Vabljeni k vključitvi v skupino za ohranjanje prakse


Komu je namenjena?

V Društvu za razvijanje čuječnosti vabimo vsakega, ki pozna prakso čuječnosti, da z njo nadaljuje v skupini − ne glede na to, kje se je z njo spoznal. Skupina za ohranjanje prakse je namenjena skupinski meditaciji in podpori pri osebnostnem razvoju. Omogoča nam, da:

  • izmenjujemo izkušnje o načinih reševanja problemov,
  • spremljamo proces osebnostne rasti in od drugih prejemamo povratne informacije,
  • pridobivamo na znanju in občutku, da nekaj zmoremo,
  • razvijamo pozorno in aktivno poslušanje,
  • se motiviramo za razvijanje vsakodnevne prakse meditacije,
  • meditiramo ne glede na trenutno počutje (sami težje vztrajamo ob neprijetnih občutkih).

Več o čuječnosti

ODPRTA SKUPINA

Odprta skupina poteka vsako drugo in četrto nedeljo v mesecu od 18h do 20h na Cankarjevi 9 v Ljubljani. Udeležba je primerna za vse člane in nečlane, ki poznajo in izvajajo prakso čuječnosti.

ZAPRTE SKUPINE

Društvo posreduje pri organizaciji članov v zaprte skupine, ki so po številu oseb manjše. To daje občutek večje varnosti in je priložnost za podeljevanje intimnejših vsebin. To je še posebej pomembno, kadar se srečujemo z osebnimi stiskami, ki jih lahko prinašamo v varno okolje skupine.

Thich Nhat Hanh: »Skupnost je kot vrt, poln različnih vrst dreves in rož. Ko lahko nase in na druge pogledamo kot na edinstvene cvetlice in drevesa, lahko razvijemo pravo razumevanje in ljubezen do drugega. Neka roža lahko cveti zgodaj spomladi, druga cveti v poznem poletju. Neko drevo obrodi mnogo sadežev, drugo nudi hladno senco. Niti ena rastlina v vrtu ni več ali manjvredna, pa tudi enaka kot katerakoli druga ne. Vsak član nosi enkratno darilo, ki ga podarja skupnosti.« (The New Sangha Handbook, 2012)