Vas zanima vključitev v pevski zbor?


Petje nam daje zadovoljstvo. Kot pravi stara modrost “kdor poje, slabo ne misli.” Preko ustvarjanja in poslušanja glasbe se srečujemo z raznovrstnimi čustvi in tako simbolično predstavlja prav posebna vrata k vpogledu vase in v skupno človeškost.

Z novim letom pod taktirko Žana Rojca ustanavljamo mešani pevski zbor. Delo v skupini bo priložnost ne le za glasbeno ustvarjanje, temveč tudi za delo na sebi. Raziskovali bomo odnos med potrebo po varnosti in raziskovanju novosti, občutek za osebne meje in načine, s katerimi ohranjamo notranje ravnovesje. Če želite poleg petja krepiti tudi samozavest, je to prava skupina za vas.

Repertoar zborovskih skladb bo raznolik in bo vključeval dela iz klasične glasbe, slovenske ljudske pesmi, popevke in druge žanre. Program bomo prilagajali glede na želje pevcev in načrtovane koncerte.

Zaradi velikega števila prijav, trenutno sprejemamo zgolj moške pevce. Rok za prijavo je 15. januar 2022. Dobrodošli!

Prijavi se k sodelovanju

Kaj bomo na srečanjih vadili in spoznavali?

 • Vokalno tehniko za oblikovanje glasu (resonančnost, izenačevanje registrov, oblikovanje vokalov, širjenje obsega glasu);
 • dihalne vaje za povečevanje kapacitete pljuč in krepitev trebušne prepone;
 • osnove glasbene teorije, ki nas bo podprla pri petju;
 • petje v harmoniji za izostritev posluha;
 • improvizirano petje v skupini, kjer bomo skozi telo, prostor in glas oblikovali edinstvene glasbene utrinke;
 • raziskovanje ritma;
 • petje zborovskih skladb po notnem zapisu;
 • združevanje petja z vajami čuječnosti.

Za koga je udeležba primerna?

Ni potrebno, da ste izdelani pevci, lahko zgolj “pojete pod tušem” in se želite na področju petja še razvijati. Določena mera glasbenega posluha je sicer potrebna, pogosto pa smo presenečeni, kako se naš posluh izostri, ko pojemo v skupini. Če niste prepričani, nas kontaktirajte. Če imate tudi željo po raziskovanju svojega glasu in petju v skupini pa pri tem ne odlašajte. 🙂

Sodelujete lahko po svojih zmožnostih in z občutkom za osebne meje. Deležni boste nežne spodbude za učenje novih spretnosti in raziskovanje osebnega izraza.

Kaj lahko pričakujete od sodelovanja?

 • Dobro družbo;
 • razvijanje pevskih sposobnosti;
 • osebnostno rast;
 • sprostitev in užitek ob petju;
 • priložnost nastopanja na koncertih.

Termini srečanj in prispevek udeleženca

Srečanja bodo potekala tedensko ob torkih, med 19:15 in 21:15 v Ljubljani, v prostorih Osnovne šole Mirana Jarca, Ipavčeva ulica 1. Pogoj za sodelovanje je poravnana letna članarina v Društvu za razvijanje čuječnosti in mesečni prispevek 5 €, s katerim bomo krili stroške najema prostora. Zbor bo voden prostovoljno.

Od udeležencev se pričakuje redno obiskovanje srečanj, saj se bo program nadgrajeval in razvijal. Povsem sprejemljivo in pričakovano pa je, da kdaj ne boste utegnili zaradi drugih obveznosti – naj prevelike zahteve ne bodo ovira za sodelovanje.

Prvo srečanje bo v torek, 15. februarja 2022.

Prijavi se k sodelovanju

Predstavitev pevovodje

Sem ljubiteljski glasbenik. Glasba me spremlja že od malega, bolj usmerjeno pa od 8. leta starosti, ko sem pričel igrati klavir. Po zaključku nižje glasbene šole sem izobraževanje formalno prekinil, a sem po enoletnem premoru našel še več veselja do igranja klavirja, ki je moj vsakdanji prijatelj še danes.

V srednji šoli sem znotraj svojega razreda ustanovil zbor, kar je bila moja prva izkušnja zborovodje. Pred 3 leti sem pričel z urami solopetja pri Diegu Barriosu Rossu, kjer se imam priložnost učiti o klasični tehniki petja in spoznavati svoj glas – tako v dobesednem kot metaforičnem pomenu.

Svoje izkušnje na področju glasbe, psihoterapije in čuječnosti želim združiti v delavnicah zborovskega petja, ki bodo prvi tak osebni projekt, obenem pa tudi skupni eksperiment! Več o mojem strokovnem delu na področju čuječnosti in psihoterapije lahko preberete tukaj.

Žan Rojc

Ukrepi in omejitve

V skladu z aktualnimi omejitvami, je ob prihodu na srečanje potrebno predložiti eno od spodnjih dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT:

 • Pogoj prebolelosti
  Dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od šestih mesecev, ali – s potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.
 • Pogoj cepljenosti
  Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju. Pravila, kdaj se oseba šteje za cepljeno, so različna od vrste cepiva. Na tej povezavi lahko najdete informacije o tem, kdaj ste na podlagi veljavnih odlokov, ki predpisujejo pogoj PCT, šteti za cepljeno osebo.
 • Pogoj testiranja
  Pogoj PCT izpolnjujete tudi, če ste opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil vaš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat HAG testa ne sme biti starejši od 48 ur, negativen rezultat PCR testa pa ne sme biti starejši od 72 ur.

Book your prijavnica