0 All Booked All Booked All Booked 24337 Uvodni program čuječnosti https://www.cujecnost.org/dogodek/uvodni-program-novo-mesto-3/?event_date=2023-09-27&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-09-27

Uvodni program čuječnosti

27. 09. 2023 Od 19:30 do 22:00
  • Novo mesto Lokacija:
  • Četrtki ob 17:30 Termini:
  • 5. 10. 2023 Začetek:
  • 30. 11. 2023 Zaključek:
  • 180 € / 260 € / 310 € Kotizacija:
Prijava 2023-09-27 19:30 2023-09-27 22:00 Europe/Ljubljana Uvodni program čuječnosti Novo mesto info@cujecnost.org

Vabilo

Praksa čuječnosti nam pomaga, da se spoznavamo brez da bi za to potrebovali kompleksno znanje ali posebno opremo in okolje. Čuječnost ne potrebuje niti posebnega duševnega stanja, saj čuječnost v nas obstaja že po naravi, praksa pa nam jo pomaga obujati in krepiti.

Z načrtnim urjenjem pozornosti postopoma odkrivamo, kako se prepletajo misli, čustva in telesni občutki kot odzivi na zunanje in notranje dogajanje. Živahnemu notranjemu doživljanju navkljub lahko z manj naprezanja ustvarjamo pogoje za lahkotnejše ustavljanje, umirjanje in bolj polno doživljanje.

Skozi prakso osredotočanja na posamezne vidike svojega doživljanja ter s pomočjo vsebin, ki izhajajo iz psihologije, ponovno odkrivamo kaj pomeni »biti v trenutku«, opuščati sodbe in razvijati sočutje.

Več o čuječnosti

Opis programa

Osemtedenski tečaj razvijanja čuječnosti temelji na programu Mindfulness Based Cognitive Therapy (na čuječnosti temelječa kognitivna terapija). Kljub imenu je potrebno poudariti, da tečaj ni oblikovan kot psihoterapevtski program. Dobro premišljena struktura MBCT programa, ki ji sledimo, vodi posameznika po poti prepoznavanja in učenja zavestnega sprejemanja sebe, takšnega kot je, v tem trenutku.

Sodelovanje v programu je aktivno. V osmih tednih udeleženci opravijo približno 26 ur samostojne formalne vadbe čuječnosti s pomočjo avdio posnetkov ter približno 8 ur vadbe čuječnosti v okviru samih srečanj. Formalna vadba – meditacije v obliki gibanja, hoje, sedenja, pregleda telesa – se dopolnjuje z neformalno vadbo – opravljanje vsakodnevnih dejavnosti na čuječen način. Sodelovanje v procesu povpraševanja o izkušnji meditacije je zaželeno vendar povsem prostovoljno.

Udeleženci po zaključku programa prejmejo potrdilo o udeležbi. Za pridobitev potrdila je obvezna vsaj 80% prisotnost na programu.

Več o uvodnih programih

Vtisi udeležencev

“S programom sem pridobila uvide v svoje delovanje, se učila prijaznosti do sebe in do drugih ter osvojila tehnike meditacije, ki pomenijo čas zase in regeneracijo.”

“Presenetilo me je prijetno vzdušje v skupini, zelo dobro sem se počutila. Skozi pogovore in vadbo sem začutila kaj je bistvo čuječnosti in jo, zavedno ali ne, začela vključevati v svoje življenje.”

“Všeč mi je bila stalna skupina, pa tudi pogovori in zanimive prakse. Pridobila sem predvsem boljši vpogled v svoje čustveno dogajanje.”

“Zelo všeč mi je bil celoten program. Všeč mi je, kako se lahko v življenju ustaviš in vidiš stvari z drugega zornega kota. Kako lahko bolj čutno zaznavaš vsako malenkost v svojem življenju.”

“Katarina je zelo topla in prijetna oseba in zlahka ustvari domačno vzdušje.”

Lokacija in termini

Srečanja bodo potekala na naslovu Podbreznik 15 v Novem mestu, ob četrtkih od 17:30 do 20:00, in sicer:

5. 10.Prepoznavanje avtomatskega pilota
12. 10.Soočanje z ovirami: Spoznavanje navad našega uma
19. 10.  Soočanje s stresom
26. 10. Biti prisoten
2. 11.Počitnice – srečanje odpade
9. 11.Biti s težavo: Sprejemanje doživljanja kot osnova nadaljnjega delovanja
16. 11.Misli niso dejstva
23. 11. Skrb zase: Moč iz sočutja
30. 11. Čuječe naprej: Ohranjanje in razširjanje novega znanja

Poldnevno srečanje bo v soboto, 18. novembra 2023 od 10. do 16. ure.

Cenik in prijava

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

VrstaZnesekOpis
Standardna cena310 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena260 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški in najem prostorov.

Subvencionirana cena180 €

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, ne glede na njihov osebni dohodek. Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Cena vključuje uvodni telefonski intervju, 8 srečanj po 2 uri in 30 minut, 6-urno poldnevno srečanje, tiskano gradivo in posnetke vodenih vaj. Telefonski pogovor je del uvodnega postopka in je namenjen oceni primernosti udeležbe in pripravi na program.

V skupini bo med 6 in 12 udeležencev. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali prijave po vrstnem redu.

Rok prijave je ponedeljek, 2. oktober 2023. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Viri

Bishop, R. S., Lau, M., Shapiro, S., Carlson, L., Anderson, N. D., Carmody, J., … Devins, G. (2004). Mindfulness: A proposed operational definition. Clinical Psychology: Science and Practice, 11, 230-241. doi:10.1093/clipsy/bph007

Kabat-Zinn J (2013). Full Catastrophe Living (Revised Edition): Using the Wisdom of Your Body and Mind to Face Stress, Pain, and Illness. Delta, 2. izdaja.

Segal ZV, Williams JG, Teasdale JD (2013). Mindfulness-based Cognitive Therapy for Depression. The Guilford Press, 2. izdaja.

Izvajalka programa


Katarina Cerar Bajde