0 All Booked All Booked All Booked 24337 Uvodni program Online – dopoldanski | Katarina Cerar Bajde https://www.cujecnost.org/dogodek/uvodni-program-online-dopoldanski/?event_date=2021-03-19&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2021-03-19

Uvodni program Online – dopoldanski | Katarina Cerar Bajde


  • petki ob 9:30 Termini:
  • 19. 3. 2021 Začetek:
  • 14. 5. 2021 Konec:
  • 180 - 310 € Cena:
Prijava 2021-03-19 09:30 2021-03-19 11:30 Europe/Ljubljana Uvodni program Online – dopoldanski | Katarina Cerar Bajde Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Ustaviti se, umiriti se, zadihati bolj polno življenje … je morda le še ena dolžnost, ki naj si jo zadamo, da bomo srečni, bolj zdravi, uspešni in zadovoljni. Želja po ustvarjanju uspešnega in zadovoljnega življenja je naraven pojav in v osnovi ni nič narobe z njo. Vprašanja, ki se tu pojavljajo so, na kakšen način želim ustvarjati sebe, kako moje aktivnosti soustvarjajo družbo, v kateri živim, kako uresničujem lastno srečo?

Odkrivanje tega odgovora se začne s spoznavanjem sebe na naraven, pristen način.

Praksa čuječnosti nam pomaga, da se spoznavamo, brez da bi za to potrebovali kompleksno znanje ali posebno opremo in okolje. Čuječnost ne potrebuje niti posebnega duševnega stanja, saj je čuječnost stanje, ki v nas že obstaja po naravi, praksa nam ga pomaga obujati in krepiti. Z načrtnim urjenjem pozornosti postopoma odkrivamo, kako se prepletajo misli, čustva, telesni občutki kot odzivi na zunanje in notranje dogajanje. Živahnemu notranjemu doživljanju navkljub lahko z manj naprezanja ustvarjamo pogoje za lahkotnejše ustavljanje, umirjanje in bolj polno doživljanje tega življenja.

Uvodni program čuječnosti je hibrid med MBCT in MBSR, preizkušenima programoma za zmanjševanje motenj razpoloženja in stresa. Skozi prakse osredotočanja na posamezne vidike svojega doživljanja ter s pomočjo vsebin, ki izhajajo iz psihologije, ponovno odkrivamo, kaj pomeni »biti v trenutku, opuščati sodbe in razvijati sočutje«. Pridružite se dopoldanski skupini Društva za razvijanje čuječnosti, ki bo potekala preko spleta ob petkih. Toplo vabljeni!

Več o čuječnosti

Opis programa

Osemtedenski tečaj razvijanja čuječnosti temelji na programu Mindfulness Based Cognitive Therapy (na čuječnosti temelječa kognitivna terapija). Kljub imenu je potrebno poudariti, da tečaj ni oblikovan kot psihoterapevtski program. Dobro premišljena struktura MBCT programa, ki ji sledimo, vodi posameznika po poti prepoznavanja in učenja zavestnega sprejemanja sebe, takšnega kot je, v tem trenutku.

Sodelovanje v programu je aktivno. V osmih tednih udeleženci opravijo približno 26 ur samostojne formalne vadbe čuječnosti s pomočjo avdio posnetkov ter približno 8 ur vadbe čuječnosti v okviru samih srečanj. Formalna vadba – meditacije v obliki gibanja, hoje, sedenja, pregleda telesa – se dopolnjuje z neformalno vadbo – opravljanje vsakodnevnih dejavnosti na čuječen način. Sodelovanje v procesu povpraševanja o izkušnji meditacije je zaželeno vendar povsem prostovoljno.

Udeleženci po zaključku programa prejmejo potrdilo o udeležbi. Za pridobitev potrdila je obvezna vsaj 80% prisotnost na programu.

Program bo potekal preko aplikacije Zoom, ki jo lahko uporabljate na računalniku ali telefonu in vam ponuja spoznavanje temeljnih teoretskih znanj, vaj in tehnik čuječnosti iz udobja vašega doma.

Več o uvodnih programih

Presenetilo me je prijetno vzdušje v skupini, zelo dobro sem se počutila. Skozi pogovore in vadbo sem začutila kaj je bistvo čuječnosti in jo, zavedno ali ne, začela vključevati v svoje življenje.

 

S programom sem pridobila uvide v svoje delovanje, se učila prijaznosti do sebe in drugih ter osvojila tehnike meditacije, ki pomenijo čas zase in regeneracijo.

 

Soočila sem se z meni popolnoma neznanim področjem. Pridobila sem več zavedanja v vsakdanjem življenju.

 

Katarina je zelo topla in prijetna oseba in zlahka ustvari domačno vzdušje.

 

(udeleženci programa čuječnosti, 2020)

Termini

Ob petkih od 9:30 do 11:30, in sicer:

19.3.Prepoznavanje avtomatskega pilota
26.3.Soočanje z ovirami: Spoznavanje navad našega uma
2.4. Soočanje s stresom
9.4.Biti prisoten
16.4.Biti s težavo: Sprejemanje doživljanja kot osnova nadaljnjega delovanja
23.4.Misli niso dejstva
30.4.Počitnice – Srečanje odpade
7.5.Skrb zase: Moč iz sočutja
14.5.Čuječe naprej: Ohranjanje in razširjanje novega znanja

Celodnevno srečanje: nedeljka, 25. april 2021, od 10:00 do 16:00. V kolikor bodo razmere dopuščale, bo celodnevno srečanje potekalo na sedežu Društva za razvijanje čuječnosti, na Cankarjevi 9 v Ljubljani.

Cena in prijava

VrstaZnesekOpis
Standardna cena310 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena260 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški in najem prostorov.

Subvencionirana cena180 €

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, ne glede na njihov osebni dohodek. Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Cena vključuje uvodni telefonski intervju, 8 srečanj po 2 uri, 6-urno celodnevno srečanje, dodatno srečanje 1 mesec po koncu tečaja, digitalno gradivo in posnetke vodenih vaj. Telefonski pogovor je del uvodnega postopka in je namenjen oceni primernosti udeležbe in pripravi na program.

V skupini bo med 6 in 10 udeležencev. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali prijave po vrstnem redu.

Končni rok za prijavo je petek, 12. marec 2021V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Viri

Bishop, R. S., Lau, M., Shapiro, S., Carlson, L., Anderson, N. D., Carmody, J., … Devins, G. (2004). Mindfulness: A proposed operational definition. Clinical Psychology: Science and Practice, 11, 230-241. doi:10.1093/clipsy/bph007

Kabat-Zinn J (2013). Full Catastrophe Living (Revised Edition): Using the Wisdom of Your Body and Mind to Face Stress, Pain, and Illness. Delta, 2. izdaja.

Segal ZV, Williams JG, Teasdale JD (2013). Mindfulness-based Cognitive Therapy for Depression. The Guilford Press, 2. izdaja.

Izvajalec programa


Katarina Cerar Bajde