0 All Booked All Booked All Booked 3827 Voden odmik za prakso čuječnosti https://www.cujecnost.org/dogodek/voden-odmik-2022/?event_date=2022-11-30&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2022-11-30

Voden odmik za prakso čuječnosti

30. 11. 2022 Od 19:30 do 17:00
  • Nazarje Lokacija:
  • 6. 5. 2022 Začetek:
  • 8. 5. 2022 Konec:
  • 150 € / 210 € / 260 € Cena:
Prijava 2022-11-30 19:30 2022-11-30 17:00 Europe/Ljubljana Voden odmik za prakso čuječnosti Nazarje info@cujecnost.org

Čas, ko se umaknemo od kompleksnosti in nujnih opravkov vsakodnevnega življenja, nam omogoča, da resnično prisluhnemo svojemu telesu, srcu in umu. V tihem okolju in čuječni družbi lažje ostajamo prisotni s svojim doživljanjem, kot se odvija iz trenutka v trenutek. Pozornost se izostri, telo se umiri in um zbistri. S tem ustvarimo pogoje za jasno opazovanje in razumevanje svojega doživljanja. Ker ni aktivnosti, s katerimi bi se lahko skrili pred sabo, obstaja velika verjetnost, da se bomo po odmiku poznali bolje, kot pred njim.

Za koga je odmik primeren?

Dogodek je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi).

Odmik je priložnost za vzpostavljanje in poglabljanje prakse in je primeren tako za začetnike kot tiste, ki prakso že poznajo. Raziskovali bomo meditativno gibanje in hojo ter prakse čuječnosti v sedečem in ležečem položaju. Vključeval bo tako vodene meditacije kot meditacije v tišini.

Praksa čuječnosti lahko v nas prebudi tudi dolgo speče spomine, čustva in občutke, ki so doživljajsko neprijetni. V takšnem primeru lahko vadbo kadarkoli prekinemo in se posvetujemo z vodji odmika ali pa nadaljujemo z opazovanjem dogajanja v nas, v kolikor je to mogoče. Dopuščanje izkušnje, tudi ko je ta za nas neprijetna, je lahko plodno in koristno pri spoznavanju samega sebe. Pomembno je, da vse odločitve sprejmemo v duhu prijaznosti in sočutja do sebe. V določenih primerih je bolje, da čuječnost razvijamo v individualnih srečanjih s psihoterapevtom ali v prilagojeni skupini, še posebej če so prisotni aktualni panični napadi, posttravmatska stresna motnja, odvisnost od drog, depresija, psihotične ali druge duševne motnje. Morebitna vprašanja in dvome lahko brez zadržkov naslovite na vodji odmika.

Kakšna je razlika med odmikom v polni tišini in vodenim odmikom?

Odmik v polni tišini je organiziran prostovoljno in ne vsebuje nobenih vodenih meditacij. Udeleženci odmika si razdelijo termine zvonjenja sklopov meditacij. Voden odmik se od odmika v polni tišini razlikuje  v tem, da vsebuje vodene meditacije, individualni pogovor z učiteljem čuječnosti ter nagovor oz. predavanje v soboto zvečer.

Za kakršnakoli vprašanja ali dileme glede udeležbe se lahko posvetujete z vodji odmika na elektronskem naslovu  katarina.cerar@cujecnost.org in anja.sagadin@cujecnost.org.

Preberite več o odmikih >

Kaj vključuje odmik?

  • prakso čuječnosti z vodenjem in v tišini
  • čuječno gibanje in hojo z vodenjem in v tišini
  • moderiran pogovor v skupini
  • individualnI pogovor z učiteljem čuječnosti
  • nagovor oz. predavanje o izbrani temi

Urnik

Odmik bomo začeli z uvodnim krogom in končali s podeljevanjem izkušnje v zaključnem krogu. Program bo potekal po vnaprej določenem urniku.

Termin in lokacija

Odmik bo potekal od petka, 6. 5. do nedelje, 8. 5. 2022 v Domu duhovnosti Nazaret (Frančiškanski samostan Nazarje) na naslovu Samostanska pot 50, 3331 Nazarje. Prihod bo ob 17:30, odhod pa okrog 15:00 (po kosilu).

Dodatne informacije

Prehrana bo vegetarijanska, zanjo bo poskrbel ponudnik prenočišča. Namenščeni bomo v 1-posteljnih sobah.

Cenik

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

VrstaZnesekOpis
Standardna cena260 €

Z izbiro te cene boste omogočili udeležbo na odmiku še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v sklad za subvencioniranje udeležbe na programih čuječnosti. V imenu tistih, ki bodo lahko koristili finančno pomoč, se vam zahvaljujemo za vašo radodarnost.

Osnovna cena210 €

Standardna cena pokriva osnovne stroške za izvedbo odmika.

Subvencionirana cena150 €

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, ne glede na njihov osebni dohodek. Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se odmika sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred dogodkom. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali na številki 069 955 754.

Voditeljici


Katarina Cerar Bajde


Anja Sagadin