članica častnega razsodišča

BA PTH, dipl.gestalt psihoterapevtka

Predstavitev

Moje ime je Ivona Ljubičič in živim v Ljubljani. Sem mati, partnerka, prijateljica, sestra, hčerka in radovedna raziskovalka življenja.

Že od nekdaj me zanima človeška narava in odnosi med ljudmi. Kako smo narejeni, kako vsakdo drugače doživlja svet in resničnost in kako lahko razvijemo boljšo samopodporo, ljubezen in sočutje do sebe, da lahko živimo svoje življenje bolj polno in svobodno ter razvijemo izpolnjujoč kontakt z okoljem.

Preden sem se po težki in pomembni življenjski izkušnji odločila, da se v popolnosti posvetim svetovanju in raziskovanju enkratne človeške izkušnje, sem imela za seboj 20 let dela na področju oglaševanja in filmov. Na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju sem diplomirala iz psihoterapevtskih znanosti in tam sem tudi v procesu zaključevanja magistrskega študija ter sem specializantka iz gestalt psihoterapije na IGW Dunaj. Zaključila sem tudi izobraževanje iz krščanske geštalt pedagogike po Albertu Höferju na Teološki fakulteti v Ljubljani.

Poleg terapije se ukvarjam z različnimi meditacijskimi praksami že slabih 20 let. Raziskovala sem različne meditacijske tehnike in orodja samozavedanja: dihalne tehnike, transcendentalna meditacija, Vipassana, Zen budizem … Udeležila sem se tudi že kar nekaj odmikov, doma in v tujini, od Vipassane do Zena. Meditacija oz. čuječnost (mindfulness) je pomembno orodje v procesu samozavedanja, kajti zavedanje je predpogoj spremembe. Ravno pri gestaltu je izkušnja biti tukaj in zdaj, v trenutku, izjemno pomembna in ključna za spremembo in izboljšano kvaliteto življenja.

Naredila sem tudi učiteljski tečaj čuječnosti pri Eluned Gold (Bangor University) in Meliti Košak.

Za seboj imam čez 250 ur osebne psihoterapije in sem zavezana k nenehni rasti in izobraževanju. Moje svetovalno delo poteka pod supervizijo, zavezana sem visokim etičnim standardom, tako do klienta, kot tudi do sebe in spoštujem etični kodeks evropske zveze za psihoterapijo.