0 All Booked All Booked All Booked 24314 Vadbena skupina čuječnosti Online | Breda Smej in Anja Dangubič https://www.cujecnost.org/dogodek/vadbena-skupina-cujecnosti/?event_date=2021-03-16&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2021-03-16

Vadbena skupina čuječnosti Online | Breda Smej in Anja Dangubič


  • Torki ob 18:15 Termini:
  • 16. 3. 2021 Začetek:
  • 8. 6. 2021 Konec:
  • 130 - 190 € Cena:
Prijava 2021-03-16 18:15 2021-03-16 19:30 Europe/Ljubljana Vadbena skupina čuječnosti Online | Breda Smej in Anja Dangubič Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Vadbena skupina čuječnosti

Vadbena skupina čuječnosti je praktični trening, s katerim poglabljamo meditativno prakso in  dajemo čuječnosti prostor v vsakdanjem življenju. Namenjena je posameznikom, ki čuječnost že poznajo in prakticirajo. Dobrodošli vsi, ki imate zaključen 8-tedenski program čuječnosti (Uvodni program čuječnosti, Celostno obvladovanje stresa, MBSR, MBCT ali drugi) ali imate izkušnje z drugimi oblikami meditacije (zen, transcedentalna meditacija, joga) oziroma sorodnimi praksami.

Več o čuječnosti

Potek srečanj

Vadbena skupina bo zajemala 12 tedenskih srečanj po 75 minut. Rdeča nit srečanj je vabilo, da se ustavimo, preusmerimo pozornost navznoter, in se od aktivnega, storilnostnega načina (ang. »doing mode«) pomaknemo k načinu zavestnega bivanja (ang. »being mode«).

Na posameznem srečanju bo v ospredju ena daljša meditacija in kratke, praktične vaje za vsakodnevno rabo. Na srečanju bo tudi prostor za vprašanja ali dileme, ki se bodo porajale tekom vadbe. Vsak teden bodo udeležeci prejeli »vajo tedna«, ki jo lahko po svojih željah in zmožnostih vadijo tudi doma. Učni proces bo podprt tudi z gradivom ali delovnimi listi, ki bodo poslani po elektronski pošti.

Na vadbeni skupini bo v ospredju meditacija in praktično učenje skozi lastno izkušnjo. Vsako srečanje bomo na kratko naslovili eno teoretsko podprto temo, okrog katere bomo zgradili meditacijo, pogovor in vaje. Sama teorija in poglabljanje razumevanja konceptov čuječnosti bo nekoliko v ozadju.

Opomba: Če bi vas zanimalo strukturirano poglabljanje prakse in razumevanje teoretskih temeljev, priporočamo drug program, saj je to bolj intenzivno pri Nadaljevalnem programu čuječnosti.

Vadba v skupini in skupna namera nas podpira pri motivaciji za vajo, utrjuje občutek povezanosti v skupnosti ter omogoča učenje z izmenjavo izkušenj med udeleženci. 12 tednov redne vadbe je obdobje, v katerem se začnejo v naših mentalnih shemah in vedenjskih vzorcih dogajati spremembe – opuščamo stare, nekoristne vzorce, ki nas omejujejo na poti k zadovoljnemu življenju, ter vnašamo nove, podporne načine mišljenja, delovanja, bivanja. Ob redni vadbi se v možganih v tem času začnejo prekinjati stare, ustaljene nevronske poti in utiramo nove povezave, ki jih zavestno utrjujemo in tako delamo prostor, da v našem življenju tudi trajno ostanejo.

Vadbena skupina bo potekala preko aplikacije Zoom, ki jo lahko uporabljate na računalniku ali telefonu iz udobja vašega doma. Pred začetkom programa vas bo ena izmed izvajalk povabila na kratek uvodni razgovor po telefonu ali preko spleta, kjer bo priložnost za razjasnitev dilem in vprašanj v zvezi s skupino.

Termini srečanj

Ob torkih od 18.15 do 19.30 in sicer:

16.3., 23.3., 30.3., 6.4., 13.4., 20.4., (27.4. odpade – praznik), 4.5., 11.5., 18.5., 25.5., 1.6., 8.6.

Program bosta vodili Breda Smej, učiteljica čuječnosti in kreativna terapevtka ter Anja Dangubič, psihologinja.

Cena programa:

VrstaZnesekOpis
Standardna cena190 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena160 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški in najemn prostorov.

Subvencionirana cena130 €

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, ne glede na njihov osebni dohodek. Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Končni rok za prijavo je v petek, 12. marca 2021. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi programa.

Izvajalka programa


Breda Smej

Soizvajalka programa


Anja Dangubič