0 All Booked All Booked All Booked 27244 Čuječna skrb zase | Cikel izkustvenih delavnic https://www.cujecnost.org/dogodek/cujecna-skrb-zase-cikel-delavnic/?event_date=2024-03-12&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-03-12

Čuječna skrb zase | Cikel izkustvenih delavnic

12. 03. 2024 Od 19:30 do 22:00
  • Aplikacija Zoom Lokacija:
  • Torki od 18:30 do 21:00 Termini:
  • 12. marec 2024 1. srečanje:
  • 2. april 2024 2. srečanje:
  • 16. april 2024 3. srečanje:
  • 60 € / 85 € / 110 € Kotizacija:
Prijava 2024-03-12 19:30 2024-03-12 22:00 Europe/Ljubljana Čuječna skrb zase | Cikel izkustvenih delavnic Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Samo še tri prosta mesta! Podaljšane prijave do nedelje, 10. marca.

Dobrodošli na ciklu treh izkustvenih delavnic, kjer bomo vsak zase in v skupini raziskovali, kako nam lahko čuječnost pomaga pri boljši skrbi zase na vseh področjih življenja, negovanju podpornega in sočutnega odnosa do sebe ter večjem sprejemanju in predanosti  življenju. Cikel delavnic bo tudi odlična priložnost kot podpora pri ohranjanju redne prakse čuječnosti.

Komu so delavnice namenjene?

Namenjene so posameznikom, ki čuječnost že poznajo in prakticirajo. Dobrodošli vsi, ki imate zaključen 8-tedenski program čuječnosti (Uvodni program čuječnosti, Celostno obvladovanje stresa, MBSR, MBCT ali drugi) ali program Čuječnost na delovnem mestu. Dobrodošli tudi tisti, ki imate izkušnje z drugimi oblikami meditacije (Vipassana, zen, transcedentalna meditacija, joga, tai-chi), ampak ob tem poznate tudi teoretske temelje čuječnosti.

Opis

V prvem srečanju se srečamo s čuječnostjo kot orodjem skrbi zase. Kako se ustaviti, preveriti, kako sem (misli, čustva, telesni občutki, impulzi), priti v stik s seboj (svojimi potrebami, hotenji in željami danega trenutka) ter se na osnovi tega modro odločati? Sprejemati takšne odločitve, ki me bodo podpirale v prijaznosti do sebe, boljših izbirah, več prisotnosti v življenju?

V drugem srečanju bomo pozornost posvetili sprejemanju in sočutju so sebe. Sprejemanje je ena izmed pomembnih modrosti čuječnosti, ko se z zavedanjem sedanjega trenutka srečamo z neposredno izkušnjo, se ne upiramo, zanikamo ali bežimo od nje. Sprejemanje nam tudi v stresnih in neprijetnih situacijah pomaga biti in ostati, tukaj, kjer smo, z vsem, kar je v nas prisotno ter narediti naslednje korake, ki so najboljši za nas. Sistematično razvijanje sočutja do sebe (in tudi drugih) nam pomaga graditi bolj prijazen odnos do sebe, povečajo so občutki varnosti, stabilnosti in povezanosti. 

V tretjem srečanju se ustavimo pri treh pomembnih vidikih “živeti čuječe”: potrpežljivost (ang. patience), nenavezanost (ang. non-attachment) in predanost (ang. commitment) ter pogledamo, kako nam lahko znanja in modrosti teh konceptov pomagajo pri boljši skrbi zase. Na tretjem srečanju bo tudi prostor za izgradnjo osebnega načrta nadaljevanja vadbe čuječnosti (oblikovanje namere in konkretnih korakov). 

Udeležba na delavnicah je aktivna, zato ni možno sodelovati brez kamere in/ali mikrofona. Posamezno srečanje bo sestavljeno iz teoretske predstavitve, meditacij, praktičnih vaj in delitev izkušenj, nekaj bo tudi dela v dvojicah ali manjših skupinah. Sodelovali boste prostovoljno, v okviru svojih želja in znotraj svojih meja, a je za dober stik pomembno, da se lahko vidimo in slišimo. 

Od udeležencev se pričakuje, da bodo nekaj časa namenili vadbi čuječnosti in poglabljanju v te tematike tudi med samimi srečanji. 

Kdaj?

Cikel delavnic zajema tri srečanja in individualni posvet. Termini delavnic so naslednji:

Termin Naslov
1. srečanje torek, 12. marec od 18.30 do 21.00 Biti s sabo
2. srečanje torek, 2. april od 18.30 do 21.00 Sprejemanje in sočutje
3. srečanje torek, 16. april od 18.30 do 21.00 Potrpežljivost, nenavezanost in predanost

V času med prvim (12. marec)  in tretjim (16. april) srečanjem je udeležencem in udeleženkam na voljo en individualni posvet z izvajalko (45 minut), kjer naslovimo osebna in konkretna vprašanja, za katere ne bo časa ali priložnosti v skupini. 

Pred prvo delavnico bo izvajalka z vsakim prijavljenim opravila kratek telefonski pogovor, ki je del uvodnega postopka in je namenjen preverjanju pričakovanj, ciljev in posebnosti glede vključitve v cikel delavnic.

Prijaviti se je možno le na celoten cikel, prijava na posamezno srečanje žal ni možna.

Kje?

Delavnice bodo potekale preko spletne aplikacije Zoom (vsa tri skupinska srečanja in individualni posvet).

Cenik in prijava

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

Vrsta Znesek Opis
Standardna cena 110 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programih še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena 85 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo cikla delavnic, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški.

Subvencionirana cena 60 €

Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se delavnic sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prilagodljivo višino kotizacije omogoča Sklad za psihosocialno podporo. Pogoj za udeležbo po subvencionirani ceni je vsaj 80-odstotna prisotnost na srečanjih. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Cikel delavnic bo potekal v skupini od 8 do 15 udeležencev. Cena zajema uvodni telefonski razgovor, udeležbo na treh srečanjih in individualni posvet (45 minut). Udeleženci bodo preko e-pošte prejeli gradiva in posnetke meditacij, ki jih bomo spoznali ter vadili na skupini.

Prijave so možne do vključno nedelje, 10. marca 2024. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom cikla delavnic. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi iz naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Izvajalka


Anja Ćorić