Tabure

40,00 60,00 

Tabure je okrogla sedežna blazina, ki se uporablja kot pripomoček za meditacijo. Omogoča stabilno sedenje s prekrižanimi nogami, saj blazina dvigne zadnjico, kar zagotavlja vzravnano in stabilno hrbtenico, ki se ne sesede v predelu križa. Blazina je ročno izdelana iz 100% bombaža in polnila luščin ajde. Blazina se dobro prilagaja obliki telesa, kar povečuje udobje in ne povzroča bolečine.

Za nakupom meditacijskih pripomočkov prispevate v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Šifra: T Kategorija: Oznaka:

Opis

Tabure je okrogla sedežna blazina, ki se uporablja kot pripomoček za meditacijo. Omogoča stabilno sedenje s prekrižanimi nogami, saj blazina dvigne zadnjico, kar zagotavlja vzravnano in stabilno hrbtenico. Blazina je ročno izdelana iz 100% bombaža in polnila iz ajdovih luščin.

Z nakupom meditacijskih pripomočkov prispevate v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Izdelek je lokalni proizvod iz Pomurske regije. Barvne prevleke ročno izdelujejo šivilje Zavoda Korak naprej Murska Sobota, socialnega podjetja, pod vodstvom nekdanjih delavk tovarne Mura. Notranje prevleke ročno izdelujejo na sedežu Varstveno delovnega centra Murska Sobota, kjer delajo osebe z motnjo v telesnem in duševnem razvoju. Vsak nakup teh izdelkov torej podpira obe pomurski organizaciji, ki sodelujeta z depriviligiranimi posamezniki.

Glavne prednosti meditacijske blazine polnjene z ajdovimi luščinami:

  • uravnavanje toplote
  • prevodnost vlage
  • izolacija hladnih tal
  • prožnost in zračnost
  • anatomsko prilagajanje

VZDRŽEVANJE IN NEGOVANJE: Blazina ima všito zadrgo, ki omogoča odstranjevanje zunanje prevleke in pranje na 40° C. Praktična zadrga prav tako omogoča dodajanje, odvzemanje ali menjavo polnila – ajdovih luščin. Tabure skupaj s polnilom večkrat (vsaj 2- do 3-krat letno) prezračite tako, da ga obesite na sušilno stojalo ali prezračite na soncu.

PREVLEKA: debelejši, trpežen 100% bombaž z Nizozemske (podjetje Rijs Textiles). Barvne prevleke ročno izdelujejo šivilje Zavoda Korak naprej, ki ga vodijo bivše delavke tovarne Mura.

POLNILO: 100% naravno polnilo, termično obdelane, sortirane in ročno prečiščene ajdove luščine iz ekološke pridelave. Notranje prevleke ročno izdelujejo na sedežu Varstveno delovnega centra Murska Sobota, kjer delajo osebe z motnjami v telesnem in duševnem razvoju.

DIMENZIJE: premer 30 cm, višina 9 cm ali 14 cm

BARVE: rumena / rdeča / zelena / temno modra / kobaltno modra / turkizna / vijolična / črna

Dodatne informacije

Barva

Črna, Rumena, Vijolična, Kobaltno modra, Temno modra, Turkizna

Višina

9 cm, 14 cm