BA PTH, dipl. gestalt psihoterapevtka, učiteljica čuječnosti v izobraževanju, SEP Somatic Experiencing® (SE™)

E-naslov: ivona.ljubicic@cujecnost.org

Telefon: 041 555 592

Opis

Moje ime je Ivona Ljubičič in živim v Ljubljani. Sem mati, partnerka, prijateljica, sestra, hčerka in radovedna raziskovalka življenja.

Že od nekdaj me zanima človeška narava in odnosi med ljudmi. Kako smo narejeni, kako vsakdo drugače doživlja svet in resničnost in kako lahko razvijemo boljšo samopodporo, ljubezen in sočutje do sebe, da lahko živimo svoje življenje bolj polno in svobodno ter razvijemo izpolnjujoč kontakt z okoljem.

Preden sem se po težki in pomembni življenjski izkušnji odločila, da se v popolnosti posvetim svetovanju in raziskovanju enkratne človeške izkušnje, sem imela za seboj 20 let dela na področju oglaševanja in filmov. Na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju sem diplomirala iz psihoterapevtskih znanosti in tam sem tudi v procesu zaključevanja magistrskega študija ter sem specializantka iz gestalt psihoterapije na IGW Dunaj. Zaključila sem izobraževanje iz krščanske geštalt pedagogike po Albertu Höferju na Teološki fakulteti v Ljubljani. Zaključila sem tudi tri letno izobraževanje iz Somatic Experiencinga, delo s travmo po Peter Levinu in asistiram na izobraževanjih za SEP.

Z meditacijo sem se srečala že zgodaj in v mojem življenju ima posebno in dragoceno mesto. Menim, da je med pomembnejšimi orodji za dobro, uravnoteženo in sr(e)čno življenje. Negovanje sočutja, potrpežljivosti in odprtosti z redno prakso čuječnosti pa je pomemben del mojega življenja. Po poti raziskovanja različnih tehnik in tradicij hodim že slabih 25 let. Raziskovala sem različne meditacije in orodja samozavedanja: dihalne tehnike, transcendentalna meditacija, Vipassana, Zen budizem in še kaj. Udeležila sem se različnih odmikov, dolgih in kratkih, doma in v tujini. Zame je meditacija ali čuječnost (mindfulness) pomembno orodje v procesu samozavedanja, kajti zavedanje je predpogoj spremembe. Meditacija zame ni zgolj formalna praksa ampak trenutek-za-trenutkom v življenjskem vsakdanu, v odnosih z drugimi in s sabo, je način in doživljanje življenja. Skozi formalno prakso sem se naučila biti prisotna in ostati z vsem, kar prinese negotovost življenja. Gestalt psihoterapija, ki jo prakticiram, ima korenine tudi v zen tradiciji in budistični filozofiji, zato je zame prepletanje psihoterapije in čuječnosti zelo naraven in komplementaren proces.

Naredila sem tudi učiteljski tečaj čuječnosti pri Eluned Gold (Bangor University) in Meliti Košak.

Za seboj imam čez 250 ur osebne psihoterapije in sem zavezana k nenehni rasti in izobraževanju. Moje svetovalno delo poteka pod supervizijo, zavezana sem visokim etičnim standardom, tako do klienta, kot tudi do sebe in spoštujem etični kodeks evropske zveze za psihoterapijo.

Možnost svetovalnega pogovora tudi v angleškem in hrvaškem jeziku ter online preko SKYPE-a.