0 All Booked All Booked All Booked 24357 Uvodni program Online | Breda Smej https://www.cujecnost.org/dogodek/uvodni-program-online-smej-2/?event_date=2021-04-12&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2021-04-12

Uvodni program Online | Breda Smej


  • ponedeljki ob 19h Termini:
  • 12. 4. 2021 Začetek:
  • 7. 6. 2021 Konec:
  • 180 - 310 € Cena:
Prijava 2021-04-12 19:00 2021-04-12 21:00 Europe/Ljubljana Uvodni program Online | Breda Smej Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Kjer je naša pozornost, tam smo mi

Ko nas prevzame lepota pokrajine, ko poslušamo svojo najljubšo glasbo, ko smo zadovoljni in prijetno utrujeni po opravljenem delu… takrat je v nas tišina, sovpademo s trenutkom in smo v polnosti navzoči.
Vsi smo lahko čuječni in kljub temu to pogosto nismo – naša pozornost se izgubi v tisočih stvareh, ki jih počnemo ali o njih razmišljamo. Z eno nogo smo še v preteklosti, z drugo že hitimo v prihodnost.
Čuječnost nas pripelje nazaj v sedanji trenutek. Naučimo se prepoznavati svoje misli, čustva, telesne zaznave, vzgibe. Bolj in večkrat smo prisotni in v zavedanju svojega doživljanja, kar nam omogoča, da se na dane situacije odzovemo zavestno in v skladu z svojimi vrednotami.  Na ta način se izognemu avtomatskemu pilotu, ki pogosto vodi k neproduktivnim miselnim, čustvenim in vedenjskim vzorcem in vnašamo v svoje življenje več svobode, sprejemanja in modrosti. To nam omogoča da živimo bolj intenzivno, bolj zadovoljujoče in bolj svoje življenje.

Več o čuječnosti

Opis programa

Osemtedenski tečaj razvijanja čuječnosti temelji na programu Mindfulness Based Cognitive Therapy (na čuječnosti temelječa kognitivna terapija). Kljub imenu je potrebno poudariti, da tečaj ni oblikovan kot psihoterapevtski program. Dobro premišljena struktura MBCT programa, ki ji sledimo, vodi posameznika po poti prepoznavanja in učenja zavestnega sprejemanja sebe, takšnega kot je, v tem trenutku.

Skozi praktične vaje poteka učenje z raziskovanjem, pogovor o izkušnji pa pomaga posamezniku bolj jasno prepoznavati lastne telesne in mentalne izkušnje. Teoretični del tečaja, ki je v skladu s sodobno psihološko znanostjo, posamezniku omogoča, da svoje izkušnje prepoznava tudi na racionalen, razumski način. Svoje doživljanje lahko neposredno poveže z izreki, kot so: »Da bi lahko razumel druge, moraš najprej razumeti sebe« in »Bodi ti sprememba, ki jo želiš videti«.

Sodelovanje v programu je aktivno. V osmih tednih udeleženci opravijo približno 26 ur samostojne formalne vadbe čuječnosti s pomočjo avdio posnetkov ter približno 8 ur vadbe čuječnosti v okviru samih srečanj. Formalna vadba – meditacije v obliki gibanja, hoje, sedenja, pregleda telesa – se dopolnjuje z neformalno vadbo – opravljanje vsakodnevnih dejavnosti na čuječen način. Sodelovanje v procesu povpraševanja o izkušnji meditacije je zaželeno vendar povsem prostovoljno.

Udeleženci po zaključku programa prejmejo potrdilo o udeležbi. Za pridobitev potrdila je obvezna vsaj 80% prisotnost na programu.

Več o uvodnih programih

Program mi je prinesel veliko novega. Kako biti čuječ v danem trenutku. Tukaj in zdaj. In pa stavek, ki se mi je zakoreninil globoko v srce – V REDU JE TAKO, KOT ČUTIM.

 

Bredo Smej sem doživela kot zelo profesionalno. Njen govor je tako pomirjajoč, balzam za dušo. Zelo sem ji hvaležna za te čudovite ponedeljke, ki smo ji skupaj preživeli. Ima veliko znanja.

 

(udeleženci Uvodnega programa čuječnosti, 2020)

Termini

Ob ponedeljkih od 19:00 do 21:00, in sicer:

12.4.Prepoznavanje avtomatskega pilota
19.4.Soočanje z ovirami: Spoznavanje navad našega uma
26.4. Srečanje odpade
3.5. Soočanje s stresom
10.5.Biti prisoten
17.5.Biti s težavo: Sprejemanje doživljanja kot osnova nadaljnjega delovanja
24.5.Misli niso dejstva
31.5.Skrb zase: Moč iz sočutja
7.6.Čuječe naprej: Ohranjanje in razširjanje novega znanja

Celodnevno srečanje: nedelja, 30. maja 2021, od 10:00 do 16:00. Po zaključku tečaja, se bo skupina ponovno sestala za pogovor o napredku in deljenje izkušenj, predvidoma 5. julija 2021.

Cena in prijava

Cenik

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

VrstaZnesekOpis
Standardna cena310 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena260 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški in najem prostorov.

Subvencionirana cena180 €

Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prilagodljivo višino kotizacije omogoča Sklad za psihosocialno podporo. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Cena vključuje uvodni telefonski intervju, 8 srečanj po 2 uri, 6-urno celodnevno srečanje, gradivo v digitalni obliki in posnetke vodenih vaj, dodatno srečanje po zaključku tečaja. Telefonski pogovor je del uvodnega postopka in je namenjen oceni primernosti udeležbe in pripravi na program.

V skupini bo med 6 in 10 udeležencev. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali prijave po vrstnem redu.

Končni rok za prijavo je petek, 9. april 2021V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Viri

Bishop, R. S., Lau, M., Shapiro, S., Carlson, L., Anderson, N. D., Carmody, J., … Devins, G. (2004). Mindfulness: A proposed operational definition. Clinical Psychology: Science and Practice, 11, 230-241. doi:10.1093/clipsy/bph007

Kabat-Zinn J (2013). Full Catastrophe Living (Revised Edition): Using the Wisdom of Your Body and Mind to Face Stress, Pain, and Illness. Delta, 2. izdaja.

Segal ZV, Williams JG, Teasdale JD (2013). Mindfulness-based Cognitive Therapy for Depression. The Guilford Press, 2. izdaja.

Izvajalka programa


Breda Smej