Namen donacije


Delovanje Društva je neprofitno, temelji na prostovoljnem delu in je v precejšnji meri odvisno od donatorjev, kot ste vi. Z donacijo nam lahko pomagate pri uresničevanju naše vizije in poslanstva. Z zbranimi sredstvi polnimo dobrodelni sklad, s katerim omogočamo:

  • izvajanje programov psihosocialne podpore za osebe s kroničnimi boleznimi kot sta rak in fibromialgija (več o tem),
  • sofinanciranje programov psihosocialne podpore za osebe z nižjim dohodkom, ki se jih sicer ne bi mogle udeležiti,
  • razvijanje projekta Čuječnost v šolah, kjer pod sloganom “srčne veščine med šolske klopi” uvajamo čuječnost na področje izobraževanja (več o tem).

Več o Društvu, našem poslanstvu in viziji Poročilo o prostovoljstvu in dobrodelnosti 2015-2018

Naše vrednote


  • Spoštovanje. V medsebojnih odnosih postavljamo v ospredje temeljno dostojanstvo vsakogar izmed nas, ki izhaja že zgolj iz tega, da obstajamo kot živa bitja.
  • Odprtost in radovednost. Ustvarjamo prostore dialoga, ki omogočajo refleksijo, sobivanje raznolikih pogledov in medsebojno razumevanje.
  • Osebna integriteta. Pri osebni in strokovni etiki nas vodi skladnost v mišljenju, govoru in dejanjih.
  • Sočutje. Negujemo ranljivost in zaupamo v moč nenasilja.
  • Dostopnost. Želimo si, da bi se pri nas počutili sprejeti in dobrodošli. Spodbujamo prostovoljstvo, dobrodelnost in udeleženost širše skupnosti, da bi prakso čuječnosti približali vsem, ne glede na osebni dohodek.
  • Skupnost. Ustvarjanje skupnosti in njena podpora oživljata naše poslanstvo in vizijo.

Načini doniranja


Sledite spodnji povezavi, če želite donirati s plačilno kartico (Visa, Mastercard, Diners Club) ali z bančnim nakazilom.

Doniraj zdaj

Sledite spodnji povezavi, če želite donirati s sistemom PayPal.

PayPal-logo-2

Sledite spodnji povezavi, če želite donirati z nakazilom kriptovalut (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin).

Doniraj zdaj

Namenitev dela dohodnine

Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije je možno oddati kadarkoli preko sistema eDavki, ali pa tako, da izpolnete spodnji spletni obrazec, ga natisnete in ga pošljite na pristojni finančni urad ali na: Društvo za razvijanje čuječnosti, Cankarjeva cesta 9, 1000 Ljubljana.


Drugi načini podpore


Če nas ne morete podpreti finančno, lahko vseeno prispevate k prepoznavnosti društva tako, da sledite naši strani na Facebooku in delite objave z vašimi prijatelji.