0 All Booked All Booked All Booked 24354 “Čuječnost kot most” – Nadaljevalni program | Tina Turk https://www.cujecnost.org/dogodek/cujecnost-kot-most-tina-turk/?event_date=2021-04-12&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2021-04-12

“Čuječnost kot most” – Nadaljevalni program | Tina Turk


  • ponedeljki ob 18h Termini:
  • 12. 4. 2021 Začetek:
  • 17. 5. 2021 Konec:
  • 150 - 240 € Cena:
Prijava 2021-04-12 16:00 2021-04-12 18:00 Europe/Ljubljana “Čuječnost kot most” – Nadaljevalni program | Tina Turk Cankarjeva 9, Ljubljana / Zoom tina.turk@cujecnost.org

Opis programa

Program je praktične narave in tematsko obarvan s prepoznavanjem različnih vrst omejevanj in našim odnosom do njih. Iskali bomo ravnotežje in povezave med nasprotujočimi si koncepti, ki so s prakso čuječnosti -in življenjem nasploh- neposredno povezani. Notranjo stabilnost bomo ves čas krepili z razvijanjem sočutja ter se podajali v neznano, kjer bo to za nas mogoče. Razvijali bomo občutljivost za razliko med opazovanjem in delovanjem. Ponovili bomo večino poznanih formalnih vaj in dodali nove neformalne vaje. Vsebinsko se bomo dotaknili čuječnosti v vsakdanjih situacijah.

Program je namenjen poglabljanju prakse, zato je pogoj zanj opravljen Uvodni program čuječnosti ali primerljiva zgodovina meditativne prakse ter kapaciteta za prvoosebno raziskovanje. Če ste v dvomu, prosimo pišite izvajalki programa na tina.turk@cujecnost.org.

Svojih vsebin ne bo potrebno deliti z drugimi, procese pa bomo občasno delili, saj se prek deljenja podpiramo in je to tudi smisel skupinskega dela. Program obsega šest srečanj po dve uri. Program je izkustvene in psiho-edukativne narave.

Izvajalka programa je učiteljica čuječnosti in specializantka jungovske analize Tina Turk.

Program bo potekal v živo ali prek zoom-a. Verjetnost za izvedbo prek spleta je velika, o tem boste pravočasno obveščeni. Udeleženci bodo po zaključku programa prejeli potrdilo o udeležbi. Za pridobitev potrdila je obvezna vsaj 80% prisotnost na programu. Število mest je omejeno.

Več o čuječnosti

Kratek opis tem po srečanjih:

  1. Začni tam, kjer si. Otvoritveni stik s seboj. Kje v življenju, letu ali dnevu se nahajam – in kam želim. Kaj, če nimam cilja? Spomnimo se navad svojega uma in osvežimo prakso prisotnosti.
  2. Stabilnost in začasnost. Posluh zase. Varen prostor za procese ljubeče iskrenosti. Lahko postanem svoj zaveznik_ca znotraj trenutnega odnosa do sebe?
  3. Razvoj sočutja in prepoznavanje mej. Ovire pri praksi čuječnosti ter grajenje odnosa do njih. Je ovira lahko orodje na poti? Raziskujmo svoj način in potek notranjega dialoga.
  4. Notranji svet, zunanji svet. Čuječnost v dialogu. Čuječno pogovarjanje – opazujem sebe, opazujem sogovornika. Kdaj slišim in kdaj ne? Kaj slišim?
  5. Kadar ne gre. Čuječno s težavo. Nežno, nežno. Ampak točno to, kar piše.
  6. Biti ali delovati. Trenutki, ki nam spremenijo življenje. Ravnotežje in potovanje med aktivnim in pasivnim umom. Prepoznavanje priložnosti za bolj prijazen in čuječen vsakdan.

Termini srečanj

Ob ponedeljkih od 18:00 do 20:00 in sicer:

12.4.Začni tam, kjer si.
19.4.Stabilnost in začasnost.
26.4.Razvoj sočutja in prepoznavanje mej.
3.5.Notranji svet, zunanji svet. Čuječnost v dialogu.
10.5.Kadar ne gre. Čuječno s težavo.
17.5.Biti ali delovati. Trenutki, ki nam spremenijo življenje.

Cena in prijava

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

VrstaZnesekOpis
Standardna cena240 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena200 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški in najem prostorov.

Subvencionirana cena150 €

Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prilagodljivo višino kotizacije omogoča Sklad za psihosocialno podporo. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Končni rok za prijavo je v petek, 2. aprila 2021. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov tina.turk@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi programa.

Izvajalka programa


Tina Turk
Tina Turk