0 All Booked All Booked All Booked 22364 Poletna šola čuječnosti https://www.cujecnost.org/dogodek/poletna-sola-cujecnosti/?event_date=2024-05-26&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-05-26

Poletna šola čuječnosti


  • 19. do 21. julij 2019 Termin 1. sklopa:
  • 16. do 18. avgust 2019 Termin 2. sklopa:
  • petek ob 17:00 Prihod:
  • nedelja ob 17:00 Odhod:
  • 360–470 € Cena:
Prijava 2024-05-26 15:00 2024-05-26 15:00 Europe/Ljubljana Poletna šola čuječnosti Prosečka vas 56, Mačkovci info@cujecnost.org

Poletna šola čuječnosti je namenjena vsem, ki si želite znanje in izkušnje temeljnega 8-tedenskega Uvodnega programa čuječnosti, vendar nimate časa ali priložnosti za obiskovanje takega programa. Poletna šola poteka v obliki odmika ter združuje intenzivnost celotne vsebine Uvodnega programa s sproščenim vzdušjem počitnic.

Program bo potekal v obliki dveh srečanj od petka do nedelje v juliju in avgustu. Tekom obeh vikendov osvojite osnove prakse čuječnosti in dobite napotke, kako med obema srečanjema vaditi prakso čuječnosti doma in jo tako uvajati v vaš vsakdan.

Med programom je dovolj časa tudi za počitek, sprostitev in regeneracijo. V prostem času lahko uživate v vsem, kar vam ponuja Goričko: odpravite se lahko na daljše ali krajše sprehode, kolesarite ali pa se osvežite – v naravi ali celo v enem od welness centrov v bližini. Po želji se lahko udeležite meditacije ob sončnem vzhodu, v večernih urah pa druženja ob tabornem ognju.

V tednih med obema srečanjema je mogoč online kontakt z učiteljico čuječnosti v obliki individualne podpore in vodenja, katerega namen je poglabljanje meditativne prakse in možnost podelitve vsebin, s katerimi se udeleženec srečuje med prakso doma.

Število mest je omejeno na 8 oseb. Prijave zbiramo do zapolnitve mest. Odmik bo vodila Breda Smej.

LOKACIJA IN TERMIN

Program bo potekal v Prekmurju, na Goričkem, na naslovu Prosečka vas 56, 9202 Mačkovci. Prvi sklop bo potekal od 19. do 21. julija 2019, drugi sklop od 16. do 18. avgusta 2019. Prihod v petek ob 17:00, odhod v nedeljo ob 17:00.

ZA KOGA JE PRIMEREN?

Program je primeren za vse, ki si želite izkušnje Uvodnega programa čuječnosti, a se iz različnih razlogov ne morete ali ne želite udeležiti običajnega 8-tedenskega programa. Prav tako pa je primeren tudi za tiste, ki ste že opravili Uvodni program in bi svojo prakso radi osvežili in poglobili.

DODATNE INFORMACIJE

Prehrana vključuje 3 obroke (zajtrk, kosilo in večerja), za katere bo skrbel ponudnik prenočišča. Prehrana bo vegetarijanska. Med odmori bosta na voljo sadje in čaj. Ob zajtrkih in po kosilu bo na voljo kava. Spanje je v dvo- in štiriposteljnih sobah. Razporeditev ni predvidena vnaprej, razporedili se bomo ob prihodu. Vsaka soba ima svojo kopalnico. Udeležencem priporočamo, da s seboj prinesejo ročno uro, čepke za ušesa in debelejše nogavice za meditativno hojo.

CENA

Cena poletne šole se giblje od 360 € do 470 €:

VrstaZnesekOpis
Cena z donacijo470 €

Z izbiro te cene boste prispevali neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo, ki omogoča programe psihosocialne podpore osebam z nižjim dohodkom. V imenu tistih, ki bodo lahko koristili finančno pomoč, se vam zahvaljujemo za vašo radodarnost.

Standardna cena 420 €

Standardna cena pokriva osnovne stroške za izvedbo programa. Prosimo vas, da izberete to ceno, če je to za vas mogoče.

Subvencionirana cena360 €

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, ne glede na njihov osebni dohodek. Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se srečanja sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Število mest, ki jih lahko ponudimo po tej ceni, je omejeno in odvisno od donacij, ki se zbirajo v Dobrodelnem skladu za psihosocialno podporo. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi. Ob prijavi bomo morda prosili za dokazilo (npr. potrdilo o prejemanju denarne socialne pomoči ali vašo obrazložitev), s katerim boste podprli vašo prošnjo po subvencionirani ceni.

Cena vključuje udeležbo na Uvodnem programu, gradivo, zvočne zapise vaj ter bivanje in stroške hrane (polni penzion) v penzionu Smodiš v Otovcih.

Če prihajate iz Prekmurja ali Štajerske in med programom bivate doma, se vam stroški nočitev odštejejo od cene programa.

Podatki za plačilo kotizacije:

  • Namen plačila: Šola čuječnosti – Ime in priimek
  • Številka računa prejemnika (IBAN): SI56 6100 0001 0265 760
  • BIC banke prejemnika: HDELSI22 (Delavska hranilnica d.d.)
  • Naslov prejemnika: Društvo za razvijanje čuječnosti, Cankarjeva cesta 9, 1000 Ljubljana

 

Obvezna je prijava preko spletnega obrazca. Prijave zbiramo do zapolnitve mest. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, se zaračuna celotna kotizacija. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi programa.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@cujecnost.org ali telefonski številki 041-907-794 (voditeljica programa Breda Smej).

Viri

Černetič (2005). Biti tukaj in zdaj: Čuječnost, njena uporabnost in mehanizmi delovanja. Psihološka obzorja, 14(2): 73–92.

Gotink RA, Chu P, Busschbach JJ, Benson H, Fricchione GL, Hunink MG (2015). Standardised mindfulness-based interventions in healthcare: an overview of systematic reviews and meta-analyses of RCTs. PLoS ONE 10(4): e0124344. doi:10.1371/journal. pone.0124344.

Hempel S, Taylor SL, Marshall NJ in sod. (2014). Evidence Map of Mindfulness [Internet]. Washington (DC): Department of Veterans Affairs (US). Dostopno na naslovu: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/ books/NBK268640/

Kabat-Zinn J (2013). Full Catastrophe Living (Revised Edition): Using the Wisdom of Your Body and Mind to Face Stress, Pain, and Illness. Delta, 2. izdaja.

Khoury B, Sharma M, Rush SE, Fournier C (2015). Mindfulness-based stress reduction for healthy individuals: A meta-analysis. Journal of Psychosomatic Research 78(6): 519–528.

Segal ZV, Williams JG, Teasdale JD (2013). Mindfulness-based Cognitive Therapy for Depression. The Guilford Press, 2. izdaja.

Izvajalka programa: Breda Smej


Breda Smej