0 All Booked All Booked All Booked 27188 Delavnica za pare: Umetnost intimnosti https://www.cujecnost.org/dogodek/umetnost-intimnosti-delavnica/?event_date=2024-02-14&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-02-14

Delavnica za pare: Umetnost intimnosti

14. 02. 2024 Od 18:30 do 21:30
  • Aplikacija Zoom Lokacija:
  • Sreda, 14. 2. 2024 Termin:
  • 17:30 - 20:30 Trajanje:
  • 60 € Cena:
Prijava 2024-02-14 18:30 2024-02-14 21:30 Europe/Ljubljana Delavnica za pare: Umetnost intimnosti Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Želite v svojem odnosu odkriti nova prostranstva intimnosti, igrivosti, ranljivosti in skupne povezanosti? Ne glede na to, na katerem delu partnerske poti se trenutno nahajate, naj ste se komaj spoznali ali pa ste v partnerstvu že desetletja, vas bo delavnica Umetnost intimnosti ogrela in popeljala skozi temeljna orodja prakse pristnega odnosa, ki jih je precej preprosto uporabiti in utelesiti. Jedro prakse poudarja pomembnost sprejemanja tistega »kar je« ter prinaša podporo pri odkrivanju, sprejemanju in izražanju sebe, takšnega »kot sem«, tudi s tistimi deli in sencami, ki jih pred partnerjem/-ko tako radi skrijemo.

Vabljeni, da letos valentinovo preživite v raziskovanju umetnosti intimnosti, ki vas zagotovo ne bo pustilo ravnodušne.

Kaj pomeni praksa pristnega odnosa?

  • Praksa pristnega odnosa pomeni, da smo resnični v odnosu z drugim.
  • Sestavljena je iz jedra petih stebrov, ki so namenjeni gojenju ranljivih, intimnih, zaupanja vrednih in hranljivih odnosov.
  • Spodbuja nas, da neizraženo postane izraženo, da nezavedno postane zavedno ter da skrito postane razkrito.
  • Pristno povezovanje je praksa, ki uteleša in spodbuja k ponovni povezanosti s svojim telesom, čutenjem in njegovo inteligenco.
  • Pristno povezovanje spodbuja upočasnjevanje, da lahko slišimo, opazimo, razumemo in ostanemo v stiku s tem, kar se zares dogaja v telesu in okolju.

Za koga je srečanje primerno?

Delavnica je namenjena prav vsem parom, ki bi si želeli učiti jasnega in sočutnega izražanja v odnosu. Zaželeno je, da posameznik pozna tehnike čuječnosti, vsekakor pa to ni predpogoj za udeležbo. Delavnico je mogoče razumeti kot samostojno srečanje ali kot uvod v naslednje sklope delavnic Umetnost intimnosti za pare, ki si bodo želeli še več poglabljanja in ki bodo ostali odprti in radovedni za nadaljevanje raziskovanja prakse pristnega odnosa.

Opis

Delavnico bomo otvorili s povezovanjem s seboj v tišini, ki udeležence spodbudi k vzpostavitvi stika s sedanjim trenutkom in prebudi čutila.

Sledil bo izkustveni krog, v katerem vsak udeleženec (v kolikor želi) deli tisto, česar se v sedanjem trenutku najbolj zaveda – ter s tem krepi odprtost in radovednost do opazovanja odzivov svojega telesa preko občutkov, misli in čustev. Preproste, igrive, pa vendarle učinkovite vaje vas bodo povabile k odkrivanju avtentičnega izražanja, izkazovanju ranljivosti ter treniranju prisotnosti.

Naslednji del srečanja bo namenjen spoznavanju s poudarkom na praktičnem raziskovanju petih osnovnih stebrov, ki predstavljajo sámo jedro prakse. Skozi vaje se bomo v parih osredotočali predvsem na opazovanje doživljanja in sprejemanja sprememb v njem. Osredotočali se bomo na prepoznavanje predpostavk, ki jih imamo o partnerju/-ki, ter se ob tem učili deliti lastno izkušnjo in za njo prevzemati odgovornost ob spoštovanju sebe in drugega.

Za konec bomo delavnico zaokrožili z igrivostjo ter zaključnim krogom.

Termin

Srečanje bo potekalo preko aplikacije Zoom, in sicer v sredo, 14. februarja 2024 od 17.30 do 20.30 ure. Pari se bodo pridružili na skupni napravi in v skupnem prostoru, da bo lahko vzdušje kar se da domače, intimno in varno.

Voditeljica

Srečanje bo vodila Taja Džambasović, specializantka transakcijske analize, Somatic Experiencing® (SE™), telesna terapija po metodi Ilan Lev (ILM).

»Ker me je uporaba čuječnost nagovorila predvsem v spoznavanju svoje pristnosti, sem se odločila za certificiranje iz Prakse pristnega odnosa, ki ga sedaj rada delim in izvajam v okviru delavnic in tečajev, namenjenim parom in skupinam. Namen prakse pristnega odnosa je krepitev odprtosti in radovednosti do opazovanja sedanjega trenutka v odnosu z drugim. Z usmerjeno pozornostjo in dinamično relacijsko izkušnjo želi spodbuditi posameznika k odkrivanju avtentičnega izražanja ter pristnega povezovanja z drugimi. S tem prispevam prostor in znanje, da se lahko med seboj povezujemo na bolj zdrav, zabaven in človeški način, saj le tega skozi čas izgubljamo in postajamo vse bolj osamljeni, nepovezani in površinski. Všeč mi je igrivost in živost, ki mi jo ta praksa prinaša in s tem bogati moje življenje.«

Cenik in prijava

Vrsta Znesek Opis
Osnovna cena za par 60 € Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo dogodka, kot so honorar vodje ter materialne in administrativne stroške.

Prijave zbiramo na tej povezavi. Rok za prijavo je ponedeljek, 12. februar 2024. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi iz naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti.

Z morebitnimi vprašanji ali dvomi se lahko brez zadržkov obrnete na izvajalko na naslovu: info@notri.si

Voditeljica


Taja Džambasović
Taja Džambasović