Jure Vraničar
član upravnega odbora

Predstavitev

mož, očka, specializant analitične psihoterapije (Jungovske psihoterapije), magistrant psihoterapevtske znanosti in IIAP router

V letu 2008 me je med potovanjem v Indiji nagovorila praksa meditacije. Do leta 2012 sem se spoznaval s prakso joge in meditacije in v tem letu obiskal ashram v Indiji, kjer sem poglabljal meditacijsko in jogijsko prakso. Takrat sem tudi intenzivno nadaljeval proces osebne rasti, pričel globje spoznavati svojo dušo, se sprejemati in spreminjati svoje delovanje. Med rednim izvajanjem meditacijske prakse sem doživljal intenzivne neprijetne občutke, zato sem za nekaj časa prekinil z meditacijami. V letu 2014 med študijem psihoterapije sem začel izvajati prakso čuječnosti v Društvu za razvijanje čuječnosti, kjer sem se spoznal s tehnikami za srečevanje z doživljajsko neprijetnimi občutki, ki so pripomogle, da sem lahko nadaljeval z meditacijami in nadaljeval z osebnostno rastjo. Do sedaj sem se udeležil večih odmikov, Vipassana Italija, Ashrami v Indiji, na Češkem… Nenehno vlagam v lasten proces samoodkrivanja in rasti, hkrati pa se izpopolnjujem in poglabljam razumevanje simbolike sanj, nezavednega, spremenjenih stanj zavesti, zasvojenosti, čuječnosti idr.

Od leta 2015 sem aktiven član upravnega odbora Društva za razvijanje čuječnosti in se udeležujem vodenih odmikov in odmikov v polni tišini.