0 All Booked All Booked All Booked 24314 Poletna meditacijska skupina: Prijaznost, sprejemanje, sočutje https://www.cujecnost.org/dogodek/poletna-meditacijska-skupina/?event_date=2021-06-29&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2021-06-29

Poletna meditacijska skupina: Prijaznost, sprejemanje, sočutje


  • Torki ob 19:45 Termini:
  • 29. 6. 2021 Začetek:
  • 31. 8. 2021 Konec:
  • 100 - 160 € Cena:
Prijava 2021-06-29 19:45 2021-06-29 21:00 Europe/Ljubljana Poletna meditacijska skupina: Prijaznost, sprejemanje, sočutje Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Opis programa

Poletna meditacijska skupina je praktični trening, s katerim poglabljamo meditativno prakso in dajemo čuječnosti prostor v vsakdanjem življenju.

Poletna skupina se bo srečavala deset tednov in je primerna za vse, ki želite dati meditaciji mesto v vsakdanjem življenju. Skupina je usmerjena k meditaciji, tudi v tišini in ponuja sidro, h kateremu se lahko vračamo ne glede na razgiban poletni vsakdan. Z redno meditacijo poglabljamo svojo prakso čuječnosti, poiščemo tišino v sebi, spokojnost in navdih za soočanje z vsem, kar je prisotno. Ne glede na to ali je naše poletje zelo delovno ali povsem počitniško, nam skupina pomaga ohranjati kontinuiteto meditacije, skrbi zase, stika s seboj. Podpira nas, da tudi v poletju zase ustvarimo trenutke čuječnosti in vemo kaj potrebujemo, česa se veselimo.

Več o čuječnosti

Za koga je program primeren?

Nadaljevalni program je namenjen posameznikom, ki čuječnost že poznajo in prakticirajo. Dobrodošli vsi, ki imate zaključen 8-tedenski program čuječnosti (Uvodni program čuječnosti, Celostno obvladovanje stresa, MBSR, MBCT ali drugi) ali imate izkušnje z drugimi oblikami meditacije (Vipassana, zen, transcedentalna meditacija, joga, tai-chi) oziroma sorodnimi praksami.

Potek srečanj

Na meditacijski skupini bo v ospredju meditacija in praktično učenje skozi lastno izkušnjo. Vsako srečanje bomo na kratko naslovili en gradnik čuječnosti (s poezijo, pripovedjo, kratko vajo ipd.), okrog katerega bomo zgradili meditacijo in pogovor. Predstavljen gradnik bo služil kot smerokaz za opazovanje in vajo med srečanji. Sama teorija in poglabljanje razumevanja konceptov čuječnosti bo nekoliko v ozadju.

Opomba: Če bi vas zanimalo strukturirano poglabljanje prakse in razumevanje teoretskih temeljev, priporočamo drug program, saj je to bolj intenzivno pri Nadaljevalnem programu čuječnosti, ki bo razpisan v jeseni 2021.

Skupina bo potekala preko aplikacije Zoom. Za sodelovanje potrebujete računalnik, tablico ali mobilni telefon ter solidno internetno povezavo. Način dela v skupini je interaktiven, zato se od udeležencev pričakuje, da imajo prižgane kamere in mikrofone, ugasnemo le pri izvajanju vaj za večji občutek zasebnosti.

Termini srečanj

Ob torkih od 19:45 do 21:00, in sicer:

29.6.Prijaznost in sočutje (ang. kindness and compassion)
6.7.Začetniški um (ang. beginner mind)
13.7.Nepresojanje (ang. non-judging, equanimity)
20.7.Neprizadevanje (ang. non-striving)
27.7.Potrpežljivost (ang. patience)
3.8.Nenavezanost, spuščanje in nevpletanje (ang. non-attachment, letting go)
10.8.Sprejemanje (ang. acceptance)
17.8.Zaupanje (ang. trust)
24.8. Velikodušnost (ang. generosity)
31.8. Prijaznost in sočutje (ang. kindness and compassion)

Cenik:

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

VrstaZnesekOpis
Standardna cena160 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena130 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški in najemn prostorov.

Subvencionirana cena100 €

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, ne glede na njihov osebni dohodek. Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Končni rok za prijavo je torek, 22. junija 2021. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi programa.

Izvajalki programa


Breda Smej


Anja Dangubič