0 All Booked All Booked All Booked 26069 Sočutno čuječno starševstvo | Katarina Cerar Bajde https://www.cujecnost.org/dogodek/socutno-cujecno-starsevstvo-katarina-cerar-bajde/?event_date=2023-04-03&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-04-03

Sočutno čuječno starševstvo | Katarina Cerar Bajde

03. 04. 2023 Od 19:30 do 21:00
 • Ljubljana Lokacija:
 • Ponedeljki ob 17:30 Termini:
 • 3. 4. 2023 Začetek:
 • 12. 6. 2023 Zaključek:
 • 180 € / 260 € / 310 € Kotizacija:
Prijava 2023-04-03 19:30 2023-04-03 21:00 Europe/Ljubljana Sočutno čuječno starševstvo | Katarina Cerar Bajde Ljubljana info@cujecnost.org

Prazen vrč ne more polniti čaš drugih! Vabimo vas, da se pridružite programu in spoznate čuječne in sočutne načine s katerimi si lahko polnite svoj vrč, da boste lažje polnili življenja svojih najbližjih na način, ki vam prinaša kar največ zadovoljstva in sreče.

Starševstvo: med obvladovanjem stresa in sočutjem do sebe

Program »Sočutno čuječno starševstvo« (Mindful Compassionate Parenting) podpira starše pri skrbi zase in za svoje otroke z ljubeznijo in sočutjem. V programu spoznate vaje čuječnosti in sočutja, ki vam pomagajo pri soočanju z vsakodnevnimi izzivi. Vsebine programa so usmerjene k prepoznavanju, razumevanju in spreminjanju lastnih vzorcev odzivanja in reakcij na stres.

Sočutno čuječno starševstvo povečuje umirjenost in v vaše starševsko srce vnaša več samozavesti. Skrb in sočutje do sebe bosta vas in vašo družino podprla pri premagovanju vsakodnevnih izzivov. Pozitivna naravnanost vam bo pomagala kultivirati notranjo moč, podpirati vez z otroki in vam pomagala prepoznavati in krepiti lepe trenutke vašega vsakdanjega življenja.

Čuječnost: zavestno osredotočanje na izkušnje v sedanjem trenutku, ne da bi jih ocenjevali. Jasno zaznavanje dogajanja z zadržanjem avtomatičnega odzivanja.

Sočutje do sebe: sočutje pomeni, da opaziš trpljenje drugih in imaš notranji vzgib olajšati to trpljenje. Sočutje do sebe pomeni, da si tudi v težkih trenutkih do sebe dober prijatelj.

Zavestno starševstvo vas podpira pri:

 • povečanju čuječne prisotnosti v odnosu starš – otrok,
 • grajenju razumevajočega odnosa do otrok in partnerja,
 • srečevanju s seboj in svojimi otroki z več sprejemanja in sočutja,
 • vzpostavitvi močnejših povezav z otroki,
 • kultiviranju zaupanja svojemu srcu,
 • boljšem obvladovanju stresnih situacij in s tem zmanjšanju splošnega stresa,
 • zmanjšanju težav staršev in otrok na vedenjski in čustveni ravni,
 • negovanju sreče in stika s svojim srcem,
 • krepitvi notranjih virov na podlagi pozitivnih izkušenj.

Opis programa

Program je sestavljen iz desetih srečanj, posamezno srečanje traja uro in pol. Spoznali boste različne meditacije in vaje za krepitev čuječnosti in sočutja. Pogovarjamo se o tem, kako s čuječnostjo in sočutjem pristopamo k reševanju zahtevnih družinskih situacij. Starševstvo je težka naloga, postavljati je potrebno pravila in hkrati biti v primernih trenutkih tudi sposoben ta pravila omehčati. Sočutje do sebe nas opogumlja, da svoje odločitve izražamo na povezovalen način. Naš odnos do sebe je pomembno vodilo za naše otroke!

Udeleženci prejmete gradivo, ki spremlja posamezno srečanje ter dostop do posnetkov vaj in meditacij. Aktivno sodelovanje – opravljanje vaj med posameznimi srečanji – je pomemben način osebne rasti, pa vendar so sama srečanja ter vaje pripravljena za starše, ki nam pogosto zmanjkuje časa zase. Raje kot na naloge, na vaje pogledamo kot na darilo zase! Zato vabljeni, da si podarite največje darilo: prijateljstvo s seboj.

Lokacija in termini

Srečanja bodo potekala na naslovu Štula 10 (Ljubljana Šentvid), ob ponedeljkih od 17:30 do 19:00, in sicer:

3.4. Spoznavanje čuječnosti & odzivov na stres
10.4. Čuječnost, stres & evolucija
17.4. Stres vsakdanjega življenja ter past starševstva
24.4. Sočutje do sebe
1.5. Praznik – srečanje odpade
8.5. Motivirajte starševski jaz s sočutjem
15.5. Ljubeča prijaznost & duševna mirnost
22.5. Čuječno negovanje prijetnih izkušenj
29.5. Družinsko življenje in navzkrižja
5.6. Občutenje in postavljanje meja & opuščanje podobe idealne prihodnosti vašega otroka
12.6. Sprejemanje svojega življenja

Cenik in prijava

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

Vrsta Znesek Opis
Standardna cena 310 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena 260 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni in administrativni stroški ter najem prostorov.

Subvencionirana cena 180 €

Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prilagodljivo višino kotizacije omogoča Sklad za psihosocialno podporo. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Cena vključuje uvodni telefonski razgovor, 10 srečanj po 1 uro in 30 minut in posnetke vodenih vaj. Telefonski pogovor je del uvodnega postopka in je namenjen oceni primernosti udeležbe in pripravi na program.

V skupini bo med 6 in 12 udeležencev. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali datum prijave.

Končni rok za prijavo je ponedeljek, 27. marec 2023. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Vir

Mindful Compassionate Parenting

Izvajalka programa


Katarina Cerar Bajde