0 All Booked All Booked All Booked 24337 Uvodni program čuječnosti | Katarina Cerar Bajde https://www.cujecnost.org/dogodek/uvodni-program-ljubljana-katarina-cerar-2/?event_date=2021-11-03&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2021-11-03

Uvodni program čuječnosti | Katarina Cerar Bajde


  • Srede ob 18:00 Termini:
  • 3. 11. 2021 Začetek:
  • 22. 12. 2021 Konec:
  • 180 € - 310 € Cena:
Prijava 2021-11-03 18:00 2021-11-03 20:30 Europe/Ljubljana Uvodni program čuječnosti | Katarina Cerar Bajde Cankarjeva cesta 9, 1000 Ljubljana info@cujecnost.org

Praksa čuječnosti nam pomaga, da se spoznavamo brez da bi za to potrebovali kompleksno znanje ali posebno opremo in okolje. Čuječnost ne potrebuje niti posebnega duševnega stanja, saj čuječnost v nas obstaja že po naravi, praksa pa nam jo pomaga obujati in krepiti.

Z načrtnim urjenjem pozornosti postopoma odkrivamo, kako se prepletajo misli, čustva in telesni občutki kot odzivi na zunanje in notranje dogajanje. Živahnemu notranjemu doživljanju navkljub lahko z manj naprezanja ustvarjamo pogoje za lahkotnejše ustavljanje, umirjanje in bolj polno doživljanje.

Skozi prakso osredotočanja na posamezne vidike svojega doživljanja ter s pomočjo vsebin, ki izhajajo iz psihologije, ponovno odkrivamo kaj pomeni »biti v trenutku«, opuščati sodbe in razvijati sočutje.

Več o čuječnosti

Opis programa

Osemtedenski tečaj razvijanja čuječnosti temelji na programu Mindfulness Based Cognitive Therapy (na čuječnosti temelječa kognitivna terapija). Kljub imenu je potrebno poudariti, da tečaj ni oblikovan kot psihoterapevtski program. Dobro premišljena struktura MBCT programa, ki ji sledimo, vodi posameznika po poti prepoznavanja in učenja zavestnega sprejemanja sebe, takšnega kot je, v tem trenutku.

Sodelovanje v programu je aktivno. V osmih tednih udeleženci opravijo približno 26 ur samostojne formalne vadbe čuječnosti s pomočjo avdio posnetkov ter približno 8 ur vadbe čuječnosti v okviru samih srečanj. Formalna vadba – meditacije v obliki gibanja, hoje, sedenja, pregleda telesa – se dopolnjuje z neformalno vadbo – opravljanje vsakodnevnih dejavnosti na čuječen način. Sodelovanje v procesu povpraševanja o izkušnji meditacije je zaželeno vendar povsem prostovoljno.

Udeleženci po zaključku programa prejmejo potrdilo o udeležbi. Za pridobitev potrdila je obvezna vsaj 80% prisotnost na programu.

Več o uvodnih programih

S programom sem pridobila uvide v svoje delovanje, se učila prijaznosti do sebe in do drugih ter osvojila tehnike meditacije, ki pomenijo čas zase in regeneracijo.

 

Presenetilo me je prijetno vzdušje v skupini, zelo dobro sem se počutila. Skozi pogovore in vadbo sem začutila kaj je bistvo čuječnosti in jo, zavedno ali ne, začela vključevati v svoje življenje.

 

Všeč mi je bila stalna skupina, pa tudi pogovori in zanimive prakse. Pridobila sem predvsem boljši vpogled v svoje čustveno dogajanje.

 

Katarina je zelo topla in prijetna oseba in zlahka ustvari domačno vzdušje.

 

Zelo všeč mi je bil celoten program. Všeč mi je, kako se lahko v življenju ustaviš in vidiš stvari z drugega zornega kota. Kako lahko bolj čutno zaznavaš vsako malenkost v svojem življenju.

 

(udeleženci programa čuječnosti pri Katarini Cerar Bajde, 2020 in 2021)

Ukrepi in omejitve

V skladu z aktualnimi omejitvami, je ob prihodu na srečanje potrebno predložiti dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT:

  • Pogoj prebolelosti: – z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni in ni starejši od 180 dni ali – z EU Digitalnim COVID potrdilom o prebolevnosti.
  • Pogoj cepljenosti: z dokazilom o cepljenju zoper covid-19, s katerim oseba izkazuje, da je prejela: – drugi odmerek cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca in cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv, ali – odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag.
  • Pogoj testiranja: – z negativnim rezultatom testa HAG, ki ni starejši od 48 ur, – z negativnim rezultatom testa PCR, ki ni starejši od 72 ur ali – z EU Digitalnim COVID potrdilom o HAG/PCR testiranju.

Več informacij o izpolnjevanju pogoja PCT.

Na srečanjih bomo upoštevali vse ukrepe in priporočila za preprečevanje širjenja okužb (maske, medsebojna razdalja, zračenje prostorov).

Lokacija in termini

Srečanja bodo potekala na naslovu Cankarjeva cesta 9, v Ljubljani ob sredah od 18:00 do 20:30, in sicer:

3. 11.Prepoznavanje avtomatskega pilota
10. 11.Soočanje z ovirami: Spoznavanje navad našega uma
17. 11.  Soočanje s stresom
24. 11. Biti prisoten
1. 12.Biti s težavo: Sprejemanje doživljanja kot osnova nadaljnjega delovanja
8. 12.Misli niso dejstva
15. 12. Skrb zase: Moč iz sočutja
22. 12. Čuječe naprej: Ohranjanje in razširjanje novega znanja

Celodnevno srečanje bo v soboto, 11. decembra 2021 od 10. do 16. ure.

Cenik in prijava

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

VrstaZnesekOpis
Standardna cena310 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena260 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški in najem prostorov.

Subvencionirana cena180 €

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, ne glede na njihov osebni dohodek. Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Cena vključuje uvodni telefonski intervju, 8 srečanj po 2 uri in 30 minut, 6-urno celodnevno srečanje, tiskano gradivo in posnetke vodenih vaj. Telefonski pogovor je del uvodnega postopka in je namenjen oceni primernosti udeležbe in pripravi na program.

V skupini bo med 6 in 9 udeležencev. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali prijave po vrstnem redu.

Končni rok za prijavo je sreda, 27. oktober 2021V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Viri

Bishop, R. S., Lau, M., Shapiro, S., Carlson, L., Anderson, N. D., Carmody, J., … Devins, G. (2004). Mindfulness: A proposed operational definition. Clinical Psychology: Science and Practice, 11, 230-241. doi:10.1093/clipsy/bph007

Kabat-Zinn J (2013). Full Catastrophe Living (Revised Edition): Using the Wisdom of Your Body and Mind to Face Stress, Pain, and Illness. Delta, 2. izdaja.

Segal ZV, Williams JG, Teasdale JD (2013). Mindfulness-based Cognitive Therapy for Depression. The Guilford Press, 2. izdaja.

Izvajalec programa


Katarina Cerar Bajde