0 All Booked All Booked All Booked 2291 Predavanje: Kaj delam, ko delam čuječnost? https://www.cujecnost.org/dogodek/ko-delam-cujecnost/?event_date=2017-05-23&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2017-05-23

Predavanje: Kaj delam, ko delam čuječnost?


  • 23. maj 2017 Datum:
  • 20:00 Ura:
Prijava 2017-05-23 18:00 2017-05-23 20:00 Europe/Ljubljana Predavanje: Kaj delam, ko delam čuječnost?

VABILO Prisrčno vabljeni na predavanje dr. Urbana Kordeša, ki ga bomo gostili v torek, 23. maja 2017, ob 20h v prostorih Študentskega kampusa (Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana). Zagotovite si svoj sedež s prijavo na: https://goo.gl/forms/Z5cEfGmeBTsqm0Do1 OPIS PREDAVANJA Kaj delam, ko delam čuječnost? Na prvi pogled je odgovor očiten: ne delam ničesar – samo nepresojajoče opazujem doživljanje! Vsi, ki smo se kdaj poskusili spoprijeti s prakso čuječnosti, vemo, da je realnost doživljanja nekoliko drugačna. Vemo, da tudi med meditacijo večino časa nekaj delamo, počnemo … nekam stremimo. Še več, podrobno preiskovanje doživljanja vadbe čuječnosti pokaže, da so mnogokrat napačna celo naša prepričanja o izkustvu lastne vadbe. Dr. Urban Kordeš bo na predavanju predstavil del rezultatov skupine za opazovanje doživljanja Observatorij – osmih ljudi, ki kar se da natančno in sistematično beležijo svoje poskuse nepresojajočega opazovanja doživljajske pokrajine. Predavanje torej ne bo o tem, kaj naj bi počeli … ampak o tem, kaj res počnemo, ko meditiramo: kako (različno) razumemo samo »nalogo«, kako (različno) doživljamo potopljenost v osebne zgodbe, kako (različno) doživljamo trenutke prisotnosti, kako nas odnese stran in kako se spet »zbudimo«. OPIS PREDAVATELJA Urban Kordeš je zaposlen na Univerzi v Ljubljani, kjer vodi magistrski študij kognitivne znanosti.  Na različne – akademske in neakademske – načine se že več kot 15 let ukvarja z raziskovanjem doživljanja.

Študentski kampus, Pivovarniška ulica 6, Ljubljana anja.longyka@cujecnost.org
Urban Kordeš

VABILOUrban Kordeš

Prisrčno vabljeni na predavanje dr. Urbana Kordeša, ki ga bomo gostili v torek, 23. maja 2017, ob 20h v prostorih Študentskega kampusa (Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana).

Zagotovite si svoj sedež s prijavo na:
https://goo.gl/forms/Z5cEfGmeBTsqm0Do1

OPIS PREDAVANJA

Kaj delam, ko delam čuječnost? Na prvi pogled je odgovor očiten: ne delam ničesar – samo nepresojajoče opazujem doživljanje! Vsi, ki smo se kdaj poskusili spoprijeti s prakso čuječnosti, vemo, da je realnost doživljanja nekoliko drugačna. Vemo, da tudi med meditacijo večino časa nekaj delamo, počnemo … nekam stremimo. Še več, podrobno preiskovanje doživljanja vadbe čuječnosti pokaže, da so mnogokrat napačna celo naša prepričanja o izkustvu lastne vadbe.

Dr. Urban Kordeš bo na predavanju predstavil del rezultatov skupine za opazovanje doživljanja Observatorij – osmih ljudi, ki kar se da natančno in sistematično beležijo svoje poskuse nepresojajočega opazovanja doživljajske pokrajine. Predavanje torej ne bo o tem, kaj naj bi počeli … ampak o tem, kaj res počnemo, ko meditiramo: kako (različno) razumemo samo »nalogo«, kako (različno) doživljamo potopljenost v osebne zgodbe, kako (različno) doživljamo trenutke prisotnosti, kako nas odnese stran in kako se spet »zbudimo«.

OPIS PREDAVATELJA

Urban Kordeš je zaposlen na Univerzi v Ljubljani, kjer vodi magistrski študij kognitivne znanosti.  Na različne – akademske in neakademske – načine se že več kot 15 let ukvarja z raziskovanjem doživljanja.