0 All Booked All Booked All Booked 23906 Nadaljevalni program čuječnosti | Goričko https://www.cujecnost.org/dogodek/nadaljevalni-program-cujecnosti-goricko-1/?event_date=2020-08-07&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2020-08-07

Nadaljevalni program čuječnosti | Goričko


 • 7. 8. - 9. 8. 2020 Termini:
 • petek ob 18:00 Začetek:
 • nedelja ob 16:00 Konec:
 • 105 – 160€ Cena:
Prijava 2020-08-07 16:00 2020-08-07 14:00 Europe/Ljubljana Nadaljevalni program čuječnosti | Goričko Prosečka vas 56, 9202 Mačkovci info@cujecnost.org

Opis

To poletje vas vabimo na Goričko, kjer čas teče drugače, počasneje, sanjavo. Valoviti griči, gozdovi, prostrana ravnica kjer lahko še zmeraj vidiš Panonsko morje… pokrajina, ki nas navdaja z melanholijo in vabi k introspekciji in refleksiji. To atmosfero, ta način bivanja želimo z vami deliti na Nadaljevalnem programu čuječnosti.

Nadaljevalni tečaj čuječnosti je namenjen posameznikom, ki že izvajajo prakso čuječnosti in jo želijo poglabljati. Soustvarjali bomo prostor podpore pri praksi in raziskovali človeško izkustvo v meditaciji in vsakodnevnem življenju. Tečaj nas lahko usmeri k boljšemu razumevanju naših notranjih procesov in k prepoznavanju vzorcev čustvovanja, mišljenja in vedenja, ki se jih pogosto ne zavedamo. S tem krepimo prostor izbire, ki nam omogoča živeti življenje bolj v skladu z lastnimi željami in vrednotami.

Tečaj bo izkustveno in teoretično zajemal naslednje teme:

 • Avtomatski pilot – kako ustvariti prostor za zavesten odziv
 • Čuječnost v komunikaciji
 • Razvijanje hvaležnosti kot dopolnitev prakse čuječnosti
 • Razvijanje sočutja do sebe in ljubeče naklonjenosti

Skozi tečaj se bomo znova seznanili s temeljnimi formalnimi vajami:

 • Pregled telesa
 • Sedeča meditacija
 • 3 minute za zavedanje
 • Čuječe raztezanje
 • Meditacija gore in jezera
 • Meditativna hoja
 • Meditacija ljubeče naklonjenosti

Narava nas spodbuja in podpira pri razvijanju čuječnega odnosa do življenja, zato bo med ali po aktivnostih tudi načrtovan čas za počitek in sprostitev v naravi. Program se, če vreme to dopušča odvija na prostem, v naravi.

Obseg programa

Program se odvija od petka od 18. ure do 16. ure v nedeljo. Nedeljsko srečanje je sestavljeno iz dopoldanskega dela s četrto temo in popoldanskega dela v celoti posvečenega meditaciji (v tišini). Program je praktičnega značaja, udeleženci prejmejo gradivo, ki jim po programu omogoča, da samostojno raziskujejo določene vidike izkušnje, vezane na vsebino programa ter uvajajo čuječnost v svoj vsakdan.

Aktivnost udeleženca

Za učenje novih veščin je kot pri vsaki stvari v življenju tudi tukaj pomembno vložiti nekaj svojega časa, energije in truda. Kako boste pristopili k celotnemu programu, je odvisno predvsem od vaše volje do izvajanja samostojne prakse v času med srečanji skupine. Tako kot pri uvodnem programu čuječnosti je tudi pri nadaljevalnem potrebno poudariti pomen izvajanja vaj na dnevni ravni. Če menite, da boste v času trajanja programa težko redno izvajali vaje, priporočamo, da izberete kasnejši termin, ko bo to za vas mogoče. Na srečanjih skupine se boste pogovarjali tudi o vnašanju čuječnosti v vsakdan. Takrat lahko izrazite morebitne omejitve, dvome ali postavite vprašanja.

Soočanje s težavami

Naša srečanja in domače naloge vas lahko naučijo, kako biti bolj polno prisotni in se bolje zavedati vsakega posameznega trenutka življenja. Dobra novica je, da to naredi življenje bolj zanimivo, jasno in izpolnjujoče.

Na drugi strani pa pomeni soočanje s sedanjostjo tudi prisotnost s svojim doživljanjem, kadar je to neprijetno in težko sprejemljivo. Praksa čuječnosti lahko v nas prebudi tudi različne speče spomine, čustva in občutke, ki so doživljajsko neprijetni. V takšnem primeru lahko vadbo prekinemo in se posvetujemo z izvajalcem ali pa nadaljujemo z opazovanjem dogajanja v nas. Pomembno je, da o tem spregovorimo in poiščemo način, ki bo uravnotežen in konstruktiven.

Skozi program boste raziskovali in preizkušali, kako se lahko na nežen način soočamo s težavami in težkimi trenutki. Že spoznanje, da so le te prisotne, je učinkovit način za zmanjševanje stresa in nezadovoljstva. Podpora bo prisotna s strani izvajalcev in članov skupine.

Lokacija in termini

Prosečka vas 56, 9202 Mačkovci, 7., 8. in 9. avgust 2020.

Cena in prijava

Cena programa se giblje od 105 do 160€:

VrstaZnesekOpis
Cena z donacijo160 €

Z izbiro te cene boste omogočili udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo. V imenu tistih, ki bodo lahko koristili finančno pomoč, se vam zahvaljujemo za vašo radodarnost.

Standardna cena135 €

Standardna cena pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja. Prosimo vas, da izberete to ceno, če je to za vas mogoče.

Subvencionirana cena105 €

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, ne glede na njihov osebni dohodek. Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Število mest, ki jih lahko ponudimo po tej ceni, je omejeno in odvisno od donacij, ki jih zbiramo v Dobrodelnem skladu za psihosocialno podporo. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi. Ob prijavi bomo morda prosili za dokazilo (npr. potrdilo o prejemanju denarne socialne pomoči ali vašo obrazložitev), s katerim boste podprli vašo prošnjo po subvencionirani ceni.

Cena programa je 135€ in vključuje uvodni telefonski intervju, 4 srečanja po 2 uri in 30 minut, poldnevno srečanje v tišini v nedeljo, tiskano gradivo in posnetke vodenih vaj ter vegetarijansko kosilo (sobota in nedelja).

Končni rok za prijavo in plačilo kotizacije je ponedeljek, 3. avgust 2020. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 3 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga, ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Izvajalka programa


Breda Smej