0 All Booked All Booked All Booked 1980 Uvodni program v Ljubljani | Katarina Cerar https://www.cujecnost.org/dogodek/uvodni-program-ljubljana-katarina-cerar/?event_date=2021-06-02&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2021-06-02

Uvodni program v Ljubljani | Katarina Cerar


  • srede ob 18h Termini:
  • 2. 6. 2021 Začetek:
  • 21. 7. 2021 Konec:
  • 180 - 310 € Cena:
Prijava 2021-06-02 18:00 2021-06-02 20:30 Europe/Ljubljana Uvodni program v Ljubljani | Katarina Cerar Cankarjeva 9, Ljubljana info@cujecnost.org

Praksa čuječnosti nam pomaga, da se spoznavamo, brez da bi za to potrebovali kompleksno znanje ali posebno opremo in okolje. Čuječnost ne potrebuje niti posebnega duševnega stanja, saj je čuječnost stanje, ki v nas že obstaja po naravi, praksa nam ga pomaga obujati in krepiti.

Z načrtnim urjenjem pozornosti postopoma odkrivamo, kako se prepletajo misli, čustva, telesni občutki kot odzivi na zunanje in notranje dogajanje. Živahnemu notranjemu doživljanju navkljub lahko z manj naprezanja ustvarjamo pogoje za lahkotnejše ustavljanje, umirjanje in bolj polno doživljanje tega življenja.

Uvodni program čuječnosti je hibrid med MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) in MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), preizkušenima programoma za zmanjševanje motenj razpoloženja in stresa. Skozi prakse osredotočanja na posamezne vidike svojega doživljanja ter s pomočjo vsebin, ki izhajajo iz psihologije, ponovno odkrivamo, kaj pomeni »biti v trenutku, opuščati sodbe in razvijati sočutje«.

Pridružite se skupini, ki bo potekala na Cankarjevi cesti 9 v Ljubljani.

Na srečanjih se bomo držali osnovnih priporočil za preprečevanje okužb (nošenje mask, varna medosebna razdalja, redno zračenje prostorov itd.).

V primeru slabega počutja ali suma na okužbo bodo udeleženci imeli možnost, da se skupini pridružijo preko spleta.

Več o čuječnosti

Opis programa

Osemtedenski tečaj razvijanja čuječnosti temelji na programu Mindfulness Based Cognitive Therapy (na čuječnosti temelječa kognitivna terapija). Kljub imenu je potrebno poudariti, da tečaj ni oblikovan kot psihoterapevtski program. Dobro premišljena struktura MBCT programa, ki ji sledimo, vodi posameznika po poti prepoznavanja in učenja zavestnega sprejemanja sebe, takšnega kot je, v tem trenutku.

Sodelovanje v programu je aktivno. V osmih tednih udeleženci opravijo približno 26 ur samostojne formalne vadbe čuječnosti s pomočjo avdio posnetkov ter približno 8 ur vadbe čuječnosti v okviru samih srečanj. Formalna vadba – meditacije v obliki gibanja, hoje, sedenja, pregleda telesa – se dopolnjuje z neformalno vadbo – opravljanje vsakodnevnih dejavnosti na čuječen način. Sodelovanje v procesu povpraševanja o izkušnji meditacije je zaželeno vendar povsem prostovoljno.

Udeleženci po zaključku programa prejmejo potrdilo o udeležbi. Za pridobitev potrdila je obvezna vsaj 80% prisotnost na programu.

Več o uvodnih programih

Soočila sem se z meni popolnoma neznanim področjem. Pridobila sem več zavedanja v vsakdanjem življenju.

 

S programom sem pridobila uvide v svoje delovanje, se učila prijaznosti do sebe in drugih ter osvojila tehnike meditacije, ki pomenijo čas zase in regeneracijo.

 

Katarina je zelo topla in prijetna oseba in zlahka ustvari domačno vzdušje … Zelo sem ji hvaležna za to zanimivo izkušnjo!

 

(udeleženci programa čuječnosti, 2020)

Termini

Ob sredah od 18:00 do 20:30, in sicer:

2.6.Prepoznavanje avtomatskega pilota: Čuječni odnos do doživljanja
9.6.Soočanje z ovirami: Spoznavanje navad našega uma
16.6. Soočanje s stresom
23.6.Biti prisoten
30.6.Biti s težavo: Sprejemanje doživljanja kot osnova nadaljnjega delovanja
7.7.Misli niso dejstva
14.7.Skrb zase: Moč iz sočutja
21.7.Čuječe naprej: Ohranjanje in razširjanje novega znanja

Celodnevno srečanje: sobota, 10. julij, od 10:00 do 16:00.

Cena in prijava

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

VrstaZnesekOpis
Standardna cena310 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena260 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški in najem prostorov.

Subvencionirana cena180 €

Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prilagodljivo višino kotizacije omogoča Sklad za psihosocialno podporo. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Cena vključuje uvodni telefonski intervju, 8 srečanj po 2 uri in pol, 6-urno celodnevno srečanje, tiskano gradivo in posnetke vodenih vaj. Telefonski pogovor je del uvodnega postopka in je namenjen oceni primernosti udeležbe in pripravi na program.

V skupini bo med 6 in 9 udeležencev. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali prijave po vrstnem redu.

Končni rok za prijavo je sreda, 26. maj 2021V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Viri

Bishop, R. S., Lau, M., Shapiro, S., Carlson, L., Anderson, N. D., Carmody, J., … Devins, G. (2004). Mindfulness: A proposed operational definition. Clinical Psychology: Science and Practice, 11, 230-241. doi:10.1093/clipsy/bph007

Kabat-Zinn J (2013). Full Catastrophe Living (Revised Edition): Using the Wisdom of Your Body and Mind to Face Stress, Pain, and Illness. Delta, 2. izdaja.

Segal ZV, Williams JG, Teasdale JD (2013). Mindfulness-based Cognitive Therapy for Depression. The Guilford Press, 2. izdaja.

Izvajalka programa


Katarina Cerar Bajde