1 All Booked All Booked All Booked 27520 Vadbena skupina čuječnosti 2 – dopoldanska https://www.cujecnost.org/dogodek/vadbena-skupina-cujecnosti-2-dopoldanska/?event_date=2024-09-30&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-09-30

Vadbena skupina čuječnosti 2 – dopoldanska

30. 09. 2024 Od 10:00 do 11:00
  • Aplikacija Zoom Lokacija:
  • Ponedeljki od 8:00 - 9:00 Termini:
  • 30.9.2024 Začetek:
  • 9.12.2024 Zaključek:
  • 100 € /125 € / 150 € Kotizacija:
Prijava 2024-09-30 10:00 2024-09-30 11:00 Europe/Ljubljana Vadbena skupina čuječnosti 2 – dopoldanska Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Vadbena skupina čuječnosti 2 (Gradniki čuječnosti)

Vadbena skupina čuječnosti je praktični trening, s katerim poglabljamo meditativno prakso in dajemo čuječnosti prostor v vsakdanjem življenju. Jutranja meditacija nam lahko pomaga postaviti namero in “ton” za dan, ki je pred nami. Pomaga pri osredotočanju uma, obvladovanju stresa in izboljšanju počutja.

Vadba v skupini in skupna namera nas podpira pri motivaciji za vajo, utrjuje občutek povezanosti v skupnosti ter omogoča učenje z izmenjavo izkušenj med udeleženci. Hkrati nas opominja na “skupno človeškost” (ang. common humanity).Skupina je usmerjena k meditaciji, tudi v tišini, in ponuja sidro, h kateremu se lahko vračamo ne glede na razgiban jesenski vsakdan. Z redno meditacijo poglabljamo svojo prakso čuječnosti, poiščemo tišino v sebi, spokojnost in navdih za soočanje z vsem, kar je prisotno. Skupina nam pomaga ohranjati kontinuiteto meditacije, skrbi zase, stika s seboj. Podpira nas, da zase ustvarimo trenutke čuječnosti in vemo kaj potrebujemo, česa se veselimo.

Deset tednov redne vadbe je obdobje, v katerem se začnejo v naših mentalnih shemah in vedenjskih vzorcih dogajati spremembe – opuščamo stare, nekoristne vzorce, ki nas omejujejo na poti k zadovoljnemu življenju ter vnašamo nove, podporne načine mišljenja, delovanja, bivanja. S tem imamo več prostora za zavestne izbire, ki vodijo k temu, da živimo svoje življenje bolj skladno s svojimi potrebami, željami in vrednotami.

Za koga je program primeren?

Namenjena je posameznikom, ki čuječnost že poznajo in prakticirajo. Dobrodošli vsi, ki imate zaključen 8-tedenski program čuječnosti (Uvodni program čuječnosti, Celostno obvladovanje stresa, MBSR, MBCT ali drugi) ali imate izkušnje z drugimi oblikami meditacije (Vipassana, zen, transcedentalna meditacija, joga, tai-chi) oziroma sorodnimi praksami. Prav tako prijazno vabljeni vsi, ki ste že obiskovali vadbeno skupino v okviru društva, saj se program in tematike razlikujejo.

Opis programa

Program bo zajemal 10 tedenskih srečanj po 60 minut in bo potekal preko aplikacije Zoom, katero lahko uporabljate na računalniku ali telefonu iz udobja vašega doma. Skupina bo zajemala od 6 do 20 udeležencev.

Na posameznem srečanju bo v ospredju ena daljša meditacija in kratke, praktične vaje za vsakodnevno rabo. Prostor bo tudi za vprašanja ali dileme, ki se bodo porajale tekom vadbe. Vsak teden bodo udeleženci prejeli »vajo tedna«, ki jo lahko po svojih željah in zmožnostih vadijo tudi doma. Učni proces bo podprt tudi z gradivom ali delovnimi listi, ki bodo poslani po elektronski pošti. Vsako srečanje bomo na kratko naslovili en gradnik čuječnosti (s poezijo, pripovedjo, kratko vajo ipd.), okrog katerega bomo zgradili meditacijo in pogovor. Predstavljen gradnik bo služil kot smerokaz za opazovanje in vajo med srečanji.

Sama teorija in poglabljanje razumevanja konceptov čuječnosti bo nekoliko v ozadju. Če bi vas zanimalo strukturirano poglabljanje prakse in razumevanje teoretskih temeljev, priporočamo Nadaljevalni program čuječnosti.

Vtis udeleženke

Organizirana skupina za vadbo čuječnosti me je spodbujala k praksi ter skupnem sedenju, ker je bilo zame zelo dragoceno. Redno srečevanje skozi tri mesece me je spodbujalo k čuječnem načinu razmišljanja in delovanja, kar je bila tudi moja namera ob vključitvi. Da postane čuječnost dnevna stalnica. On-line izvedba mi je omogočala lažjo prisotnost. Pogovori v malih skupinah ter v polovici skupine so bili dobrodošli, saj so nadomeščali osebni stik z udeleženci. Prav tako bi pohvalila izjemno gradivo in opomnike.” Učiteljici sem doživela kot “… zelo čuječni , sočutni osebi, ki ju velja modelirati.

Vsebina

Srečanja bodo potekala ob ponedeljkih od 8:00 do 9:00 preko aplikacije Zoom, in sicer:

Srečanje Datum Tema
1 30.9. Prijaznost in sočutje (ang. kindness and compassion)
2 7.10. Začetniški um (ang. beginner mind)
3 14.10. Nepresojanje (ang. non-judging equanimity)
4 21.10. Neprizadevanje (ang. non-striving)
28.10.Srečanje odpade – počitnice
5 4.11. Potrpežljivost (ang. patience)
6 11.11. Nenavezanost, spuščanje in nevpletanje (ang. letting go)
7 18.11. Sprejemanje (ang. acceptance)
8 25.11. Zaupanje (ang. trust)
9 2.12. Velikodušnost (ang. generosity)
10 9.12. Prijaznost in sočutje (ang. kindness and compassion)

Cenik

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

Vrsta Znesek Opis
Standardna cena 150 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo..

Osnovna cena 125 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški.

Subvencionirana cena 100 €

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, ne glede na njihov osebni dohodek. Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prilagodljivo višino kotizacije omogoča Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Končni rok za prijavo je sreda, 25. september 2023 oziroma do zapolnitve prostih mest. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi programa.

Izvajalki programa


Anja Ćorić


Breda Smej