Trenutno odprte skupine ne potekajo. Če bi bili radi obveščeni o prihodnjih srečanjih, se lahko prijavite na e-listo na tej povezavi.

 

Komu so skupine namenjene?


Odprte skupine nam omogočajo, da se motiviramo pri redni praksi in meditiramo ne glede na trenutno počutje. Na skupini je dobrodošel vsak, ki že ima vzpostavljeno prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) ter želi soustvarjati okolje, ki podpira razvijanje čuječega zavedanja.

Skupine so odprte tako za člane kot nečlane Društva za razvijanje čuječnosti. Vodijo jih prostovoljci, udeležba je brezplačna, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki v višini med 2 in 5 €, s katerimi krijemo stroške najema prostora.

Pravila za udeležence


1. Za vse udeležene velja PCT pogoj. Ob prihodu v prostore je obvezno nošenje maske in razkuževanje rok. Med meditacijo maska ni potrebna. Zagotavljali bomo minimalen medosebni stik, redno bomo prezračevali prostore.

2. Na srečanje prispemo 5-10 min pred začetkom. Začenjali bomo točno.
3. Med prihajanjem in odhajanjem se na hodniku ne pogovarjamo, da ne bi motili pogovorov v drugih sobah. Vse postorimo, kolikor najbolje lahko, v tišini.
4. Blazine so na voljo za uporabo – vsak si lahko z njimi pripravi svoje mesto za meditacijo.
5. V prostor ne vnašamo kozarcev z vodo, dovoljeni so zgolj bidoni z zamaškom.
6. Med srečanjem prostor zapustimo le med meditativno hojo.
7. V času sedeče meditacije lahko tudi ležimo, se naslonimo na steno ali sedimo na stolu.
8. Ob koncu očistimo in stresemo podloge ter pospravimo blazine.

Več o čuječnosti

Book your prijavnica