0 All Booked All Booked All Booked 26820 Vadbena skupina čuječnosti 2 https://www.cujecnost.org/dogodek/vadbena-skupina-cujecnosti-2/?event_date=2023-09-24&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-09-24

Vadbena skupina čuječnosti 2

24. 09. 2023 Od 22:00 do 23:00
  • Aplikacija Zoom Lokacija:
  • Ponedeljki ob 20:00 Termini:
  • 25. 9. 2023 Začetek:
  • 4. 12. 2023 Zaključek:
  • 100/130/160 Kotizacija:
Prijava 2023-09-24 22:00 2023-09-24 23:00 Europe/Ljubljana Vadbena skupina čuječnosti 2 Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Vabilo

Vadbena skupina čuječnosti 2 je praktični trening, s katerim poglabljamo meditativno prakso in  dajemo čuječnosti prostor v vsakdanjem življenju. Namenjena je posameznikom, ki čuječnost že poznajo in prakticirajo. 

Deset srečanj začenjamo in zaključujemo s tematiko prijaznosti in sočutja, preostale tedne pa se bomo posvetili osmim gradnikom čuječnosti, ki predstavljajo smerokaze za razvijanje in kultiviranje čuječega odnosa do vsakdana.

Deset tednov redne vadbe je obdobje, v katerem se začnejo v naših mentalnih shemah in vedenjskih vzorcih dogajati spremembe – opuščamo stare, nekoristne vzorce, ki nas omejujejo na poti k zadovoljnemu življenju ter vnašamo nove, podporne načine mišljenja, delovanja, bivanja. Ob redni vadbi se v možganih v tem času začnejo prekinjati stare, ustaljene nevronske poti in utiramo nove povezave, ki jih zavestno utrjujemo in tako delamo prostor, da v našem življenju tudi trajno ostanejo.

Skupina je usmerjena k meditaciji, tudi v tišini in ponuja sidro, h kateremu se lahko vračamo ne glede na razgiban jesenski vsakdan. Z redno meditacijo poglabljamo svojo prakso čuječnosti, poiščemo tišino v sebi, spokojnost in navdih  za soočanje z vsem, kar je prisotno. Skupina nam pomaga ohranjati kontinuiteto meditacije, skrbi zase, stika s seboj. Podpira nas, da zase ustvarimo trenutke čuječnosti in vemo kaj potrebujemo, česa se veselimo.

Za koga je program primeren?

Dobrodošli vsi, ki imate zaključen 8-tedenski program čuječnosti (uvodni program, Celostno obvladovanje stresa, MBSR, MBCT ali drugi) ali imate izkušnje z drugimi oblikami meditacije (Vipassana, zen, transcedentalna meditacija, joga, tai-chi) oziroma sorodnimi praksami. Prav tako prijazno vabljeni vsi, ki ste že obiskovali vadbeno skupino v okviru društva, saj se program in tematike razlikujejo. 

Opis programa

Program bo zajemal 10 tedenskih srečanj po 60 minut in bo potekal preko aplikacije Zoom, katero lahko uporabljate na računalniku ali telefonu iz udobja vašega doma. Skupina bo zajemala od 6 do 20 udeležencev.

Na posameznem srečanju bo v ospredju ena daljša meditacija in kratke, praktične vaje za vsakodnevno rabo. Prostor bo tudi za vprašanja ali dileme, ki se bodo porajale tekom vadbe. Vsak teden bodo udeleženci prejeli »vajo tedna«, ki jo lahko po svojih željah in zmožnostih vadijo tudi doma. Učni proces bo podprt tudi z gradivom ali delovnimi listi, ki bodo poslani po elektronski pošti. Vsako srečanje bomo na kratko naslovili en gradnik čuječnosti (s poezijo, pripovedjo, kratko vajo ipd.), okrog katerega bomo zgradili meditacijo in pogovor. Predstavljen gradnik bo služil kot smerokaz za opazovanje in vajo med srečanji.

Sama teorija in poglabljanje razumevanja konceptov čuječnosti bo nekoliko v ozadju. Če bi vas zanimalo strukturirano poglabljanje prakse in razumevanje teoretskih temeljev, priporočamo Nadaljevalni program čuječnosti.

Vtis udeleženke

Organizirana skupina za vadbo čuječnosti me je spodbujala k praksi ter skupnem sedenju, ker je bilo zame zelo dragoceno. Redno srečevanje skozi tri mesece me je spodbujalo k čuječnem načinu razmišljanja in delovanja, kar je bila tudi moja namera ob vključitvi. Da postane čuječnost dnevna stalnica. On-line izvedba mi je omogočala lažjo prisotnost. Pogovori v malih skupinah ter v polovici skupine so bili dobrodošli, saj so nadomeščali osebni stik z udeleženci. Prav tako bi pohvalila izjemno gradivo in opomnike.” Učiteljici sem doživela kot “… zelo čuječni , sočutni osebi, ki ju velja modelirati.

Vsebina

Srečanja bodo potekala ob ponedeljkih od 20:00 do 21:00 preko aplikacije Zoom, in sicer:

Srečanje Datum Tema
1 25.9. Prijaznost in sočutje (ang. kindness and compassion)
2 2.10. Začetniški um (ang. beginner mind)
3 9.10. Nepresojanje (ang. non-judging equanimity)
4 16.10. Neprizadevanje (ang. non-striving)
5 23.10. Potrpežljivost (ang. patience)
30.10. Srečanje odpade – počitnice
6 6.11. Nenavezanost, spuščanje in nevpletanje (ang. letting go)
7 13.11. Sprejemanje (ang. acceptance)
8 20.11. Zaupanje (ang. trust)
9 27.11. Velikodušnost (ang. generosity)
10 4.12. Prijaznost in sočutje (ang. kindness and compassion)

Cenik

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

Vrsta Znesek Opis
Standardna cena 160 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo..

Osnovna cena 130 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški.

Subvencionirana cena 100 €

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, ne glede na njihov osebni dohodek. Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prilagodljivo višino kotizacije omogoča Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Končni rok za prijavo je nedelja, 24. september 2023 oziroma do zapolnitve prostih mest. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi programa.

Izvajalki programa


Anja Ćorić


Breda Smej