0 All Booked All Booked All Booked 8386 ABC čuječnosti | Anja Ćorić https://www.cujecnost.org/dogodek/predstavitvena-delavnica-online/?event_date=2023-04-18&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-04-18

ABC čuječnosti | Anja Ćorić

18. 04. 2023 Od 21:00 do 22:30
  • Aplikacija Zoom Lokacija:
  • Sreda, 19. 4. 2023 Termin:
  • 19:00 - 20:30 Trajanje:
  • Brezplačno Cena:
Prijava 2023-04-18 21:00 2023-04-18 22:30 Europe/Ljubljana ABC čuječnosti | Anja Ćorić Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Vabljeni, da v udobju lastnega doma preizkusite učenje čuječnosti preko spleta. Predstavili bomo njene temelje ter izkusili nekaj osnovnih vaj čuječnosti. Po vajah bo čas namenjen pogovoru o izkušnji in doživljanju vaj.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica ABC čuječnosti je namenjena vsem, ki vas čuječnost zanima in se želite z njo spoznati. Dobrodošli tudi vsi, ki tematiko že poznate in bi želeli svoje znanje osvežiti ter dobiti nove ideje o praktični rabi čuječnosti v vsakodnevnem življenju.

Srečanje bo interaktivne narave, udeleženci bodo seveda sodelovali v okviru svojih željaV primeru, da vam to ne odgovarja, vas prijazno vabimo, da se raje udeležite kakšnega drugega dogodka, ki bo usmerjen bolj kot predavanje oziroma bo možno zgolj poslušati iz ozadja.

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja.

Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti (Gotink in sod., 2015; Khoury in sod., 2015; Hempel in sod., 2014).

Več o čuječnosti

Termin

Delavnica bo potekala preko aplikacije Zoom, in sicer v sredo, 19. aprila 2023 od 19:00 do 20:30.

O izvajalki

Izvajalka delavnice je Anja Ćorić, učiteljica čuječnosti v izobraževanju:

“Čuječnost je zame neločljivi del življenja, ki me vabi k prijaznosti do sebe in drugih, nepresojajočem opazovanju, širjenju zavedanja in večji prisotnosti v vsakdanu. Pomaga mi izstopiti iz vrtinca mojega uma ter me vrača k preprostim, življenjskim trenutkom, ki me ohranjajo zares živo.”

Cena in prijava

Udeležba na delavnici je brezplačna, po svojih željah in zmožnostih lahko darujete prostovoljne prispevke oziroma donacije v naš dobrodelni Sklad za psihosocialno podporo. Donacija >

Prijave so obvezne, zbiramo jih na tej povezavi.

Uvodni program čuječnosti

Po delavnici se bo pričel 8-tedenski Uvodni program čuječnosti. Srečanja bodo potekala od 26. aprila do 21. junija 2023, in sicer ob sredah od 19:00 do 21:15 preko aplikacije Zoom. Več informacij o programu >>

Izvajalka


Anja Ćorić