0 All Booked All Booked All Booked 24607 Vadbena skupina čuječnosti | Breda Smej in Anja Ćorić https://www.cujecnost.org/dogodek/vadbena-skupina-cujecnosti/?event_date=2023-02-20&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-02-20

Vadbena skupina čuječnosti | Breda Smej in Anja Ćorić

20. 02. 2023 Od 21:00 do 22:00
  • Aplikacija Zoom Lokacija:
  • Ponedeljki ob 20:00 Termini:
  • 20. 2. 2023 Začetek:
  • 22. 5. 2023 Zaključek:
  • 100 € / 125 € / 150 € Kotizacija:
Prijava 2023-02-20 21:00 2023-02-20 22:00 Europe/Ljubljana Vadbena skupina čuječnosti | Breda Smej in Anja Ćorić Aplikacija Zoom info@cujecnost.org

Vadbena skupina čuječnosti je praktični trening, s katerim poglabljamo meditativno prakso in dajemo čuječnosti prostor v vsakdanjem življenju. Rdeča nit srečanj je vabilo, da se ustavimo, preusmerimo pozornost navznoter in se od aktivnega, storilnostnega načina (ang. »doing mode«) pomaknemo k načinu zavestnega bivanja (ang. »being mode«).

Vadba v skupini in skupna namera nas podpira pri motivaciji za vajo, utrjuje občutek povezanosti v skupnosti ter omogoča učenje z izmenjavo izkušenj med udeleženci. Dvanajst tednov redne vadbe je obdobje, v katerem se začnejo v naših mentalnih shemah in vedenjskih vzorcih dogajati spremembe – opuščamo stare, nekoristne vzorce, ki nas omejujejo na poti k zadovoljnemu življenju ter vnašamo nove, podporne načine mišljenja, delovanja, bivanja. Ob redni vadbi se v možganih v tem času začnejo prekinjati stare, ustaljene nevronske poti in utiramo nove povezave, ki jih zavestno utrjujemo in tako delamo prostor, da v našem življenju tudi trajno ostanejo.

Opis programa

Program bo zajemal 12 tedenskih srečanj po 60 minut in bo potekal preko aplikacije Zoom, katero lahko uporabljate na računalniku ali telefonu iz udobja vašega doma.

Na posameznem srečanju bo v ospredju ena daljša meditacija in kratke, praktične vaje za vsakodnevno rabo. Prostor bo tudi za vprašanja ali dileme, ki se bodo porajale tekom vadbe. Vsak teden bodo udeleženci prejeli »vajo tedna«, ki jo lahko po svojih željah in zmožnostih vadijo tudi doma. Učni proces bo podprt tudi z gradivom ali delovnimi listi, ki bodo poslani po elektronski pošti.

Na vadbeni skupini bo v ospredju meditacija in praktično učenje skozi lastno izkušnjo. Vsako srečanje bomo na kratko naslovili eno teoretsko podprto temo, okrog katere bomo zgradili meditacijo, pogovor in vaje. Sama teorija in poglabljanje razumevanja konceptov čuječnosti bo nekoliko v ozadju.

Opomba: Če bi vas zanimalo strukturirano poglabljanje prakse in razumevanje teoretskih temeljev, priporočamo Nadaljevalni program čuječnosti.

Več o Nadaljevalnih programih 

Za koga je program primeren?

Vadbena skupina čuječnosti je namenjena posameznikom, ki čuječnost že poznajo in prakticirajo. Dobrodošli vsi, ki imate zaključen 8-tedenski program čuječnosti (Uvodni program čuječnosti, Celostno obvladovanje stresa, MBSR, MBCT ali drugi) ali imate izkušnje z drugimi oblikami meditacije (Vipassana, zen, transcedentalna meditacija, joga, tai-chi) oziroma s sorodnimi praksami.

Termini srečanj

Ob ponedeljkih od 20:00 do 21:00, in sicer: 20. 2., 27. 2., 6. 3., 13. 3., 20. 3., 27. 3., 3. 4., (10. 4. odpade – praznik), 17. 4., 24. 4., (1. 5. odpade – praznik), 8. 5., 15. 5. in 22. 5. 

Cenik

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, zato vas vabimo, da višino kotizacije izberete glede na svoje finančne zmožnosti. Prava cena je tista, katero boste izbrali sami.

Vrsta Znesek Opis
Standardna cena 150 €

Znesek vključuje donacijo, ki omogoča subvencionirano udeležbo na programu še nekomu, ki si tega sicer ne bi mogel privoščiti. Dodatna sredstva gredo neposredno v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Osnovna cena 125 €

Znesek pokriva osnovne stroške za izvedbo tečaja, kot so honorar učitelja čuječnosti, materialni ter administrativni stroški.

Subvencionirana cena 100 €

Naša želja je, da omogočamo programe čuječnosti vsem, ne glede na njihov osebni dohodek. Subvencionirana cena je namenjena študentom, upokojencem, nezaposlenim in ostalim, ki se programa sicer ne bi mogli udeležiti iz finančnih razlogov. Prosimo, stopite v stik z nami, če bi želeli višino subvencionirane cene dodatno prilagoditi.

Končni rok za prijavo je ponedeljek, 13. februar 2023. V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov info@cujecnost.org do vključno 10 dni pred začetkom programa. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi programa iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, Društvo oziroma izvajalec zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi programa.

Izvajalki programa


Anja Ćorić


Breda Smej