0 All Booked All Booked All Booked 23895 Poletna šola čuječnosti | Goričko https://www.cujecnost.org/dogodek/poletna-sola-cujecnosti-goricko/?event_date=2020-08-12&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2020-08-12

Poletna šola čuječnosti | Goričko


 • 12. 8. 2020 - 16. 8. 2020 Trajanje programa:
 • 12. 8. 2020 ob 9:00 Prihod:
 • 16. 8. 2020 ob 16:00 Odhod:
 • 220 - 330 € Cena:
Prijava 2020-08-12 07:00 2020-08-12 14:00 Europe/Ljubljana Poletna šola čuječnosti | Goričko Prosečka vas 56, 9202 Mačkovci bredasmej@cujecnost.org
Poletna šola Goričko

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječni, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja.

Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti (Gotink in sod., 2015; Khoury in sod., 2015; Hempel in sod., 2014).

Več o čuječnosti

Vsebina programa

Poletna šola čuječnosti je namenjena tistim, ki si želite slediti Uvodnemu programu, ampak čez teden ne najdete časa in priložnosti za to. Potekala bo v obliki petdnevnega odmika na Goričkem. Ta intenzivni program petih zaporednih dni je lahko ustrezna alternativa, če je za vas težko izvedljivo dolgoročno rezervirati tedenski termin za srečanja. Program je časovno in tematsko zgoščen, kar vam bo omogočilo, da izstopite iz svojega vsakdana ter se popolnoma posvetite čuječnosti. V petih dneh boste osvojili osnove prakse čuječnosti in prejeli napotke, kako po programu vaditi prakso čuječnosti doma in jo tako uvajati v vaš vsakdan. Med programom je mogoč tudi individualen posvet z učiteljem – individualna podpora in vodenje, katerega namen je poglabljanje meditativne prakse in možnost podelitve vsebin s katerimi se udeleženec srečuje med meditativno prakso.

Število mest je omejeno na 6 oseb. Prijave zbiramo do zapolnitve mest. Poletno šolo bo vodila učiteljica čuječnosti Breda Smej.

Program bo zajel naslednje teme:

 • Prepoznavanje avtomatskega pilota
 • Soočanje z ovirami – spoznavanje navad našega uma
 • Biti prisoten
 • Spoprijemanje s stresom
 • Biti s težavo – sprejemanje doživljanja kot osnova nadaljnjega delovanja
 • Misli niso dejstva
 • Skrb zase: Moč iz sočutja
 • Čuječe naprej – ohranjanje in razširjanje novega znanja

Lokacija in termini

Pokrajina z valovitimi griči, prostrano ravnico in zelenimi gozdovi nas v Prekmurju vabi k umiritvi, introspekciji in refleksiji. Program bo potekal na Goričkem, na naslovu Prosečka vas 56, 9202 Mačkovci, od srede 12. avgusta do nedelje 16. avgusta. Pričetek bo v sredo ob 9:00, zaključek pa v nedeljo ob 16:00.

Za koga je program primeren?

Program je primeren za vse, ki si želite slediti Uvodnemu programu čuječnosti in se iz kakršnihkoli razlogov ne morete udeležiti običajnega 8 -tedenskega programa. Tudi, če ste že sledili Uvodnemu programu in želite osvežiti ali poglobiti prakso čuječnosti, vljudno vabljeni.

Potek dneva

 • 9:30 – 12:00 jutranji sklop
 • 12:00 – 13.30 odmor in kosilo, počitek
 • 13:30 – 16:00 popoldanski sklop

Med odmori bodo na voljo sadje, čaj, kava in zdravi prigrizki. Tudi po kosilu bo na voljo kava. Organizator poskrbi za skupno vegetarijansko kosilo (vključeno v ceno programa), ki bo priložnost za čuječe prehranjevanje. Po kosilu je čas za počitek ali čuječi sprehod v naravi. Dan v tišini je načrtovan za soboto.

Udeleženci po zaključku programa prejmejo potrdilo o udeležbi. Za pridobitev potrdila je obvezna vsaj 80% prisotnost na programu.

Kotizacija

Cena poletne šole je 280€ (subvencionirana cena 220€, cena z donacijo 330€ ) vklučuje udeležbo na intenzivnem Uvodnem programu, gradivo, zvočne zapise vaj in stroške kosila (5x). V primeru, da se odmika zaradi finančnih razlogov ne bi mogli udeležiti, lahko zaprosite za dodatno subvencionirano ceno.

Končni rok za prijavo je petek, 7. avgust 2020. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Društvo si pridrži pravico odjave programa. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali 041-907794 (voditeljica programa Breda Smej).

Izvajalec Programa: Breda Smej


Breda Smej