0 All Booked All Booked All Booked 8386 ABC čuječnosti | Predstavitvena delavnica https://www.cujecnost.org/dogodek/predstavitvena-delavnica-online/?event_date=2023-11-08&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-11-08

ABC čuječnosti | Predstavitvena delavnica

08. 11. 2023 Od 20:00 do 21:30
  • Aplikacija Zoom Lokacija:
  • Sreda, 8. 11. 2023 Termin:
  • 19:00 - 20:30 Trajanje:
  • Brezplačno Cena:
Prijava 2023-11-08 20:00 2023-11-08 21:30 Europe/Ljubljana ABC čuječnosti | Predstavitvena delavnica Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Vabljeni, da v udobju lastnega doma preizkusite učenje čuječnosti preko spleta. Predstavili bomo njene temelje ter izkusili nekaj osnovnih vaj čuječnosti. Po vajah bo čas namenjen pogovoru o izkušnji in doživljanju vaj.

Srečanje bo interaktivne narave, udeleženci bodo seveda sodelovali v okviru svojih željaV primeru, da vam to ne odgovarja, vas prijazno vabimo na brezplačne vodene meditacije preko spleta, ki potekajo vsak zadnji teden v mesecu in k poslušanju naših vodenih vaj čuječnosti.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica ABC čuječnosti je namenjena vsem, ki vas čuječnost zanima in se želite z njo spoznati. Dobrodošli tudi vsi, ki tematiko že poznate in bi želeli svoje znanje osvežiti ter dobiti nove ideje o praktični rabi čuječnosti v vsakodnevnem življenju.

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih zaznav in namer ter zunanjega dogajanja.

Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, lahko pa jo tudi sistematično razvijamo. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja, samospoštovanja in večjo kvaliteto življenja nasploh, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti (Gotink in sod., 2015; Khoury in sod., 2015; Hempel in sod., 2014).

Več o čuječnosti

Termin

Delavnica bo potekala preko aplikacije Zoom, in sicer v sredo, 8. novembra 2023 od 19:00 do 20:30.

O izvajalki

Izvajalka delavnice je Anja Ćorić, učiteljica čuječnosti:

“Čuječnost je zame neločljivi del življenja, ki me vabi k prijaznosti do sebe in drugih, nepresojajočem opazovanju, širjenju zavedanja in večji prisotnosti v vsakdanu. Pomaga mi izstopiti iz vrtinca mojega uma ter me vrača k preprostim, življenjskim trenutkom, ki me ohranjajo zares živo.”

Cena in prijava

Udeležba na delavnici je brezplačna, po želji in zmožnostih lahko prispevate donacijo v naš dobrodelni Sklad za psihosocialno podporo, s katerim omogočamo programe psihosocialne podpore kar najširši populaciji.  Doniraj 

Prijave so obvezne, zbiramo jih na tej povezavi.

Uvodni program čuječnosti

Po delavnici se bo pričel Uvodni program čuječnosti preko spleta. Srečanja bodo potekala od 16. novembra 2023 do 18. januarja 2024, in sicer ob četrtkih od 19:00 do 21:15. Vabljeni! Več o programu >

Izvajalka


Anja Ćorić