0 All Booked All Booked All Booked 24780 Predstavitvena delavnica čuječnosti | Sebastian Krawczyk https://www.cujecnost.org/dogodek/predstavitvena-delavnica-kranj/?event_date=2024-04-22&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-04-22

Predstavitvena delavnica čuječnosti | Sebastian Krawczyk

22. 04. 2024 Od 20:00 do 21:30
  • Kranj Lokacija:
  • Petek, 22. 4. 2022 Termini:
  • 18:00 Začetek:
  • 19:30 Konec:
  • Prostovoljni prispevki Cena:
Prijava 2024-04-22 20:00 2024-04-22 21:30 Europe/Ljubljana Predstavitvena delavnica čuječnosti | Sebastian Krawczyk Kranj info@cujecnost.org

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja.

Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti.

Več o čuječnosti

Komu je namenjena delavnica?

Delavnica je namenjena vsem, ki vas čuječnost zanima in se želite z njo spoznati. Na delavnici boste spoznali nekaj ključnih teoretičnih izhodišč o čuječnosti ter načine, kako praksa čuječnosti pomaga pri soočanju z (vsakodnevnim) stresom. Udeleženci delavnice boste spoznali tudi eno ali dve kratki vaji čuječnosti, po praktični vaji pa bo tudi čas, namenjen pogovoru o doživljanju med vajo.

Termin in lokacija

Delavnica bo potekala v petek, 22. aprila 2022 od 18:00 do 19:30 v prostorih Osnovne šole Staneta Žagarja Kranj (Cesta 1. maja 10a, 4000 Kranj).

O izvajalcu

Izvajalec delavnice je Sebastian Krawczyk, učitelj čuječnosti v izobraževanju:

“Spoznavanje sebe, drugih in sveta je nekaj, kar mi od nekdaj vzbuja radovednost in daje energijo. Praksa čuječnosti mi je ponudila instrument, kako se tega lotevam na sistematičen in obenem kreativen način. Čuječnost prinaša perspektivo, ki po eni strani omogoča holistični pogled, po drugi osvobaja od zablod magičnega razmišljanja. Skozi prakso sem dobil preprost uvid, da to, kar je tukaj in zdaj, je to, kar potrebuje največ pozornosti. Najbolje je, da se usmerim v ustvarjanje odnosa s tem, kar me obdaja in kar je v meni, z zavedanjem, da sem dovolj.

Prav spoznanje, da je prvi pogoj za spremembo sprejetje trenutnega stanja, in dejstvo, da si lahko namenim ljubezen – sebi, z vsem, kar sem, mi je prineslo podporo in razbremenitev, saj ni potrebe, da svoje dojemanje stvari tretiram kot edino resničnost.

Raziskovanje doživljanja, spoznavanje sebe, lastnih omejitev, želj in potreb, je zame tesno povezano s povezovanjem z ljudmi. Čuječnost je tudi način, kako lahko drugim pomagam, da spoznavajo načine, kako pomagati sebi.”

Cena

Udeležba na delavnici je brezplačna, po svojih zmožnostih lahko darujete prostovoljne prispevke:

Podprite nas z donacijo

Izvajalec programa


Sebastian Krawczyk