0 All Booked All Booked All Booked 24667 Predstavitvena delavnica čuječnosti | Ljubljana https://www.cujecnost.org/dogodek/predstavitvena-delavnica-ljubljana/?event_date=2021-09-17&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2021-09-17

Predstavitvena delavnica čuječnosti | Ljubljana


  • Petek, 17. september 2021 Termin:
  • 19:00 Začetek:
  • 20:30 Konec:
  • Prostovoljni prispevki Cena:
Prijava 2021-09-17 17:00 2021-09-17 18:30 Europe/Ljubljana Predstavitvena delavnica čuječnosti | Ljubljana Ljubljana info@cujecnost.org

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja.

Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti.

Več o čuječnosti

Komu je namenjena delavnica?

Delavnica je namenjena vsem, ki vas čuječnost zanima in se želite z njo spoznati. Na delavnici boste spoznali nekaj ključnih teoretičnih izhodišč o čuječnosti ter načine, kako praksa čuječnosti pomaga pri soočanju z (vsakodnevnim) stresom. Udeleženci delavnice boste spoznali tudi eno ali dve kratki vaji čuječnosti, po praktični vaji pa bo tudi čas, namenjen pogovoru o doživljanju med vajo.

Termin in lokacija

Delavnica bo potekala v petek, 17. septembra 2021 od 19:00 do 20:30 v Ljubljani. Točno lokacijo bomo udeležencem sporočili po prijavi.

V skladu z aktualnimi omejitvami je za udeležbo na dogodku obvezno dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT:

  • Pogoj prebolelosti

– z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od šestih mesecev, ali – s potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

  • Pogoj cepljenosti

Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju. Pravila, kdaj se oseba šteje za cepljeno, so različna od vrste cepiva. Na tej povezavi lahko najdete informacije o tem, kdaj ste na podlagi veljavnih odlokov, ki predpisujejo pogoj PCT, šteti za cepljeno osebo.

  • Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujete tudi, če ste opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil vaš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat HAG testa ne sme biti starejši od 48 ur, negativen rezultat PCR testa pa ne sme biti starejši od 72 ur.

V primeru, da delavnice zaradi omejitev ne bomo mogli izvesti, bo predstavitev potekala preko aplikacije Zoom.

O izvajalki

Izvajalka delavnice je Anja Sagadin, magistrica psihologije, specializantka integrativne psihoterapije in učiteljica čuječnosti v izobraževanju:

V mojem srcu ima čuječnost posebno mesto. Ko sem se vpisala na Uvodni tečaj čuječnosti, sem prepoznala misli, ki so govorile, da meditiranje ni zame. Ko sedaj pogledam nazaj, sem presenečena, kako se lahko stvari spremenijo. Čuječnost je postala del mene in me na nek način spremenila. Zavedam se, da pot čuječnosti ni lahka, velikokrat se lahko zgodi, da se soočimo z globokimi ranami in neprijetnimi občutki. Uči pa nas, kako se lahko s slednjim lažje soočimo, to prenesemo ter marsikaj tudi predelamo. Po drugi strani lahko osredotočanje na sedanji trenutek velikokrat prinese občutek svobode, otroške radovednosti ter veselja. Svojo osebno izkušnjo ter strokovno znanje si v prihodnosti želim deliti z vami, tako prek nudenja psihoterapevtskih storitev kot vodenja tečajev čuječnosti.

Cena in prijava

Udeležba na delavnici je brezplačna, po svojih zmožnostih lahko darujete prostovoljne prispevke.

Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali prijave po vrstnem redu.

Izvajalka delavnice


Anja Sagadin