ni! Ko se posvetimo svojemu telesu in doživljanju z radovednostjo, sprejemanjem in nežnostjo, se odprejo novi svetovi izkušenj za vsakega izmed nas – saj si le vsak zase lahko ustvarimo definicije opolnomočenja, užitka in spolnosti.

Opis

Na vsaki delavnici bo prostor namenjen eni temi:

 • Na prvem srečanju bomo postavljale temelje, na katerih lahko gradimo in se odpiramo za užitke in spolnost: “Kaj mi prinaša občutek varnosti, kaj zame pomeni OPOLNOMOČENJE in kako ga lahko razvijam?”. Odpiranje in sproščenost v spolnosti in užitku sta zelo povezani z občutkom varnosti. “Kako lahko ustvarim okolje znotraj in zunaj sebe, kjer se bom počutila dovolj varna in bom zaupala, da se lahko prepustim izkušnji, ki je večinoma tudi ranljiva in intimna?”
 • Na drugem srečanju bomo raziskovale, kakšne VRSTE UŽITKOV poznamo (ne le v spolnosti, ampak širše), kako jih prepoznamo in kako lahko razvijamo polno prisotnost v svojem telesu. Raziskovanje užitka predstavlja široko področje, kjer lahko spoznavamo, kaj nam prinaša užitek: “Ali lahko prepoznam užitek v trenutku, ko se poraja? Se lahko zanj odprem ali celo ustvarim prostor, kjer bo več možnosti za doživljanje užitka?”.
 • Na tretjem srečanju bo prostor za raziskovanje SPOLNOSTI: “Kaj spolnost zame je? Kaj je v spolnosti zame pomembno? Kako lahko prinesem več pozornosti in prisotnosti v stik s svojim telesom, kjer razvijam občutek varnosti in opolnomočenja? Kako sta čuječnost in spolnost povezani? Moja mentorica in učiteljica Layla Martin pravi, da je spolnost vrsta meditacije v gibanju. Kolikokrat nas med seksom odnese z mislimi nekam čisto drugam? V skrbi, načrtovanje, spomine, ki nas odpeljejo daleč stran od tistega trenutka, kjer sta spolnost in užitek prisotna. Ovire za stik z užitkom so lahko tudi strahovi, dvomi in misli o tem, kar se dogaja med spolnim odnosom. Seveda pa ne gre le za spolnost z drugo osebo, ampak tudi, ali pa celo najprej za to, kako doživljamo, zaznavamo in živimo spolnost zase, znotraj našega telesa. Na tečajih čuječnosti učim – najprej začnemo z razvijanjem prakse čuječnosti pri sebi, znotraj našega notranjega sveta, šele nato jo lažje prenesemo v odnose z drugimi.

Kdaj?

Cikel delavnic zajema tri srečanja in individualni posvet. Termini delavnic so naslednji:

Termin Naslov
1. srečanje četrtek, 16. maj od 18.00 do 20.30 Opolnomočenje
2. srečanje četrtek, 30. maj od 18.00 do 20.30 Užitek
3. srečanje četrtek, 6. junij od 18.00 do 20.30 Spolnost

V času med prvim in tretjim srečanjem je udeleženkam na voljo en individualni posvet z izvajalko (45 minut), kjer naslovimo osebna in konkretna vprašanja, za katere ne bo časa ali priložnosti v skupini.

Pred prvo delavnico bo izvajalka z vsako prijavljeno opravila kratek telefonski pogovor, ki je del uvodnega postopka in je namenjen preverjanju pričakovanj, ciljev in posebnosti glede vključitve v cikel delavnic.

Kje?

Delavnice bodo potekale v prostorih Društva za razvijanje čuječnosti na naslovu Cankarjeva cesta 9, v Ljubljani, uvodni pogovor in individualni posvet pa preko spletne aplikacije Zoom.

Vtisi udeleženk

 • Naučila sem se, da lahko poslušam sebe in začela resno razmišljati o postavljanju meja ter kako jih lahko upoštevam.
 • Tenkočutno izpeljana delavnica, kjer smo se počutile varne v raziskovanju svojih meja, svojega JA in NE, v deljenju svojih izkušenj in prostoru za pomembna vprašanja v življenju ženske: ženski moči in užitku.
 • Eva ustvari odprt in varen prostor, da se lahko izraziš v vsej svoji živosti. Preko meditacij se ponudi priložnost, da naš razum malo postoji, telo pa spregovori. Delavnice so me opolnomočile, da sem raziskala sebe, saj sem našla besede za občutke, ki so že dolgo v meni. Vsebina delavnic se zlahka poveže tudi s političnem dogajanjem o ženskih pravicah po Evropi in širše in občutkom upora, da nihče ne bi smel posegati v žensko telo.
 • Za delavnice pri Evi sem se odločila po svojem notranjem vzgibu, saj me je tematika kar sama poklicala. Ni mi žal, še več, hvaležna sem si, da sem bila del te krasne ženske skupine, ki mi bo za vedno ostala v spominu. Eva je čuječa in čuteča mlada ženska, ki nam s svojimi znanji odstira tančice neznanega in stigmatiziranega dela naših življenj (spolnosti in užitka). Priporočam vsem, ki se med užitki večkrat najdejo v občutkih krivde in tistim, ki že dolgo niso začutili užitka samega.

Cena in prijava

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

Vrsta Znesek Opis
Standardna cena 110 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena 85 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni in administrativni stroški ter najem prostorov.

Subvencionirana cena 60 €

Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prilagodljivo višino kotizacije omogoča Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo. Pogoj za udeležbo po subvencionirani ceni je vsaj 80-odstotna prisotnost na programu. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Cikel delavnic bo potekal v skupini od 8 do 12 udeleženk. Cena zajema uvodni telefonski pogovor, udeležbo na treh srečanjih in individualni posvet (45 minut).

Prijave so možne do vključno petka, 10. maja 2024. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 7 dni pred začetkom cikla delavnic. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalka zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi iz naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Če imate dodatna vprašanja pred prijavo, je izvajalka na voljo na naslovu eva.pozar@cujecnost.org.

Izvajalka delavnic


Eva Požar