0 All Booked All Booked All Booked 3711 Odmik za prakso čuječnosti: november 2019 https://www.cujecnost.org/dogodek/odmik-november-2019/?event_date=2019-11-22&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2019-11-22

Odmik za prakso čuječnosti: november 2019


 • Zgodnje prijave: 85 € (70 €) Cena:
 • 22. 11. 2019 ob 17:30 Začetek:
 • 24. 11. 2019 ob 15:00 Konec:
Prijava 2019-11-22 16:30 2019-11-22 17:00 Europe/Ljubljana Odmik za prakso čuječnosti: november 2019

Za koga je primeren? Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij. Preberite več o odmikih > Pravila vedenja in napotki V celotnem času trajanja odmika spoštujemo tišino (ne-govorjenje) od prvega dne ob 20:30 do zadnjega dne ob 12:00. V meditacijski prostor prihajamo točno, najbolje nekaj minut pred začetkom sklopa meditacij (glej urnik). Prostor za meditacijo zapuščamo in vanj vstopamo le v času meditativne hoje in med odmori. Zapiramo vrata. Negujemo tišino, tako da v prostoru za meditacijo in spalnicah previdno ravnamo s predmeti, šumečimi odejami in oblekami. Poskrbimo zase in si vzamemo odmor, če ga potrebujemo, ne glede na strukturo urnika. V primeru osebne stiske ali druge potrebe po pomoči poiščemo pogovor pri organizatorjih odmika. V času meditacij ne uporabljamo kopalnice in ne hodimo po hiši. Če si vzamete dodaten odmor, vzdržujte popolno tišino v hiši. V meditacijski prostor ne vnašamo kozarcev z vodo, dovoljeni so zgolj bidoni ali steklenice z zamaškom. Prosimo za diskretnost glede nošenja parfumov in drugih vonjav. Dodatne informacije Prehrana vključuje 3 obroke (zajtrke, kosila in večerje), za katere bo skrbel ponudnik prenočišča. Ta bo veganska, dodatno bo na voljo mleko, sir in jogurti. Med odmori bosta na voljo sadje in čaj. Ob zajtrkih in po kosilu bo na voljo kava. Spanje je v štiriposteljnih sobah. Razporeditev ni predvidena vnaprej, razporedili se bomo ob prihodu. Kopalnice in WC-ji so skupni. Udeleženci naj s seboj prinesejo posteljnino (spodnja rjuha, prevleka za blazino in “kovter”). Udeležencem priporočamo, da s seboj prinesejo ročno uro, čepke za ušesa in debelejše nogavice za meditativno hojo. Kotizacija Cena odmika je 87 € za člane in 105 € za nečlane Društva za razvijanje čuječnosti. Za zgodnje prijave (do vključno 18. novembra 2019) velja 20% popust. Cena ob zgodnji prijavi je 70 € za člane in 85 € za nečlane. Več informacij o tem, kako postati član društva, najdete na tej povezavi. Cena zajema stroške hrane in prenočišča. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje. Končni rok za prijavo je četrtek, 21. november 2019. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali 031 725 031.

Dom Vojsko, Vojsko 21, 5280 Idrija info@cujecnost.org

Program

Odmik je namenjen poglabljanju prakse čuječnosti za vse, ki jo že poznajo in izvajajo. Odmik bomo začeli z uvodnim krogom in končali s podeljevanjem izkušnje v zaključnem krogu. Program bo potekal po vnaprej pripravljenem urniku, brez vodenih meditacij in v polni tišini.

Od udeležencev se pričakuje, da upoštevajo pravila vedenja, ki med drugim vključujejo negovanje tišine celotni čas trajanja odmika. Število mest je omejeno na 20 oseb. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Odmik bo vodil Žan Rojc (predstavitev).

Lokacija in termin

Odmik bo potekal v domu Vojsko na naslovu Vojsko 21, Idrija od 22. do 24. novembra 2019. Prihod v petek ob 17:30, odhod v nedeljo ob 15:00.

Za koga je primeren?

Odmik je primeren za vse, ki že poznajo in izvajajo prakso čuječnosti (uvodni program čuječnosti, Vipassana, praksa zen in drugi budistični pristopi) in ocenjujejo, da ne potrebujejo dodatne podpore v obliki vodenih meditacij.

Preberite več o odmikih >

Pravila vedenja in napotki

 • V celotnem času trajanja odmika spoštujemo tišino (ne-govorjenje) od prvega dne ob 20:30 do zadnjega dne ob 12:00.
 • V meditacijski prostor prihajamo točno, najbolje nekaj minut pred začetkom sklopa meditacij (glej urnik).
 • Prostor za meditacijo zapuščamo in vanj vstopamo le v času meditativne hoje in med odmori. Zapiramo vrata.
 • Negujemo tišino, tako da v prostoru za meditacijo in spalnicah previdno ravnamo s predmeti, šumečimi odejami in oblekami.
 • Poskrbimo zase in si vzamemo odmor, če ga potrebujemo, ne glede na strukturo urnika.
 • V primeru osebne stiske ali druge potrebe po pomoči poiščemo pogovor pri organizatorjih odmika.
 • V času meditacij ne uporabljamo kopalnice in ne hodimo po hiši. Če si vzamete dodaten odmor, vzdržujte popolno tišino v hiši.
 • V meditacijski prostor ne vnašamo kozarcev z vodo, dovoljeni so zgolj bidoni ali steklenice z zamaškom.
 • Prosimo za diskretnost glede nošenja parfumov in drugih vonjav.

Dodatne informacije

Prehrana vključuje 3 obroke (zajtrke, kosila in večerje), za katere bo skrbel ponudnik prenočišča. Ta bo veganska, dodatno bo na voljo mleko, sir in jogurti. Med odmori bosta na voljo sadje in čaj. Ob zajtrkih in po kosilu bo na voljo kava.

Spanje je v štiriposteljnih sobah. Razporeditev ni predvidena vnaprej, razporedili se bomo ob prihodu. Kopalnice in WC-ji so skupni. Udeleženci naj s seboj prinesejo posteljnino (spodnja rjuha, prevleka za blazino in “kovter”). Udeležencem priporočamo, da s seboj prinesejo ročno uro, čepke za ušesa in debelejše nogavice za meditativno hojo.

Kotizacija

Cena odmika je 87 € za člane in 105 € za nečlane Društva za razvijanje čuječnosti.

Za zgodnje prijave (do vključno 18. novembra 2019) velja 20% popust. Cena ob zgodnji prijavi je 70 € za člane in 85 € za nečlane.

Več informacij o tem, kako postati član društva, najdete na tej povezavi.

Cena zajema stroške hrane in prenočišča. V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za subvencionirano ceno. S prostovoljnimi prispevki lahko po koncu odmika podprete organizatorje.

Končni rok za prijavo je četrtek, 21. november 2019. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali 031 725 031.