Pevski zbor | Skupinsko petje je lahko način sproščanje čustev.

Slikovno gradivo je pripravila Evropska zveza za zborovsko glasbo z namenom ozaveščanja o pozitivnih učinkih petja in promocije zborovskega udejstvovanja. Naj ves svet izkusi koristi petja! #BenefitsOfSinging

Vas zanima vključitev v pevski zbor?


Petje nam daje zadovoljstvo. Kot pravi stara modrost “kdor poje, slabo ne misli.” Preko ustvarjanja in poslušanja glasbe se srečujemo z raznovrstnimi čustvi in tako simbolično predstavlja prav posebna vrata k vpogledu vase in v skupno človeškost.

V septembru 2022 pevski zbor nadaljuje z 2. sezono delovanja pod taktirko Žana Rojca. Delo v skupini bo priložnost ne le za glasbeno ustvarjanje, temveč tudi za delo na sebi skozi improvizacijo, iskanje lastnega izraza v petju in svojega mesta v skupini. Če želite poleg petja krepiti tudi samozavest, je to prava skupina za vas. Sodelujete lahko po svojih zmožnostih in z občutkom za osebne meje. Deležni boste nežne spodbude za učenje novih spretnosti in raziskovanje osebnega izraza.

Repertoar zborovskih skladb bo raznolik in bo vključeval dela iz klasične glasbe, slovenske ljudske pesmi, pop žanra in druge zvrsti. Program bomo prilagajali tudi glede na želje pevcev in načrtovane nastope.

Odprte so zgolj še prijave za moške pevce.

Prijavi se k sodelovanju

Kaj bomo na srečanjih vadili in spoznavali?


 • Vokalno tehniko za oblikovanje glasu (resonančnost, izenačevanje registrov, oblikovanje vokalov, širjenje obsega glasu);
 • dihalne vaje za povečevanje kapacitete pljuč, prožnosti trebušne prepone in nadzorom nad njo;
 • osnove glasbene teorije, ki nas bo podprla pri petju, vključno s solfeggiom;
 • petje v harmoniji za izostritev posluha in intonacije v pevskem zboru;
 • improvizirano petje v skupini, kjer bomo skozi telo, prostor in glas oblikovali edinstvene glasbene utrinke;
 • raziskovanje ritma;
 • petje zborovskih skladb po notnem zapisu;
 • združevanje petja z vajami čuječnosti.

Pevski zbor | Skupinsko petje pripomore k boljši medosebni komunikaciji.

Slikovno gradivo je pripravila Evropska zveza za zborovsko glasbo z namenom ozaveščanja o pozitivnih učinkih petja in promocije zborovskega udejstvovanja. Naj ves svet izkusi koristi petja! #BenefitsOfSinging

Za koga je udeležba primerna?


Ni potrebno, da ste izdelani pevci, lahko zgolj “pojete pod tušem” in se želite na področju petja še razvijati. Glasbeno predznanje ni pogoj. Določena mera glasbenega posluha je sicer potrebna, pogosto pa smo presenečeni, kako se naš posluh izostri, ko pojemo v skupini. Če niste prepričani, ali je pevski zbor primeren za vas, nas kontaktirajte.

Sodelujete lahko po svojih zmožnostih in z občutkom za osebne meje. Deležni boste nežne spodbude za učenje novih spretnosti in raziskovanje osebnega izraza.

Kaj lahko pričakujete od sodelovanja?


 • Dobro družbo;
 • razvijanje pevskih sposobnosti;
 • osebnostno rast;
 • sprostitev in užitek ob petju – še posebej v harmonijah, ki jih ponudi pevski zbor;
 • nova znanja na področju glasbene teorije in vokalne tehnike;
 • priložnost nastopanja na koncertih.

Termini srečanj in mesečni prispevek za pevski zbor


Srečanja bodo potekala enkrat tedensko ob torkih, od 18:15 do 20:15 v Ljubljani, v prostorih Osnovne šole Mirana Jarca, Ipavčeva ulica 1. Največ enkrat mesečno bo dodatno srečanje ob sobotah dopoldan, ki bo namenjeno vajam po glasovih, izvedbi pevskih delavnic z gostujočimi učitelji ali pripravam na nastop. Dvakrat letno (ob začetku in proti koncu sezone) izvedemo tudi pevski intenziv v trajanju 1 vikenda (začetek v petek zvečer, zaključek v nedeljo ob kosilu). Prvi pevski intenziv bo potekal od 7. do 9. oktobra na Debelem Rtiču. Drugi pevski intenziv bo potekal v začetku maja, dat

Pogoj za sodelovanje sta poravnana (a) letna članarina v Društvu za razvijanje čuječnosti in (b) mesečni prispevek za zbor. Naša želja je, da dejavnosti Društva za razvijanje čuječnosti omogočamo vsem, zato vas vabimo, da višino prispevka izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Pravi znesek je tisti, ki ga boste izbrali sami.

Vrsta prispevkaMesečni znesekOpis
Prispevek z donacijo20–25 €Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo v pevskem zboru še nekomu, ki si prispevek težje privošči. Prilagodljive cene naših dejavnosti omogoča Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo, kamor se stekajo zbrane donacije.
Osnovni prispevek15 €Znesek pokriva osnovne stroške za izvajanje pevskega zbora, kot so najem prostorov, honorar zborovodje, materialni ter administrativni stroški.
Znižan prispevek5–10 €Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki mesečni prispevek težje poravnajo. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno znižati. Prilagodljive cene naših dejavnosti omogoča Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Od udeležencev se pričakuje redno obiskovanje srečanj, saj se bo program nadgrajeval in razvijal. Prvo srečanje v novi sezoni bo v torek, 6. septembra 2022, zadnje pa 20. junija 2023.

Prijavi se k sodelovanju

Predstavitev zborovodje


Sem ljubiteljski glasbenik. Glasba me spremlja že od malega, bolj usmerjeno pa od 8. leta starosti, ko sem pričel igrati klavir. Po zaključku nižje glasbene šole sem izobraževanje formalno prekinil, a sem po enoletnem premoru našel še več veselja do igranja klavirja, ki je moj vsakdanji prijatelj še danes.

V srednji šoli sem znotraj svojega razreda ustanovil zbor, kar je bila moja prva izkušnja zborovodje. Pred 3 leti sem pričel z urami solopetja pri Diegu Barriosu Rossu, kjer se imam priložnost učiti o klasični tehniki petja in spoznavati svoj glas – tako v dobesednem kot metaforičnem pomenu.

Svoje izkušnje na področju glasbe, psihoterapije in čuječnosti združujem v delavnicah zborovskega petja, ki je zame nov osebni projekt, obenem pa tudi skupni eksperiment! Več o mojem strokovnem delu na področju čuječnosti in psihoterapije lahko preberete tukaj.

Žan Rojc

Pevski zbor | Možganski predeli, ki sodelujejo pri procesu branja besedil in glasbe, so isti kot pri dekodiranju simbolov.

Slikovno gradivo je pripravila Evropska zveza za zborovsko glasbo z namenom ozaveščanja o pozitivnih učinkih petja in promocije zborovskega udejstvovanja. Naj ves svet izkusi koristi petja! #BenefitsOfSinging

Book your prijavnica